Nya välplanerade lägenheter i Täby

På bästa läge i Täby bygger OBOS nu ett nytt kvarter med moderna bostäder. Brf Roslagsporten består av ljusa och välplanerade lägenheter med höga krav på hållbarhet. Dessutom finns några få lägenheter kvar med avgiftsfritt i 12 månader. 

Västra Roslags Näsby växer med ett nytt innovativt kvarter med innerstadskänsla. I Brf Roslagsporten bor du nära gröna parker, promenadgator och vackra naturområden. In till Stockholms innerstad tar det knappt en kvart med Roslagsbanan. Projektet är byggstartat och inflyttning är planerad till hösten 2025. 

Ljusa bostäder med något för alla

Brf Roslagsporten består av 60 bostadsrätter på 36–135 kvadratmeter. Här finns något både för dig som vill ha en välplanerad etta eller dig som letar efter en rymlig sexrummare. Alla lägenheter får en solig balkong, terrass eller uteplats, de flesta mot innergården i söderläge. 

Köp moderna bostäder i Täby | OBOS

– Arkitekten har fokuserat på ljusinsläpp och de flesta lägenheterna i Roslagsporten blir genomgående med fönster i två väderstreck. Umgängesytorna blir öppna där kök och vardagsrum ofta hänger ihop. De större treorna har extra wc och fyrorna har två badrum. Fem av de största lägenheterna får även en uthyrningsdel med separat ingång, säger Gunilla Slättås, Försäljningschef på OBOS.

Nöjda köpare ser fram emot en lättskött fyra

Paret Per och Åsa Bowallius har köpt en fyrarummare med uthyrningsdel i Brf Roslagsporten. De ser fram emot att bo lättskött och centralt – och slippa sköta om en stor villa.

– I grunden tycker vi att Roslagsporten erbjuder bra och praktiska planlösningar, fina och genomtänkta materialval inne i lägenheterna och att det verkar välbyggt. Planlösningen med uthyrningsdel erbjuder på kort sikt en avskild del för vår tonåring och på längre sikt en möjlighet till extra inkomster, säger Per.

Han fortsätter: 

– Vi flyttar från stor villa och tomt. Vi ser fram emot att ha mindre att sköta och att allt är nytt, snyggt och fräscht.  Vi ser även fram emot det centrala läget nära Roslagsbanan, vår sons gymnasium och Täby Centrum. 

Gemensamt för alla lägenheterna är de genomtänkta designvalen. Köken får bänkskiva och stänkskydd i natursten och vitvarorna är integrerade för ett enhetligt uttryck. 

När du köper bostad i Brf Roslagsporten kan du välja mellan de tre inredningsstilarna Sommar, Höst och Vinter. Sommar går i ljusa toner, Höst i mer jordnära färger och Vinter i grått och svart. Oavsett vilken designlinje du väljer får du ett enhetligt och sobert hem direkt från inflytt. 

Ett grönt kvarter

Husen kommer få sedumtak med solceller och mellan husen blir det en skyddad grön innergård. Här kommer det finnas fina ytor för umgänge, planteringar och privata uteplatser. Under gården finns det gemensamma garaget, därifrån kan du ta hiss upp till ditt våningsplan – vilket är extra smidigt när du bär tunga matkassar. Föreningen kommer ha tillgång till bilpool vilket gör det möjligt för dig att låna bil när du behöver. 

Köp moderna bostäder i Täby | OBOS

I Brf Roslagsporten ska det vara enkelt att leva klimatsmart och projektet kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen, vilket gör att du kan ansöka om det fördelaktiga gröna bolånet hos din bank. 

Livet i Roslags Näsby

I Brf Roslagsporten bor du i ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen, bara ett stenkast från Roslags Näsby station. Roslagsbanan har täta avgångar både norrut och söderut och med snabbtåget är du inne i stan på endast 12 minuter. I närheten finns även flera bussförbindelser och tar du bilen är du snabbt ute på E18. 

– Roslags Näsby är ett naturnära område med närhet till det mesta du behöver i vardagen. För shopping och nöjen tar du dig snabbt till Täby Centrum, med ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. Det finns även bra skolor och förskolor att välja på i närområdet, säger Gunilla Slättås.

Tryggt köp med OBOS

Utvalda bostäder kan köpas med OBOS Deläga, vilket innebär att du som OBOS-medlem kan köpa minst halva bostaden men bo i hela. Genom att samäga bostaden tillsammans med OBOS halveras både ditt bolån och din kontantinsats – likväl spartiden för att få ihop till kontantinsatsen. Målet är att du inom en tioårsperiod ökar dina ägarandelar, när ekonomin tillåter, för att slutligen äga hela bostaden själv.

Gör bostadsköpet möjligt med OBOS Deläga | OBOS

I Brf Roslagsporten erbjuds även räntegaranti, vilket innebär att OBOS täcker en del av föreningens räntekostnad upp till 4 år från inflytt. Det finns även kvar ett fåtal bostäder i Brf Roslagsporten som erbjuder 12 månader avgiftsfritt, vilket innebär att OBOS bjuder på årsavgiften i ett år från tillträde.