Körsbärsgläntan – en familjeidyll färdigställs

I natursköna Kareby Äng, strax norr om Kungälv, ska nu det sista grannskapet Körsbärsgläntan färdigställas. Med sitt lantliga lugn och sina goda kommunikationer till stadslivet är Kareby Äng redan ett omtyckt bostadsområde med stark gemenskap mellan grannarna.

Kareby Äng erbjuder ett lugnt liv nära naturen – utan att tumma på bekvämligheter.

Bostadsutvecklaren Bonava har haft familjelivet och en välfungerande vardag i fokus när Kareby Äng vuxit fram. Kareby erbjuder en vacker miljö nära skog, sjö och hav – utan att kompromissa med bekvämligheter. Här finns surdegsbageri, pizzeria och livsmedelsbutik med delikatessdisk. Både förskola och skola finns på gångavstånd.

I den södra delen av Kareby Äng runt en lummig gård med fruktträd och lekplats planeras nu för 26 radhus på 101, 121 och 123 kvadrat. Alla uppdelade på minst 4 rum och två plan, med egen uteplats och en lättskött trädgård med utsikt över gården och lekplatsen. Här kan barnen springa och leka på tryggt avstånd medan du kopplar av på altanen.

Vill du läsa mer om Körsbärsgläntan? Läs mer här.

– Vi har skapat många gemensamma ytor för umgänge som gör det enkelt att hitta på saker med hela familjen året om. Det finns hela sex lekplatser i området anpassade för barn i olika åldrar, två festlokaler, ett utegym och ett torg med basketkorg, berättar Johanna Sintorn på Bonava.

“En modern bykänsla”

Det finns redan en stark gemenskap i Kareby Äng med grannar som umgås och barn som leker tillsammans med sina nya kompisar. Körsbärsgläntan är den sista delen att byggas i området och inflyttning i de tidigare etapperna pågår redan för fullt. När bostadsområdet står klart kommer grannskapet att bestå av 170 radhus, parhus och kedjehus. Drygt hälften av området är redan inflyttat och när man flyttar in i Körsbärsgläntan är hela området inflyttat.

Den smarta planlösningen i radhusen är anpassad för en vardag med familjen och erbjuder många umgängesytor.

I Körsbärsgläntan är husen bostadsrätter, det betyder att du delar ägandet och ansvaret tillsammans med dina grannar. I området finns flera gemensamma förråd med trädgårdsredskap att dela på – vilket är bra för både plånbok och miljö.

Klicka här om du vill veta mer om Kareby Äng.

Naturen runt hörnet

I Kareby bor du nära både sjö, hav och trivsamma grönområden som skog och ängar. Ingetorpssjön når du på 10–15 minuter med cykel, perfekt för varma sommardopp eller skridskoturer på vintern. Om du föredrar havet ligger Marstrand bara 20 minuter bort.

Skola och service

Det mesta du kan tänkas behöva till vardags finns i närheten, så som café och en välsorterad matbutik. Här finns även Kareby skola som går från förskoleklass till och med årskurs 6. Precis i anslutning till Körsbärsgläntan ligger den nybyggda förskolan Kunskapsförskolan där många av barnen i Kareby Äng går. För de äldre barnen finns flera skolor att välja på i Kungälv.

Bärbuskar och fruktträd rakt utanför dörren förstärker känslan av det idylliska livet på landet.

Det går snabbt att ta sig in till Kungälv Centrum, som bara ligger 5 kilometer bort. Där hittar du bland annat Kungälvs nya köpcentrum med butiker, caféer, restauranger och gym. Även banker, vårdcentral och annat praktiskt som är skönt att ha nära till hands. Från Kungälv går det dessutom bussar till centrala Göteborg, på både helger och vardagar. 

Vill du göra en intresseanmälan för att få all information om Körsbärsgläntan? Klicka här.

– De boende i Körsbärsgläntan flyttar preliminärt in från augusti till december 2023, exakt tid beror på vilket hus man köper. Det har varit väldigt kul att se Kareby Äng växa fram och bli ett så levande och omtyckt område, säger Johanna Sintorn.