Att bo som en kunglighet – Välkommen till Slottshusen i Malmö

Denna kungliga resa är nära sitt slut, eller mål. Snart drar säljstarten för den tredje och sista etappen av Slottshusen igång. Slottshusen byggs på andra sidan kanalen sett från Malmöhus Slott på Citadellskajen. Det kastas kungliga ankare för livet.

Visualisering av Slottshusen.

Kunglig historia

För 500 år sedan byggdes det, på andra sidan kanalen, ett renässansslott som idag är äldst i Norden. Slottshusen ligger på historisk mark. Inte bara med Malmöhus slott och dess bastioner i åtanke, men faktiskt också ur ett guldhistoriskt perspektiv. Här låg förut den danske kungens myntslageri. Även om Västra Hamnen på senare tid kanske mest varit känd för industriverksamheter hade faktiskt inte mindre än 130 guldsmeder sina arbetsplatser på området ändå in på 1960-talet.

Kanske är en idé att packa metalldetektorn?

Anmäl ditt intresse och läs mer om Skeppskajen här.

Kungligt boende

Brf Skeppskajen är den sista pusselbiten att hamna på plats i Slottshusen. I denna etapp ingår 64 lägenheter som sträcker sig från ettor till sexor. Somliga kompakta på 31 kvm och andra mer generösa med plats för både familj, släkt och vänner – på samma gång.

Allt, ja faktiskt allt, i lägenheterna är nytt och fräscht. Parketten ligger redan lagd och de nya, moderna köken är redo för matlagning på momangen. Badrummen är utrustade med moderna och effektiva tvättmaskiner samt torktumlare som gör en, förut, tråkig aktivitet smidig och lätthanterlig.

Även förvaring har det tänkts på, antingen i form av generösa garderober eller klädkammare. Behövs det mer plats finns det förråd i källaren.

Visualisering av Slottshusen.

Kunglig vardag

Att leva det kungliga livet är mer än smidiga tvättlösningar och historisk mark. Även det kungliga livet har vardagar, vardagar som givetvis fylls med kvalitet.

Anmäl ditt intresse och läs mer om Skeppskajen här.

Som boende i Brf Skeppskajen har du vattnet precis runt hörnet. En strand som du till en början kanske kallar för Ribersborgsstranden, men som du med tiden på lokalspråk kommer benämna som Ribban. Här finns lekplatser för dom små, och äldre med barnasinnet kvar, möjligheter till träning i utomhusgym. Eller varför inte ta en joggingrunda med vågorna som takthållare?

Visualisering av Slottshusen.

Här möter havets svalkande vågor parkernas grönska och däremellan finns smultronställen i överflöd. I princip finns allt som krävs för ett kungligt liv och boende finns inom gångavstånd. Caféer, omskrivna restauranger och mysiga promenadstråk och säkert mycket, mycket mer. Det får du upptäcka själv.

Välkommen till ditt kungliga boende.

Anmäl ditt intresse och läs mer om Skeppskajen här.