Kulturhistorisk lägenhet till salu: ”Wow-känsla!”

Längs med Norr Mälarstrand i Stockholm ligger bostaden som fångade mångas intresse i veckan. I den här lägenheten, som tidigare var en butik, möts man av ett vardagsrum med fyra meter i tak, en pampig tegelvägg och stora fönster. 

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Lätt putsad tegelvägg och betonggolv skapar karaktär. Foto: Historiska Hem.

Det första man slås av i den här tvårummaren är den generösa takhöjden i vardagsrummet. Detta tack vare den annorlunda planlösningen som är i tre halvetage. Mellan vardagsrummet och köket är det öppet, vilket skapar sociala och luftiga ytor. Den ena halvtrappan leder upp till badrummet, och den andra ner till sovrummet.

– Varje person som kliver in här får en ”wow”-känsla, och lägenheten lämnar verkligen ett avtryck hos besökarna. Lägenheten är cool, men också väldigt mysig och passar perfekt för både singeln och paret, säger mäklaren Valerie Petrova på Historiska Hem, som förmedlar bostaden. 

Se fler klicktoppar här!

Köket helrenoverades för cirka 4 år sedan. Foto: Historiska Hem.

Tidigare drevs en mjölkbutik i lokalen. När arkitekten Björn Hedvall ritade om lägenheten låg mycket fokus på att bevara den speciella karaktären. Idag är huset grönklassat av Stadsmuseet, vilket innebär att det anses vara särskilt värdefullt ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synvinkel.

– Köper man den här lägenheten bor man med ett av Stockholms vackraste läge, precis invid Stadshuset och Norr Mälarstrands vatten, säger Valerie.

Sovrummet vetter mot en förträdgård på en lugn gata. Foto: Historiska Hem.

Ett stenkast från lägenheten finns ett stort utbud av restauranger, kaféer och barer. Följer man Norr Mälarstrand längs Riddarfjärden har man åt ena hållet city och Gamla stan, och åt andra Rålambshovsparken med badplats.

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 16 800 klick på Hemnet. 

Vill du veta mer om lägenheten? Klicka här.