Nytt unikt projekt i Karlskrona: ”Som att bo bland trädkronorna”

Som en del av naturen kommer nya bostadsprojektet Brf Skogsgläntan i Karlskrona växa fram. Men unik arkitektur och smarta lösningar sticker Skogsgläntan ut. – Man får en känsla av att bo bland trädkronorna, säger Bengt Engström, affärsansvarig på Norrterna som bygger Skogsgläntan.

Illustration som visar Brf Skogsgläntans fasad.

Nära vattnet på Gullberna Park kommer Brf Skogsgläntan att byggas. Läget ger det bästa av flera världar, dels närheten till hav och skog men också närheten till förskolor, skolor och service.

Anmäl ditt intresse för Brf Skogsgläntan 1 – klicka här.

Charlotte Johansson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling som förmedlar bostäderna, menar att området lockar många med sin fina natur och lugna atmosfär.

– Det är en grön oas utan tvekan. Området ligger väldigt naturnära men ändå nära centrum, det gör att många kan tänka sig bo området. Vi har fått väldigt bra respons kring projektet, säger hon.

En kort bit bort ligger Lyckeby, med stort serviceutbud och köpcentrum. Projektet kommer innehålla ett stort antal parkeringsplatser och det kommer finnas en möjlighet att ta del av en elbilspool.

Illustration som visar placeringen av Brf Skogsgläntan.

Genomarbetade lägenheter

Totalt kommer det byggas 80 lägenheter i Gullberna Park, fördelat på fem hus. Först ut är tre hus som tillsammans bildar Brf Skogsläntan 1 med 48 lägenheter. Bostäderna är treor och fyror i storlekarna från 83 kvadratmeter till 95 kvadratmeter. Lägenheterna har gemensamt att de är genomarbetade och smart planerade med rymliga balkonger och högt i takhöjd.

– Vår ingång i projektet har varit att skapa prisvärda rymliga lägenheter av hög kvalitet. Drivkraften är att det inte ska kosta mer att bo i en bostadsrätt från Norrterna än vad det gör att bo i en nyproducerad hyresrätt, säger Bengt Engström.

Han berättar att husen är upplyfta av pelare, vilket ger en känsla av att de svävar bland trädkronorna. Husen kommer också vara byggda i trä vilket gör att de smälter in i omgivningen. Just att de är byggda i trä är en hållbar lösning, det är ett förnybart material och bidrar till en minskad koldioxidbelastning.

Anmäl ditt intresse för Brf Skogsgläntan 1 – klicka här.

Illustration som visar interiören i en av lägenheterna i Brf Skogsgläntan.

Fakta: Brf Skogsgläntan 1

Antal bostäder: 48

Rum: 3 – 4

Boarea: 83,6 – 95,8 kvm

Upplåtelseform: Bostadsrätt