Större frihet – nu bygger JM nya ägarlägenheter i Västerås

Intill Skiljebo centrum bygger JM sitt nya område Skiljebo Äng. Här kommer 30 ägarlägenheter att byggas, alla moderna och välplanerade, med närhet till både city och härliga grönområden.

– Eftersom du inte betalar för några gemensamma lån till en bostadsrättsförening blir månadsavgiften betydligt lägre än i en bostadsrätt, säger Tommy Eriksson, projektledare på JM.

Skiljebo Äng 2 blir ett modernt kvarter med äganderätter i centrala Västerås.

Skiljebo Äng 2 består av 30 välplanerade ägarlägenheter om 2–4 rum, samtliga med uteplats eller balkong samt förrådsutrymme. I Skiljebo, som främst består av bostäder från 50- och 60-talet, har man nära till såväl centrala Västerås som grönskande naturområden. 

Vill du veta mer om Skiljebo Äng 2? Klicka här.

Med genomtänkt inredning, fina materialval, smarta lösningar och en stilren design är de nya bostäderna ett utmärkt val om man går i tankarna på att lämna villalivet. Med en ägarlägenhet kommer man ner i kostnad och tack vare det stora utbudet av inredningsval finns stora möjligheter att sätta sin egen prägel på lägenheten. Här bor du med andra ord som i ett småhus eller villa – men till en lägre peng. 

Vad är det för skillnad på en ägarlägenhet och en vanlig bostadsrätt?

– En ägarlägenhet är som ett ’radhus på höjden’. Du köper din fastighet och blir lagfaren ägare. Vid köp av en ägarlägenhet betalar man, precis som vid ett småhusköp, 100 procent av värdet på bostaden och det förekommer inga gemensamma lån, förklarar Tommy Eriksson på JM.

Bostäderna blir ljusa och moderna med närhet till service och natur.

Vad finns det för fördelar med den upplåtelseformen? 

– Eftersom du inte betalar för några gemensamma lån till en bostadsrättsförening blir månadsavgiften betydligt lägre än i en bostadsrätt. Dessutom får du en stor personlig frihet eftersom du äger bostaden till 100 procent. Det innebär att du kan hyra ut din bostad utan tillstånd eller sälja till vem du vill. En ägarlägenhet kan även köpas av juridisk person, perfekt för företaget som behöver en bostad i Västerås, säger Tommy Eriksson.

Vill du veta mer om fördelar med ägarlägenheter – läs mer här.

Allt du behöver på bekvämt avstånd i Skiljebo Äng

Skiljebo Äng 2 erbjuder bekväma och underhållsfria bostäder med hiss från entréplan till varje våningsplan. Hissen tar du enkelt även till källaren där generösa lägenhetsförråd finns till varje lägenhet. Till flera lägenheter ingår även en parkeringsplats. Ett stenkast bort ligger Skiljebo centrum, som har allt från matbutik till bibliotek, gym, apotek och frisör. Och lite längre bort, cirka tre kilometer, ligger Västerås city.

Tack vare det stora utbudet av inredningsval finns stora möjligheter att sätta sin egen prägel på lägenheten.

Men här har man inte bara närhet till ett stort serviceutbud utan även skog och grönområden alldeles runt hörnet. Med andra ord är Skiljebo Äng perfekt för de som söker en aktiv och naturnära livsstil.

Ägarlägenhet – den vanligaste upplåtelseformen i Europa 

I Sverige är ägarlägenheter fortfarande en ganska ovanlig upplåtelseform. Runt om i Europa och i andra delar av världen är ägarlägenheter den absolut vanligaste upplåtelseformen. I Sverige har fler fått upp ögonen för boendeformen framförallt under de senaste två åren.

Klicka här om du vill veta mer om ägarlägenheter.

Ägarlägenheter började byggas i Sverige 2009 och JM var en av de första stora bostadsutvecklarna som kom att bygga denna typ av bostäder. Fram till 2020 stod JM för en femtedel av den totala mängden färdigställda och registrerade ägarlägenheter i Sverige.