Attraktivt läge i Norrköpings nya stadsdel

Den nya stadsdelen Inre hamnen i Norrköping blir en levande och nytänkande stadsdel. Här bygger Riksbyggen Brf Kronomagasinet – ett bostadskvarter med välplanerade bostadsrätter med gemenskap, hållbarhet och grönska i fokus. 

På taket hittar du föreningens gemensamma terrass i soligt söderläge.

De flesta av bostäderna i Brf Kronomagasinet har en solig balkong, terrass eller uteplats. Skulle du sakna en trädgård är det bara att besöka växthuset på den gemensamma takterrassen eller den lummiga innergården med inslag av flertalet bärbuskar och rogivande växtligheter. 

Vill du läsa mer om Brf Kronomagasinet? Klicka här!

Ett attraktivt läge 

Inre hamnen är ett stadsutvecklingsprojekt i flera etapper som kommer byggas ut under flera års tid. Totalt kommer området rymma omkring 3 000 bostäder. I den första etappen byggs 1 000 bostäder av nio aktörer. Visionen är en levande, nytänkande stadsdel som ska attrahera med avkopplande grönska, promenadstråk, restauranger, caféer och så klart spännande arkitektur. Hit tar du dig även om du inte bor i stadsdelen, berättar Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen. 

Illustration av Inre hamnen, där Brf Kronomagasinet ligger.

– Här växer en ny del av Norrköpings innerstad fram. Det är ett attraktivt läge vid vattnet och med gångavstånd till stadskärnan och det nya resecentrumet. Runt husknuten ligger Motala ström, vatten, kanaler och grönområden. Vår vision är att skapa en levande, nytänkande stadsdel som ska locka fler än de som vill bo, leva eller verka där, säger Åse. 

Klicka här för att läsa mer om Inre hamnen.

Norrköping har alltid varit en viktig hamnstad. I hamnen fanns inte bara varvsverksamhet, här låg både kronobränneri och fängelse på 1700-talet. Historien kommer göra sig påmind i området – material som korrugerad plåt, betong, trä och tegel kommer vara tongivande. 

I Brf Kronomagasinet finns allt från små välplanerade lägenheter till stora representativa stadsradhus för hela familjen.

Yteffektiva lägenheter 

I Brf Kronomagasinet bygger Riksbyggen 46 bostäder om 1-5 rok på mellan 28-145 kvm. Från små, yteffektiva lägenheter till stora, representativa stadsradhus för hela familjen. Här blandas trä och en varierad tegelfasad för att låta husen smälta in i den gamla hamnens själ. 

– Köper du en bostad i Brf Kronomagasinet kan du förvänta dig ett modernt och stilfullt boende i ett attraktivt läge med närhet till det mesta. Här får du allt från stadspuls, vatten och lummiga innergårdar till rogivande kanaler, folkmyller och klirrande kaffekoppar, säger Åse. 

Klicka här för att göra en intresseanmälan på projektet.

Tryggt hela vägen hem 

Riksbyggen vill underlätta för dig som är ung att köpa en bostad, i Brf Kronomagasinet kommer därför ett par av lägenheterna vara Hyrköp. Hyrköp är ett bostadskoncept för unga och riktar sig till personer i åldrarna 18-35 år. Du får då hyra en bostad med möjlighet att köpa den inom fem år. 

Tryggheten är en viktig fråga för Riksbyggen. Det ska kännas tryggt att köpa, flytta in och äga sin bostad. Riksbyggens trygghetslöfte ska ge ett ekonomiskt skydd om något oförutsett skulle hända när du köper en bostad av dem. 

De flesta av bostäderna har en solig balkong, terrass eller uteplats.

De erbjuder ekonomiskt stöd om du inte lyckas sälja din bostad, blir sjukskriven eller arbetslös. Utöver det har du bland annat även möjlighet att få tillträdesdagen framflyttad med upp till tre månader och fria månadsavgifter från din nya bostad om du inte lyckats sälja din gamla bostad än. 

– Och eftersom vi bryr oss på riktigt om det vi bygger, stannar vi kvar och tar hand om husen även efter inflyttning, säger Åse avslutningsvis.