Nya bostäder byggs centralt i Upplands Väsby

I kommande Stormlyktan, centralt i Upplands Väsby, får du ett boende som förenklar din vardag. Du har nära till naturområden och med stationen en kort bit bort kan du enkelt ta dig in till centrala Stockholm eller Uppsala. Stormlyktan blir ett nytt och central boende i Upplands Väsby – Här bor du i ett fint läge nära det mesta, säger Alexander Lidbrandt, försäljningschef på Peab Bostad, som står bakom projektet. 

Stormlyktan blir ett modernt boende nära naturområden, aktiviteter och kommunikationer.

Stormlyktan består av 67 stycken ljusa och moderna bostadsrätter och är den andra etappen i kvarteret Messingen. Här präglas bostäderna av genomtänkta planlösningar och kvalitativa materialval. Från smarta ettor – perfekta som första lägenhet, till rymliga femmor för familjer som behöver mer utrymme. 

Anmäl ditt intresse för Stormlyktan – klicka här.

– Alla lägenheter får balkong där de flesta vetter mot den mysiga innergården. Det var viktigt för oss att så många av balkongerna som möjligt skulle ligga i ett soligt västerläge, säger Alexander.

Förutom en toppmodern lägenhet i ett fint läge, får du som boende bekvämligheter som underlättar vardagslivet i ditt nya hem. Dels kommer det att finnas leveransboxar i en av trappuppgångarna så att du enkelt kan ta emot paket på hemmaplan. Dessutom kommer det att finnas en enklare cykelverkstad i huset där du själv har möjlighet att sköta service av din cykel. 

Enkel vardag nära natur, service och kommunikationer 

Det är enkelt att få ihop vardagen som boende i Stormlyktan. Då kvarteret får ett superfint läge i Messingen har du gångavstånd till det mesta. På bara några minuter är du i Väsby centrum med ett flertal butiker, restauranger och service. 

Bostäderna i Stormlyktan blir ljusa och moderna med öppna planlösningar mellan kök och vardagsrum.

Utöver det centrumnära läget finns även allt du kan önska dig för en aktiv fritid. Inte långt från Stormlyktan ligger idrottsanläggningen Vilundaparken med olika hallar, en aktivitetspark för skateboard och spontanidrott, samt en simhall med äventyrsbad. 

– För dig som är sugen på en långpromenad finns fina elljusspår och vandringsleder i närområdet. På sommaren har du flera trevliga utflyktsmål på lagom avstånd. Bland annat populära Kairobadet vid Mälaren och Bollstanäsbadet vid Norrviken, berättar Alexander.

Läs mer om Stormlyktan – klicka här.

I nära anslutning till Väsby centrum ligger pendeltågsstationen som tar dig till centrala Stockholm eller Uppsala på 30 minuter. Åker du bil tar du dig ut på E4:an på bara några minuter. När du ska göra längre resor väntar Arlanda cirka 8 minuter bort. 

Alla lägenheter får en balkong där de flesta vetter mot innergården.

”Din bostad en viktig del av en hållbar morgondag”

Stormlyktan blir ett Svanenmärkt projekt. Det innebär att hela processen är säkrad utifrån flera faktorer, bland annat miljökrav, kvalitet och inomhusmiljö. Alexander Lidbrandt, förklarar närmare. 

– Din bostad är en viktig del av en hållbar morgondag, där vi på Peab i egenskap av Nordens samhällsbyggare tar hand om gemensamma resurser på bästa sätt. Våra flerbostadshus certifieras enligt miljömärkningen Svanen, vilket garanterar att vårt arbete bygger på en grön filosofi med fokus på etik, kvalitet och långsiktighet, säger han avslutningsvis.

Anmäl ditt intresse för Stormlyktan – klicka här.

Fakta: StormlyktanByggnadstyp: Bostadsrätter i flerbostadshusBoarea: 35–100 kvmRum: 1–5Tillträde: Prel. Hösten 2023Status: Försäljning pågår