Karl-Erik och Catrine valde nyproduktion: ”Helt rätt i tiden”

Längtar du efter ett lättskött boende där du får mer tid över för familjen och andra roliga saker? Efter att ha levt villalivet i 30 år flyttade paret Karl-Erik och Catrine till en nyproducerad lägenhet i Riksbyggens kvarter Midnattssolen i Gällivare.

Ljust kök i Brf Sjöparken i Gällivare. Illustration: Riksbyggen

1. Slipp underhåll och känn dig lugn med garantier

Att bo i en nyproducerad bostad gör att du kan luta dig tillbaka och slipper krävande underhåll – både i din lägenhet och gemensamma ytor. Paret Karl-Erik Taivalsaari, 65, och Catrine Mattsson, 64, flyttade in i Riksbyggens kvarter Midnattssolen i Gällivare och är nöjda med deras nya bekväma boende.

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Gällivare här.

– Det kändes helt rätt i tiden att lämna en äldre villa som varit vårt hem i 30 år och flytta in i en modern lägenhet. Lägenheten vi valde har en hög standard med genomtänkt planering som fungerar bra för oss, säger Karl-Erik.

Karl-Erik och Catrine i deras nya hem i Midnattssolen i Gällivare.

Till skillnad från en villa låter en nyproducerad lägenhet dig åka iväg som du vill och du slipper underhåll som skottning på vintern. Innan du flyttar in har dessutom grundliga besiktningar genomförts och du får garantier på bostaden. Ett tryggt, smidigt och avslappnat sätt att bo på helt enkelt.

2. Ett tryggt bostadsköp

Att köpa en bostad är för många den största affären man gör i livet. För att göra det till en trygg upplevelse, från start till mål, så har Riksbyggen ett Trygghetslöfte. Det är ett ekonomiskt skydd för privatpersoner och ska underlätta processen om något händer.

Här kan du läsa mer om Riksbyggens bostäder i Gällivare.

I Trygghetslöftet ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, skydd mot dubbel boendekostnad, avbokningsskydd och tillträdesskydd. I praktiken innebär det att om du blir sjuk eller arbetslös kan du få rätt till upp till 12 fria månadsavgifter eller skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

3. Ett modernt och hållbart boende

Nyproducerade bostäder har lägre driftskostnader och är byggda med genomtänkta material. Riksbyggens hus är bland annat miljöcertifierade och har flera lösningar som underlättar en hållbar och trivsam vardag.

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Gällivare här.

– Badrum, tvätt, och kök är utrustade med maskiner med låg energiförbrukning, vilket känns extra viktigt utifrån dagens situation i energikrisens Sverige, säger Karl-Erik.

Funktionell planlösning i Brf Sjöparken i Gällivare. Illustration: Riksbyggen

Det kan handla om allt från solceller på taken, trevliga gemensamma utrymmen eller bilpool i föreningen. Förutom minskad miljöpåverkan, erbjuder Riksbyggens bostäder smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende. 

Här kan du läsa mer om Riksbyggens bostäder i Gällivare.

– Det som känns bra med Riksbyggen är att man har ett miljötänk från först byggkedjan med inköp av allt material, sen själva bygget till färdiga bostäder, men också driften i boendet. Det finns sammantaget ett miljötänk som vi tror på och som bara blivit viktigare med åren för oss, säger Catrine Mattsson.

4. Du är först att bo

Det är en speciell känsla att vara den första som lagar mat i köket, använder duschen eller tar den första vårfikan på balkongen. Med en nyproducerad bostad är du först med allt. Är du tidigt ute har du dessutom chansen att anpassa bostaden som just du vill ha den genom olika personliga tillval.

Läs mer om Riksbyggens bostäder i Gällivare här.

– Materialvalen och färgerna i alla våra rum, och med de många valmöjligheter som fanns, gjorde att vi kunde anpassa utifrån hur just vi ville ha det, berättar Catrine.

5. Fast pris utan budgivning

Att buda på en bostad är ett stort stressmoment för många. Genom att köpa en nyproducerad bostad så slipper du skenande budgivningar, då priset på bostaden är fast och det är först till kvarn som gäller.

Är du intresserad av Riksbyggens bostäder i Gällivare? Klicka här.