Renoveringobjekt i idyllisk miljö lockar tusentals

Två enskilda fastigheter, helt omgivna av vatten och natur i Arvidsjaur, är nu till salu för 250 000 kr. Med stort renoveringsbehov och mycket historia kan det här bli någons helt egna lilla paradis.

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Marken består av skog, gräsytor och en helt egen liten ö. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.

– Det som sticker ut med den här fastigheten är helt klart läget, säger mäklaren Karolina Holmström på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som förmedlar objektet. 

Fastigheten består av en bostadsbyggnad och en gammal ladugårdsbyggnad. Ladugårdsbyggnaden är i dåligt skick, men eventuellt går det att rädda delar av den. Marken är på cirka 15 hektar och består delvis av skog, delvis av gräsytor och en helt egen liten ö. 

Se fler klicktoppar här!

Bostadsbyggnaden. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.

Här bor du utan grannar, omgiven av vatten och natur från alla håll och kanter. Sedan annonsen publicerades på Hemnet har det stora intresset märkts av tydligt, berättar Karolina Holmström.

– Helt galet! Det började ringa en timme efter att jag hade lagt ut annonsen och det har inte slutat sedan dess. Varken jag eller säljaren hade kunnat drömma om detta intresse med tanke på vilket arbete som byggnaderna kräver, säger hon.

Entréplanet i bostadsbyggnaden. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.

Bostaden är i stort behov av renovering. När man kliver in i hallen möts man av en portal som leder in till ett av bostadens tre rum. I ett av rummen finns en gammal vedspis bevarad. I dagsläget nyttjas endast entréplan eftersom vinden är oinredd.

– Köper man Städdjejaur 4 och 8 kan man förvänta sig att fantastiskt läge och en hel del jobb. Jag hoppas och tror att köparen kommer vara någon som vill göra en insats och som brinner för byggnadsvård, eftersom många av byggnaderna har sina anor från 1800-talet. Historian ska bevaras, säger Karolina Holmström.

Ladugårdsbyggnaden. Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.

I skrivande stund har fastigheten kommit upp i över 22 200 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om Städdjejaur? Klicka här.

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Arvidsjaur.