Newton blir ett kreativt grannskap i Vegastaden

I nya Vegastaden strax utanför centrala Stockholm planeras ett nytt grannskap. Där ska Newton byggas – ett bekvämt boende i en småstadsidyll, nära citypuls och skärgård.

Newton blir ett ett bekvämt boende nära natur, kommunikationer och stan.

Vegastaden är ett relativt nytt och populärt område i centrala Haninge. Där planerar bostadsutvecklaren Bonava att bygga Newton – ett idylliskt grannskap med fokus på nyfikenhet. Mathias Skrzeczynski, en av säljarna som förmedlar bostäderna i Newton, förklarar närmare. 

Vill du veta mer om Newton – läs mer här.

– Med inspiration från vetenskapsmannen Isaac Newton har det skapats ett lekfullt, experimentellt och interaktivt grannskap där man kommer att trivas, säger han. 

Totalt blir det 135 stycken Svanenmärkta lägenheter i grannskapet, från kvadratsmarta ettor, ett perfekt första boende – till rymliga fyror, för växande familjer. Bostäderna blir ljusa och välplanerade med bra vitvaror samt generösa uteplatser eller balkonger. 

Det tredje rummet 

I Newton kommer det att finnas många sociala ytor för vuxna och barn att mötas och umgås på. På innergården blir det ett gemensamt orangeri med plats för både odling och middagar, då både sittplatser och elgrill planeras i nära anslutning. Det kommer även att finnas en lekplats för de små, samt en upptäckarstig som knyter samman grannskapet.

I det gemensamma orangeriet blir det plats för både odling och middagar.

På entréplan blir det en gemensamhetslokal med övernattningsmöjligheter, som går att boka för fest eller när släktingar kommer på besök. Dessutom blir det en interaktiv lekplats för barnen, berättar Mathias Skrzeczynski. 

Nära stan, skolor och naturreservat 

Vegastaden ligger mellan sjöarna Drevviken och Övre Rudasjön, med möjlighet till både bra fiske och bad. I närområdet hittar man även Tyresta, ett stort naturreservat, samt skogar och ängar – där man kan springa, vandra eller åka mountainbike. 

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna i Newton.

För den som jobbar eller pluggar i stan tar det cirka 25 minuter från med pendeltåget som går mellan Stockholm och Nynäshamn. Vid tågstationen finns även ett busstorg med förbindelser mot Skogås, Norrby, Jordbro och Haninge Centrum. 

Bostäderna blir ljusa och välplanerade med generösa uteplatser eller balkonger.

Som boende i Newton och Vegastaden har du allt nära till hands. En kort promenad bort ligger Port 73, ett shoppingcenter med ett brett utbud av butiker och restauranger. Dessutom finns Haninge Centrum bara tio minuter bort med bil. 

Vill du veta mer om Newton och Vegastaden? Klicka här.

För den som har barn finns det gott om skolor för både yngre och äldre barn. Bland annat finns det åtta förskolor och två  grundskolor i Vegastaden, samt gymnasie- och folkskolor i Haninge med omnejd. 

– Newton och Vegastaden är en perfekt plats att växa upp och utvecklas på, säger Mathias Skrzeczynski.