Nytt nyproduktionsprojekt i Sandviken lockar bostadsköpare

Suget efter nyproducerade bostäder i Sandviken är stort, det menar Gustav Björkman, mäklare på Fastighetsbyrån. Nu säljs bostäderna i den andra etappen av Dalkarlen i centrala Sandviken. – Det är stort intresse, bara dagar efter säljstart var hälften av lägenheterna i etapp 2 förbokade. Verkligen en succéstart, säger Gustav.

Bostadsmarknaden i Sandviken sticker ut i landet. Under den senaste tolvmånadersperioden har priset på bostadsrätter ökat med 10,4 procent, vilket går att jämföra med riket där samma siffra är + 4,7 procent. Detta är något som Gustav Björkman och hans kollegor på Fastighetsbyrån känner igen.

Anmäl ditt intresse för Dalkarlen 2 – klicka här.

Centralt läge

Området där Dalkarlen etapp 2 byggs är unikt för Sandviken. Dels finns det bostadsrätter, men även friköpta radhus. Närheten till allt vad centrum har att erbjuda samt Stadsparken ger de boende mycket av allt. Den första etappen av Dalkarlen står klar inom kort, de boende flyttar in i juni. – Läget är attraktivt och det ligger ett stenkast från centrum med restauranger och affärer. Badhuset ligger precis bredvid, liksom stadsparken och hälsans stig, säger han.

Vad kan jag som köpare förvänta mig av Dalkarlen etapp 2? – Det är ett centralt boende med hög standard, hiss, inglasade balkonger/altaner och låg månadsavgift. Intill den byggnationen har också två andra nyproduktionsprojekt byggts de sista åren, säger han.

Moderna lägenheter

Dalkarlen etapp 2 kommer bestå av 24 lägenheter med öppen och modern planlösning. Dalkarlen underlättar för de boende att umgås och lära känna varandra genom gemensamma grönytor, boulebana, grillplats och en pergola.

Vill du veta mer om Dalkarlen 2? Klicka här.

Gustav pekar på att intresset för nyproduktion är stort i Sandviken, särskilt när det kommer till centrala lägenheter med hög standard och hiss. Framförallt är det åldersgruppen 55 + som söker den här sortens boenden.– Det är en stor målgrupp i Sandviken som söker en central lägenhet med hiss istället för en stor villa. Den målgruppen vill ha ett enklare boende centralt, säger Gustav.

Fakta: Dalkarlen etapp 2

Antal lägenheter: 24 st

Storlek: 18 lägenheter med 3 rok, samt 6 lägenheter med 2 rok.

Parkeringsplatser: 8 carportsplatser samt 16 p-platser.

Säljstart: Februari 2020

Beräknad inflyttning: Vecka 27, 2021

Läs mer om Dalkarlen etapp 2 här.