Villa Trehörna till salu – kika in i exklusiva sekelskiftesvillan

Ett vitputsat sekelskifteshus i villaförorten Danderyd utanför Stockholm kammade hem veckans Klicktopp. På de generösa 333 kvadratmetrarna ryms 11 rum med vackra snickerier, spröjsade fönster och imponerande takhöjd. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här. 

Bild: Eklund Stockholm New York. 

På en gata i Djursholm i Danderyd, med det passande namnet Slottsvägen, ligger veckans mest klickade objekt på Hemnet. Villan med byggår 1897 omges av en lummig trädgård på den 2 648 kvadratmeter stora tomten.  

– Det är ett vackert sekelskifteshus med det ursprungliga namnet Villa Trehörna. Det imponerande huset välkomnar dig med sin vackra ljusa fasad i samspråk med den enastående parktomten. Det finns generösa sällskapsutrymmen, perfekta för avkoppling eller festliga tillfällen, säger mäklaren Niklas Wendell från Eklund Stockholm New York, som förmedlar objektet. 

Se fler klicktoppar här!

Bild: Eklund Stockholm New York. 

Villan kombinerar klassisk sekelskiftesarkitektur med moderna bekvämligheter. Köket har öppen spis, bänk i marmor och gott om förvaring bakom de ljusa skåpsluckorna. Husets sovrum är rymliga och badrummen har en lyxig känsla med detaljer i mässing och marmor. Originalattribut som fiskbensparkett, takrosetter och snickerier på både väggar och tak finns i många av rummen.  

Ritat av arkitekten Emil Befwe

– Huset är ritat av arkitekt Emil Befwe och byggdes för J.O. Sjögren. Befwe har ritat många vackra byggnader, bland annat stads- och rådhuset i Eskilstuna, säger Niklas Wendell.  

Bild: Eklund Stockholm New York.

Den välskötta trädgården rymmer bland annat en terrass, pool och ett poolhus med pergola. Tack vare en solcellspark blir driftskostnaden låg berättar Niklas Wendell.  

– Utöver att det är en vacker fastighet så är driftskostnaden extremt låg. Det kommer sig av den effektiva solcellsparken som gör huset nästan självförsörjande, säger han. 

”Stort intresse från kräsen kundgrupp”

I skrivande stund har objektet kommit upp i över 24 300 klick, och intresset för villan är stort. 

– Huset ligger på en väldigt vacker plats med ett fint ljusflöde på hela tomten. Du kan förvänta dig ett härligt liv med alla typer av exklusiva bekvämligheter. Den här typen av objekt genererar alltid stort intresse från en kräsen kundgrupp, säger Niklas Wendell.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.