Välplanerade lägenheter och takvillor i Hovås Tak

Söder om Göteborg ska Hovås Tak byggas – det tredje kvarteret av Nordr i stadsdelen Nya Hovås. Förutom välplanerade lägenheter kommer det nya kvarteret erbjuda en gemensam takterrass – och ”takvillor” för dig som söker ett exklusivt boende med långtgående utsikt. 

– I Nya Hovås finns allt man behöver för att leva stadsliv och även kunna jobba hemma med naturen inpå knuten. Det är en härligt konceptuell men ändå brokig miljö med många välgestaltade hus. Det har inspirerat oss att hitta ett eget uttryck som ändå passar in, berättar arkitekterna Gustav Zackrisson och Mattias Wiik, som står bakom projektet. 

Unika ”takvillor” med milsvid utsikt 

 I sluttningen upp mot Uggleberget ska det nya kvarteret byggas. Totalt 58 bostadsrätter om 33-128 kvadratmeter fördelat på 1-4 rum och kök. Alla lägenheterna har minst en balkong. Bostäderna är välplanerade och med elva olika planlösningar finns något för alla behov. De mest yteffektiva ettorna har bland annat sovalkov som gör att varje kvadratmeter nyttjas. 

Vill du veta mer om Hovås Tak? Klicka här.

Högst upp i Hovås Tak finns de så kallade ”takvillorna”. Takvillorna rymmer varsin stor lägenhet om 122-128 kvadratmeter – där den ena lägenheten har en stor privat takterrass och den andra har två privata terrasser.

Oavsett om du köper en lägenhet eller en takvilla så kan du välja mellan de kostnadsfria stilpaketen Äng, Fjäll och Fjord. Med stilpaketen får du en röd tråd genom inredningen redan innan inflytt. 

– Hovås Tak blir ett stilrent hus i Nya Hovås. Unikt för Hovås Tak är att vi inte bara lagt mycket tanke på bostäderna utan dessutom tagit människors önskemål i beaktning för att det ska bli ett långsiktigt boende. Detta har vi gjort genom att satsa mycket på husets gemensamma utrymmen. Vi bjuder in till en avslappnad och välkomnande entré i Lobbyn och högst upp i huset kommer det finnas en härlig gemensam takterrass, berättar Angelica Håkansson, marknadskommunikatör på Nordr.

När du kommer in i huset möts du av en välkomnande entré med sköna sittplatser och wifi där den som vill bland annat kan sitta och arbeta. Högst upp i huset på samma plan som takvillorna finns en gemensam takterrass för spontant umgänge, ett önskemål som Nordr sett hos deras kunder. 

Klicka här om du vill läsa mer om Hovås Tak.

Här finns också föreningens bokningsbara övernattningslägenhet ”Taket”, med tillhörande takterrass. Här finns tillgång till kök, plats för stort middagsbord samt sovrum och badrum. 

Bo nära allt du behöver 

Gamla Hovås är en anrik badort och med den nya stadsdelens bekvämligheter har du allt du behöver. I Nya Hovås finns ett brett utbud av butiker, verksamheter och bostadstyper. Du kan gå eller cykla till mataffären, restaurangen eller gymmet. 

Här finns även ett etablerat föreningsliv för den sportintresserade och grundskolor, förskola och flera lekplatser finns för barnen i området. Vill du in till stadspulsen i Göteborg tar det bara 13 minuter med bil eller drygt 20 minuter med bussen.

– Nya Hovås är en expansiv stadsdel som har som mål att bli en småskalig blandstad i världsklass. Du bosätter dig i en levande stadsdel med ett rikt utbud av service, butiker och restauranger, som alla håller en hög kvalitet. Dessutom så har du nära till såväl innerstad som natur och havet, säger Angelica avslutningsvis.

Vill du anmäla intresse för Hovås Tak? Klicka här.