Nu färdigställs Kvibergs Allé: ”Väldigt fint”

Intill Säveån färdigställs nu Kvibergs Allé, ett levande bostadskvarter i Kvibergsstaden. Här bor du i moderna bostadsrätter, nära lummig grönska, service och goda kommunikationer med spårvagn till Göteborgs centrum. 

Såhär kan en balkong och uteplats se ut i Kvibergs allé. Visualiseringsbild: JM

Kvibergs Allé blir ett levande kvarter som flirtar med kasernerna som fortfarande finns i området. I projektet där JM nyligen lanserade sina sista bostäder till försäljning, blir det bostadsrätter i olika storlekar som präglas av gedigna materialval och nordisk design. Det finns ett fåtal bostäder kvar där majoriteten får balkong eller uteplats i söderläge.

Vill du veta mer om bostäderna i Kvibergs Allé? Läs mer här.

– Det här projektet är det sista vi bygger i Kvibergsstaden som nu håller på att färdigställas. Fin arkitektur, stora och mysiga uteplatser är några faktorer som sticker ut, säger Lovisa Morinder, tillförordnad marknadsansvarig för Kvibergs Allé. 

Ett bra exempel på det är att några få lägenheter på entréplan får extra stora uteplatser i flera nivåer och gräsmatta. Något som bidrar till en radhuskänsla i kvarteret, säger hon. 

Kvibergsstaden är ett av Göteborgs mest expansiva och spännande områden. Visualiseringsbild: JM

Nära kommunikationer, service och city

Som boende i Kvibergsstaden har du nära till allt som du behöver för att få ihop vardagspusslet. Förutom att det finns fina cykelleder i Kvibergsstaden, trafikeras området av spårvagn 6, 7 och 11 samt ett antal busslinjer som smidigt tar dig runt.

För dig som har barn finns det flera kommunala skolor, friskolor och en kulturskola i närområdet. Dessutom planeras det för en ny förskola i grannhuset. 

Klicka här om du vill veta mer om Kvibergsstaden.

En kort promenad bort ligger Gamlestadens centrum. Där finns bland annat matbutik, vårdcentral, restauranger och apotek. På längre sikt har Göteborgs Stad även som ambition att knyta samman Kvibergsstaden och Gamlestaden. 

”Föll för läget och planlösningen”

En av de som föll för områdets många fördelar är Anna Roos. Hon var på jakt efter en nyproducerad bostad i ett lugnt område, samtidigt som hon ville ha nära till jobbet. Brf Kvibergs Boulevard i Kvibergsstaden, erbjöd precis det. 

Anna Roos, boende i Brf Kvibergs Boulevard i Kvibergsstaden. Bild: JM

– En anledning är läget, då det är nära mitt jobb i östra Göteborg. Sen föll jag för planlösningen och takhöjden i min lägenhet, den stora altanen och klädkammaren med det lilla loftet ovanpå, säger hon. 

Något annat Anna Roos värdesätter i Kvibergsstaden är de fina omgivningarna och närheten till stan. 

Anna Roos föll för planlösningen och läget i Kvibergsstaden. Bild: JM

Vill du veta mer om Kvibergs Allé – läs mer här.

– Jag gillar att det är nära till naturen och promenadstråket längst Säveån är väldigt fint. Det mesta man behöver finns i närheten, samtidigt som det går snabbt och lätt att ta sig in till centrum, avslutar hon.