Blåbärsbacken i Åkersberga – ett naturnära boende

Nu tar ännu ett bostadsområde form i härliga Valsjöskogen. De nybyggda husen i Blåbärsbacken har skog och hav utanför dörren utan att du behöver sakna vardagens alla bekvämligheter.

Brf Blåbärsbacken bjuder på tre trevliga husmodeller i ett mysigt kvarter för alla åldrar. Bild: OBOS.

I vackra Valsjöskogen i Östra Åkersberga bor man granne med skogen utan att tumma på närheten till modern service. Det trygga bostadsområdet är planerat i harmoni med den skärgårdsnära naturen. Särskilt barnfamiljer trivs bra i den njutningsfulla miljön med Trastsjöskogen, sjöar och hav inpå knuten.

Vill du veta mer om husen i Brf Blåbärsbacken – läs mer här.

Hus i tre olika storlekar

I nya Brf Blåbärsbacken har du också chans att låta husdrömmen gå i uppfyllelse. Här bygger OBOS tvåplanshus i tre olika storlekar. Parhusen erbjuder 107 välplanerade kvm, de friliggande småhusen 137 respektive 158 kvm. Skog och mark når nära nog hela vägen fram till huset, och samtliga hus har en lättskött naturtomt av varierande storlek. Det finns något för både trädgårdsälskaren och den som föredrar enkla grillkvällar.

– När du sitter på altanen känns det som att vara i skogen. Det ger utrymme för återhämtning i vardagen, säger Malin Bloom, projektutvecklare på OBOS.

Klicka här om du vill veta mer om Brf Blåbärsbacken.

Övre plan har badrum och tre sovrum medan bottenvåningen består av fina sällskapsytor. Småhusen har även ett sovrum på entréplan. Den ljusa, stilrena inredningen är tidlös. Köken kommer från Vedum och vitvarorna från Bosch. Är du tidigt ute kan du välja till en braskamin från Contura. 

Här bor du bokstavligt talat granne med skogen, med all service inom räckhåll. Bild: OBOS.

I Blåbärsbacken bor du tryggt och bekvämt i bostadsrätt. Den dag det blir dags för underhåll är det ett ansvar som sköts gemensamt i föreningen.

– Här får du alla godbitarna från villalivet, men slipper fokusera på framtida underhåll eller de extra kostnader som en egen villa innebär. Är du medlem i OBOS har vi också två olika trygghetspaket till hjälp om något oförutsett skulle hända inför inflyttning, förklarar Malin.

Nära till lummig grönska, service och kommunikationer 

På sommaren är Valsjöns mysiga badplats en favorit. Det är nära till havsbaden Fiskartorpet, Badholmen och Breviksbadet, där det även finns utegym. På hösten är skogen full av svamp och under vintern lockar skidspår och skridskoåkning. 

– Samtidigt ligger Blåbärsbacken på kort avstånd från vardagens behov. Det tar bara fem minuter att cykla till Margretelunds matbutik, pizzeria, vårdcentral och apotek. Ännu mer service hittas i Åkersberga vars centrum nås på en kvarts cykeltur, säger Malin.

Alla husmodeller har fina sällskapsytor på bottenvåningen och gott om plats för familjens privatliv en trappa upp. Bild: OBOS

Storstadspulsen är lättillgänglig tack vare goda kommunikationer. Med Roslagsbanan från Åkersberga når du Stockholms Östra på cirka en halvtimme. Centrala Stockholm ligger ca 45 minuter bort med bil. Försäljningen av Blåbärsbacken pågår nu och inflytt startar preliminärt hösten 2023.

Läs mer och gör en intresseanmälan på obos.se/blabarsbacken.