Gårdstunet i Steninge slottsby – där gammalt möter nytt

Anrika Steninge slottsby, nära Sigtuna, växer nu med ännu ett grannskap. I Gårdstunet ska flera radhus byggas med fint läge intill skog och ängar – perfekt för barnfamiljen som längtar efter en lantlig gemenskap nära naturen.

Steninge slottsby är ett etablerat bostadsområde med ett lantligt lugn över sig, samtidigt som du har närhet till allt du behöver. Nya bostadskvarter varvas med fint bevarade historiska inslag kring Steninge Slott. Här kan hela familjen leva ett rikt friluftsliv nära badplats, ridskolor, fotbollsplaner och naturreservatets stigar. För dig som tycker om båtlivet finns marinan med hela 300 båtplatser.

Vill du läsa mer om Gårdstunet? Klicka här.

I det nya grannskapet Gårdstunet med avskilt läge intill skogen ska Bonava bygga radhus i två plan om 101 kvadratmeter med 4 rum och 121 kvadratmeter med 5 rum. Alla husen har en trädgård med altan eller terrass. Planlösningen är anpassad för familjelivet med kök, vardagsrum, badrum och separat tvättstuga på nedre plan. På övre plan finns sovrum och badrum med badkar. 

Sätt din egen prägel 

För att kunna sätta en personlig prägel på ditt hem finns det möjlighet att göra stilval där du har fem olika paket att välja mellan. Husen är Svanenmärkta, vilket innebär god isolering och effektiv energianvändning som är bra både för miljön och plånboken.

I Gårdstunet är husen bostadsrätter och att dela ägandet och ansvaret tillsammans med dina grannar kommer med flera fördelar. Grannskapet delar bland annat på en bod med redskap, vilket är både praktiskt och ekonomiskt.

Klicka här om du vill veta mer om gårdstunet.

– I Gårdstunet finns tillgång till många umgängesytor för familjer och grannar. Bland annat lekpark med studsmattor och linbana, grillplats och pulkabacke. Steningebadet, där du kan ta ett kvällsdopp eller åka skridskor på vintern, ligger bara en kort promenad bort. Friluftslivet är väldigt lättillgängligt i Steninge slottsby, berättar Jessica Plånborg, som förmedlar bostäderna.

Barnvänligt nära natur och service

I Steninge Slottsby har du nära till det du behöver i vardagen, men även det lilla extra – som marinan, badplatsen, en omtyckt restaurang, butiker och naturreservatets stigar. 

När det gäller skola och förskola, finns det flera bra alternativ som Steningehöjdens skola och Slottsbyns förskola. Säkra gång- och cykelvägar gör den korta vägen mellan hem och skola ännu tryggare.

Kommunikationerna in till stadslivet är goda. Steninge slottsby ligger nära Sigtuna med bra pendlingsavstånd till Stockholm och Uppsala, och drygt 10 minuter med bil till Arlanda och Märsta Station. Du kan anmäla intresse för Gårdstunet redan nu, säljstart innan sommaren och inflytt startar preliminärt från december 2023.

Vill du veta mer om gårdstunet? Klicka här.