Tillsammans – spännande bostäder vid Nydalasjön

En kort cykeltur från centrala Umeå ligger den nya stadsdelen Tomtebo gård strax intill Nydalasjön. Här byggs det nya grannskapet Tillsammans med sina 54 familjevänliga bostadsrätter – nära det aktiva friluftslivet, skolor och service.

Grannskapet Tillsammans kommer att bestå av moderna bostadsrätter med gott om förvaring, stor balkong – och en vacker omgivning.

Mellan Ålidhem och byn Innertavle ligger stadsdelen Tomtebo gård. Här kommer närmare 1 200 bostäder att finnas när stadsdelen är färdigbyggd. Hyresrätter, bostadsrätter och ett mindre antal stadsradhus kompletteras med nya förskolor och runt det nya stadsdelstorget kommer det att finnas lokaler för närservice och handel.

– Just nu pågår byggnationen av våra bostadsrätter i Tillsammans parallellt med hyresrättsprojekten Primus och Bark, och parkeringshuset Myrstacken. Vårt första projekt i stadsdelen, Lav, har precis färdigställts och Tomtebo gårds första invånare har snart bott ett år här, säger Patrik Pettersson, projektchef för grannskapet Tillsammans på Bonava. 

Vill du veta mer om Tomtebo gård? Läs mer här.

Det som är unikt med Tomtebo gård, menar han, är att hela stadsdelen utvecklats som ett gemensamt projekt mellan Bonava, kommunen och Umeås medborgare.

– Genom en visionsstyrd stadsutvecklingsprocess har barn och vuxna fått vara med och tycka till om hur platsen ska utvecklas till en attraktiv, hållbar och värdeskapande ny stadsdel, säger han. 

Tillsammans får ett fint och lugnt läge intill Nydalasjön.

Nyligen gick kommunen även ut med markanvisningar för stadsdelen, vilket har lett till att fler bostadsutvecklare kommer att vara med och utveckla Tomtebo gård i enlighet med medborgarnas visioner. 

Bästa läget intill Nydalasjön

Tillsammans får det bästa läget i stadsdelen med Nydalasjön precis runt knuten. I grannskapet blir det totalt 54 stycken ljusa och ytsmarta bostadsrätter om 52-101 kvadratmeter. Ett perfekt boende för familjer som letar efter ett större boende eller par som vill flytta ihop.

Vill du göra en intresseanmälan för Tillsammans – läs mer här.

Men precis som namnet antyder är Tillsammans mer än bara bostäder. Här finns även det gemensamma gårdshuset med kök och sittplatser för fest och middagar och som varma kvällar kan öppnas upp mot pergolan med sitt utekök. I gårdshuset finns även förrådet som utrustas med kanoter, SUP-bräda och flytvästar för en aktiv fritid tillsammans med grannarna.

Nära natur, stadskärnan och service

Som boende i området har du alltid nära till vacker natur. Stadsdelen har en lång historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1866, då landshövdingen Axel Cederberg byggde en gård med samma namn som platsen.

Såhär kan en balkong se ut i grannskapet.

Vackra promenadstråk, joggingspår för motionären och härliga skidspår finns längs Nydalasjön som även har utegym och fina badstränder. Men det är inte långt in till centrum heller, 20 minuter på cykeln så har du tillgång till hela Umeås utbud av restauranger och butiker, tillägger Patrik. 

Klicka här om du vill veta mer om området.

Från Tomtebo gård är det även nära till Umeå Universitet som ligger cirka tre kilometer från grannskapet. När du ska handla mat är det cirka två kilometer till närmaste matbutik. För dig som har barn är det gångavstånd till både förskola och skola, men det finns även planer på att bygga två förskolor i området.