Nybyggda lägenheter för dig som tycker att livet är till för att levas

I den idylliska stadsdelen Sigtuna stadsängar tar ett trevligt bostadsprojekt form. Här bygger OBOS Brf Honungskupan – moderna Svanenmärkta bostadsrätter, nära skolor, service och kommunikationer.

Brf Honungskupan byggs av naturmaterial, såväl inomhus som utomhus, för att skapa ett hållbart hem som håller stilen i många år framöver.

I Sigtuna stadsängar, en relativt ny stadsdel norr om Stockholm, bygger OBOS Brf Honungskupan. I projektet blir det totalt 53 Svanenmärkta bostadsrätter, från smarta tvåor till rymliga fyror med olika planlösningar. Alla bostäder får antingen balkong eller uteplats – somliga får till och med två balkonger.

Vill du veta mer om Brf Honungskupan – läs mer här.

– Alla lägenheterna blir välplanerade med en genomgående hög standard. Basen är stilren och neutral vilket gör att du enkelt kan sätta din personliga prägel med både inredning och inredningsval, säger Maria Hägglund på OBOS. 

När du köper en bostad i Brf Honungskupan har du möjlighet att göra egna inredningsval i köket. Det innebär att du kan vara med och bestämma material och detaljer samt vitvaror från start. 

En hållbar stadsdel – hållbar livsstil 

Brf Houngskupan byggs i trä och med sin färgsättning och arkitektur kommer huset att smälta in bra i området och med de klassiska byggnaderna som präglar gamla Sigtuna. Kvarteret får ett fint och centralt läge och bildar med sina huskroppar en lugn och grön innergård. Här kommer det att finnas plats för trevliga middagar, odling och även föreningens egna bikupor, berättar Maria. Tanken är att föreningen ska kunna producera sin egen honung.

Förutom den trevliga innergården har majoriteten av lägenheterna egen balkong eller uteplats, vissa har till och med två.

Som boende i Sigtuna har du alltid nära till vackra grönområden, Mälaren, varierad bebyggelse och historia. I kommunen finns det flera naturreservat där två av dem – Askare Hage och Munkholmen, ligger en kort cykeltur bort från kvarteret. 

Klicka här om du vill veta mer om Brf Honungkupan.

När du är badsugen finns både Sjudargårdsbadet och Munkholmsbadet på ett bekvämt avstånd hemifrån. För den som vill göra en utflykt i historiens tecken finns det många slott i området runt Sigtuna, där Wenngarns slott ligger närmast. 

Nära service, natur och kommunikationer 

Hållbarhet är något som det satsas stort på i stadsdelen, både när det kommer till bostäder och livsstil. Området har redan en hel del egen service, bland annat i form av skola och förskola, restauranger, gym, mataffär och en egen delikatessbutik. 

För dig som gillar att motionera finns det allt från sporthall och golfbana till gym och padelhall i området. Det har nyligen även tillkommit en OS-klassad mountainbike-bana, anpassad för både proffs och vardagsmotionärer. 

Alla materialval håller hög kvalitet redan i utgångsstandarden, med kök från Marbodal och vitvaror från Siemens.

– Här finns vacker grönska, natur och kultur, samtidigt som du har nära till pulsen från stan. Det finns något för alla helt enkelt, säger Maria. En kort promenad bort finns kommunikation med buss som tar dig till Sigtuna stad på 8 minuter. Till Märsta station tar det cirka 25 minuter – där finns det anslutning till pendeltåg som går till Uppsala, Arlanda samt centrala Stockholm.

Vill du veta mer om stadsdelen? Klicka här.