Så kan du köpa din första bostad

Osäkra tider påverkar mångas möjlighet att ta bostadslån, men det finns en lösning. Tack vare OBOS Deläga, som ingår i OBOS medlemskap, kan du äga halva ditt boende, men bo i hela.

– Med OBOS Deläga kan våra medlemmar börja med att köpa halva bostaden och samäga den andra halvan med OBOS, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige

Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Sen OBOS lanserade sitt medlemsprogram i Sverige har det varit ett populärt sätt att komma närmare sitt drömboende. Som medlem har du chans att välja bostad och läge först, från flyttklara hus till lägenheter i attraktiva lägen. 

– Den allra viktigaste fördelen med att vara medlem är att man får förtur till våra bostäder. Vi vill ge alla våra medlemmar möjlighet till en trygg bostadsaffär där de i lugn och ro kan välja att köpa den bostad de helst önskar i OBOS projekt, säger Anna Clara

Även när du köpt en bostad behåller du din plats i bostadskön. Du kan till och med överlåta din kötid till en förälder eller syskon. Det innebär att medlemskapet kan följa dig genom hela bostadskarriären. 

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Köp halva bostaden 

Det är många som känner oro inför att köpa bostad, medan andra kämpar med att få ihop kontantinsatsen. Genom OBOS Deläga, som OBOS erbjuder sina medlemmar, kan du köpa en bostad tryggt och enkelt. OBOS Deläga gör det möjligt att köpa halva bostaden, eller mer, och betala ett månadsbelopp till OBOS för den andra delen. Varje år kan du sedan öka din ägarandel tills du äger bostaden själv.

– Det här ett jättebra sätt att ta sig in på bostadsmarknaden. Speciellt nu när ränteläget påverkar mångas vilja och möjlighet att ta lån, säger Anna Clara.

Trygg att köpa nyproduktion 

OBOS jobbar ständigt för att förbättra villkoren för sina medlemmar. Ett bra exempel på det är deras trygga lösningar. Om försäljningen av din nuvarande bostad exempelvis inte går som planerat erbjuder OBOS dig möjlighet att ansöka om Tillträdesskydd eller Skydd mot dubbla boendekostnader.

Storsatsning på bostadsrätter i Stockholm

– Vi växer i hela Sverige men kliver nu på allvar in i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, berättar Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för storstadssatsningen.

Förra året byggde OBOS 1557 bostäder runtom i Sverige. Planen är att växa för varje år och färdigställa cirka 3000 bostäder årligen från 2026 – varav ungefär 1000 i de tre storstäderna.

Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

– I Stockholm handlar det framför allt om produktion av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Vi jobbar för högtryck för att hitta attraktiva centrala lägen, säger Sofia Ljungdahl.

Nya bostäder i Årsta, Täby och Barkarby 

Just nu bygger OBOS på flera platser i landet, däribland Stockholm. Till exempel planerar man för Årstafältet som kommer att bestå av två kvarter med sammanlagt cirka 200 lägenheter i en helt ny stadsdel med cirka 6 000 bostäder. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

Även i Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här utvecklar OBOS 60 lägenheter med balkonger och trevlig arkitektur. Preliminär säljstart vintern 2022. 

Atlas i Barkarbystaden blir ytterligare ett spännande bostadskvarter med 160 moderna bostadsrättslägenheter med närhet till både kommunikationer och service. 

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm.

Detta är OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. Som medlem kan du ansöka om bland annat Tillträdesskydd och Skydd mot dubbla boendekostnader om försäljningen av din nuvarande bostad inte går som planerat. 
  3. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  4. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Mellan 1/9–31/12 bjuder OBOS på årsavgiften för 2022. 

Bli medlem i OBOS här.