Kaprifolen blir en del av ett familjevänligt kvarter i Solna

I Järvastaden, i vad som i folkmun kallas “barnens stadsdel”, växer ett nytt bostadskvarter fram. Här byggs Kaprifolen, en del av ett lugnt kvarter med bostadsrätter, nära lummig grönska och service – 10 minuter från city.

Kaprifolen blir ett Svanenmärkt flerbostadshus i Järvastaden.

Kaprifolen blir ett bekymmersfritt boende i populära Järvastaden, strax utanför centrala Stockholm. Bakom projektet står bostadsutvecklaren Skanska, vars vision är att bygga ett familjevänligt och bekymmersfritt kvarter i ett av Solnas mest attraktiva lägen. 

– Kaprifolen är ett fantastisk Svanenmärkt flerbostadshus som ligger centralt i Järvastaden, säger Henrik Grönlund, projektutvecklare på Skanska för Kaprifolen.

Vill du göra en intresseanmälan för Kaprifolen – läs mer här.

I Kaprifolen blir det moderna lägenheter om 33-148 kvadratmeter, från en etta till en familjevänliga sexrummare med extra allt. Oavsett storlek präglas alla bostäder av sociala sällskapsytor, bra förvaringsmöjligheter och de flesta bostäder har generösa balkonger eller uteplatser.

Bostäderna blir moderna, får många fönster och öppen planlösning.

Kaprifolen och Linnean, bostadsrättsföreningen bredvid, bildar tillsammans ett kvarter och får därmed ett av Järvastadens största och mest privata innergårdar. Här görs det plats för vuxna och barn att samlas och umgås på. Det blir bland annat pergola med matplats, en perfekt plats för vuxna att umgås på, medan kvarterets minstingar kan leka och springa fritt i lekparken.

Nära skolor, kommunikationer och service i Järvastaden 

Det är enkelt att leva och bo i Järvastaden då det mesta du behöver för att få ihop vardagspusslet finns på promenadavstånd. I närområdet finns en matbutik, några restauranger och annan service. Vill du hellre shoppa, storhandla eller se på fotboll finns Mall of Scandinavia och Friends Arena 15 minuters promenad bort. 

Klicka här om du vill läsa mer om Kaprifolen och Järvastaden.

Pergolan och lekplatsen på innergården blir naturliga platser att samlas vid.

Bara runt hörnet från Kaprifolen ligger Igelbäckens naturreservat, ett naturområde med stigar och motionsspår, fornminnen och kulturhistoriska byggnader. Alldeles i närheten finns även Mulle Meck-parken, en stor familjefavorit i Järvastaden. 

Har du barn i skolåldern finns det både barnomsorg och flera skolor i området. Bara några hundra meter bort finns två skolor med årskurs F-6 samt en förskola. 

– I Kaprifolen och i Järvastaden bor du i ett lugnt område där barnen får ta plats och kan leka fritt, säger Henrik.

Kaprifolen får en av Järvastadens största och mest privata innergårdar.

I Järvastaden finns det goda förbindelse med kommunaltrafiken. Två busslinjer går genom området. Närmaste tunnelbanestation är Hallonbergen och Ulriksdals pendeltågsstation ligger cirka tio minuter bort till fots. Har du bil går gamla E18 alldeles intill området och via E4:an tar du dig snabbt in till centrala Stockholm.

Vill du veta mer om Kaprifolen – läs mer här.