Balder utvecklar 65 helt nya bostadsrätter med vidsträckta vyer i Björkekärr

I Björkekärr fortsätter Balder att utveckla Smörslottsparken. Den 8 november är det säljstart för Björkkronan och ytterligare 65 helt nya bostadsrätter i bästa läge mellan stad och natur.

– Det känns jättebra att vår första etapp mottogs så bra av kunderna och att vi nu kan erbjuda ytterligare en etapp med hållbara bostadsrätter. Björkkronans läge är fantastiskt fint i områdets högsta hus med vidsträckt utsikt, säger Håkan Ståleby, fastighetsutvecklare på Balder.

Anmäl ditt intresse för Björkkronan – läs mer här.

Illustration som visar toppen av Björkkronan.

Smörslottsparken är ett bostadsområde intill Delsjön som Balder varit med och utvecklat från start. Här finns möjligheter för ett liv med stora kontraster där ingen dag behöver vara den andra lik.

Med kollektivtrafik precis utanför din port tar du dig enkelt in till storstadspulsen och Göteborg centrum på bara 10 minuter. 5 minuter med cykeln och du når Härlanda tjärn och dess härliga natur. Med helt nya bostäder och kvarter är Smörslottsparken idag ett modernt område med kommunikationer och närhet till allt det som du behöver.

Nästa steg i Smörslottsparkens historia

Totalt utvecklar Balder här 297 nyproducerade bostadsrätter och Björkkronan blir med sina 65 lägenheter projektets andra deletapp. Här finns lägenheter om ett till fyra rum och kök med en storleksvariation från 34 till 93 kvadratmeter. Lägenheternas öppna planlösningar bjuder in till umgänge och naturen utanför ditt fönster erbjuder härliga vyer.

Unikt för Björkkronan är att etappen ligger högre beläget än andra hus i området. Här bor du med en känsla av högt läge även om du bor på någon av de nedre våningarna. Samtliga lägenheter har balkonger eller uteplatser och gården erbjuder sociala ytor som multisportsplaner och grillplatser. Under marken skapas ett bilgarage i tre våningsplan som smälter in i områdets natur med ovanpåliggande gårdsmiljö.

– Det blir mycket trivsamma bostäder med stora balkonger, många i två väderstäck. Huset har gedigna materialval med naturliga nyanser av skiffer med inslag av trä som harmonierar med miljön i området. Husets utsida bildar tillsammans med de väl utformade planlösningarna och inredningskoncepten en väldigt fin helhet, säger Håkan Ståleby.

Vill du veta mer om Björkkronan? Läs mer här.

Ta ett kliv ut från vardagsrummet och njut på balkongen i dubbla väderstreck.

Toniton – Nytt inredningskoncept för ettorna

Nytt för Björkkronan är att lägenheterna om ett rum och kök inreds efter konceptet Toniton. Konceptet är framtaget av entreprenörerna Sander Aarts, Sebastian Storm och en av världens främsta kolorister, Tekla Severin. Här ges möjlighet för dig att sätta din egen prägel med tre olika kulörer att välja mellan. För de större lägenheterna erbjuder vi våra inredningskoncept Klassisk, Trend och Elegans för ett personligt och tidlöst hem.

Björkekärr är ett populärt område med sina självklara fördelar. Förskola i grannhuset och skolor finns i närheten och attraktiva Sävedalen ligger precis intill. Här finns närhet till stad och handel med bra kommunikationer och grönska i kvarteren med härlig natur bara ett par minuters gång bort.

Anmäl ditt intresse för Björkkronan – läs mer här.

Fakta om Björkkronan

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Boarea: 34 – 93 m²

Antal rum: 1 – 4 rok

Status: Under försäljning

Preliminär inflyttning: Hösten 2024