Nytt bostadskvarter byggs i Göteborg

I Kviberg planeras ett nytt och spännande kvarter. I grannskapet Logementet byggs moderna bostäder nära natur, Gamlestaden och en cykeltur bort från centrala Göteborg.

I Logementet finns mycket att ta del av för en bekväm och aktiv vardag.

I Kviberg, ett växande bostadsområde strax utanför centrala Göteborg, byggs det nya grannskapet Logementet. Bakom grannskapet står bostadsutvecklaren Bonava, vars vision är att skapa ett modernt kvarter med fokus på ”det tredje rummet”. Johanna Sintorn, marknadsansvarig på Bonava, utvecklar.

Vill du veta mer om Logementet – läs mer här.

– Ett hem är så mycket mer än vad som ryms inom fyra väggar. Gemenskap gör livet enklare och hemmet större. Därför lägger vi mycket fokus på det som finns utanför hemmet och som är viktigt för gemenskapen, säger hon.

Fokus på social gemenskap 

Grannskapet i Kviberg kommer att bestå av fyra stycken flerbostadshus med cirka 180 bostäder. Först ut är Logementet, med två hus om totalt 102 lägenheter som bildar en egen bostadsrättsförening. Från kvadratsmarta ettor med sovalkov, till stora treor för barnfamiljen. Bostäderna blir ljusa hållbara och får antingen en generös uteplats eller balkong.

Bostäderna i Logementet blir ljusa med hållbara material.

Alla fyra hus i grannskapet delar på ett garage och en gemensam gård där det blir grillplats, pergola och boulebana. En perfekt plats att umgås med vänner och grannar. Det kommer även att finnas en cykelpool med lådcyklar och elcyklar, bilpool och cykelverkstad. Ett praktiskt, modernt och ekonomiskt sätt att bidra till en mer hållbar värld. 

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan på Logementet.

Ett historiskt område 

Fram till mitten av 90-talet var Kviberg ett regemente. Kvar finns ännu spår i form av det gamla militärområdet Kvibergs kaserner. En fin kontrast till de promenadstråk och vattendrag och som finns i närliggande Kvibergs Park. 

– Numera är området snarare en mötesplats för idrott, kultur och utbildning. Det finns flera bra skolor, till exempel en grundskola med inriktning på fotboll. Sen finns det även en multisportarena med inomhusskidåkning och världens största beachvolleyhall, säger Johanna. 

Nära kommunikationer, skolor och Göteborg 

Det är enkelt att ta sig till och från Göteborg stad och närliggande orter från Kviberg. Här passerar bland annat spårvagn 6,7 och 11, samt flertalet busslinjer. För dig som hellre cyklar till jobbet finns det många bra cykelleder i området. 

Vill du veta mer om Kviberg? Klicka här.

– Logementet ligger precis intill spårvagnshållplatsen, så härifrån tar du dig snabbt in till stan, säger Johanna. 

Kviberg är en växande stadsdel med goda kommunikationer.

På gångavstånd ligger även Gamlestadens nya resecentrum som blir en knutpunkt för pendeltåg, spårvagnsnät och bussar. Här finns även allt du behöver för att få ihop vardagspusslet, så som matbutik, apotek och kvarterskrogar.