Lotta och Roland valde nyproduktion: ”Känns tryggt”

Längtar du efter ett lättskött boende där du får mer tid över för familjen och andra roliga saker? Paret Lotta och Roland ville göra en trygg investering på ålderns höst och flyttade till en nyproducerad lägenhet i Riksbyggens kvarter Fjällblicken i Kiruna.

Roland och Lotta, i deras nya lägenhet i Riksbyggens kvarter Fjällblicken.

1. Slipp underhåll och känn dig lugn med garantier

Att bo i en nyproducerad bostad gör att du kan luta dig tillbaka och slipper krävande underhåll – både i din lägenhet och gemensamma ytor. Paret Lotta, 62, och Roland Eriksson, 71, flyttade in i Riksbyggens kvarter Fjällblicken i Kiruna och är nöjda med deras nya bekväma boende.

– Vi har fått moderna energisnåla vitvaror och köksutrustning. Lägenheten är besiktad och eventuella fel åtgärdas direkt, det är en trygg investering för framtiden på ålderns höst, säger Lotta.

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Kiruna här.

Till skillnad från en villa låter en nyproducerad lägenhet dig åka iväg som du vill och du slipper underhåll som skottning på vintern. Innan du flyttar in har dessutom grundliga besiktningar genomförts och du får garantier på bostaden. Ett tryggt, smidigt och avslappnat sätt att bo på helt enkelt.

2. Ett tryggt bostadsköp

Att köpa en bostad är för många den största affären man gör i livet. För att göra det till en trygg upplevelse, från start till mål, så har Riksbyggen ett Trygghetslöfte. Det är ett ekonomiskt skydd för privatpersoner och ska underlätta processen om något händer. 

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte här.

I Trygghetslöftet ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, skydd mot dubbel boendekostnad, avbokningsskydd och tillträdesskydd. I praktiken innebär det att om du blir sjuk eller arbetslös kan du få rätt till upp till 12 fria månadsavgifter eller skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

Fina och moderna kvalitetskök är ett plus i Riksbyggens nyproducerade bostadsrätter.

3. Ett modernt och hållbart boende

Riksbyggens bostäder har låga driftskostnader och är byggda med genomtänkta material. Husen är bland annat miljöcertifierade och har flera lösningar som underlättar en hållbar och trivsam vardag. En energieffektiv bostad gör också att du slipper tråkiga överraskningar när vinterns elräkning kommer. 

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Kiruna här.

Det kan handla om allt från solceller på taken, trevliga gemensamma utrymmen eller bilpool i föreningen. Förutom minskad miljöpåverkan, har Riksbyggens bostäder smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende. 

– Köpet känns tryggt med ett stabilt företag som Riksbyggen. Planlösningen av vår lägenhet är klok, och hela området i stort är bra planerat, säger Lotta.

4. Du är först att bo

Det är en speciell känsla att vara den första som lagar mat i köket, använder duschen eller tar den första vårfikan på balkongen. Med en nyproducerad bostad är du först med allt. Är du tidigt ute har du dessutom chansen att anpassa bostaden som just du vill ha den genom olika personliga tillval.

– Vi kunde vara med och påverka inredningen och färgvalen i lägenheten. Sen uppskattar vi också den fina utsikten från vår inglasade balkong, och att vi har förråd vägg i vägg med lägenheten, säger Roland. 

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Kiruna här.

5. Fast pris utan budgivning

Att buda på en bostad är ett stort stressmoment för många. Genom att köpa en nyproducerad bostad så slipper du skenande budgivningar, då priset på bostaden är fast och det är först till kvarn som gäller.