Bo i ett penthouse på en av Göteborgs bästa adresser

Vill du bo med ena foten i det myllrande stadslivet och den andra i en lyxig men avkopplande hemma-oas? Här bor du med platsbyggda snickerier och en oslagbar utsikt – på en av Göteborgs bästa adresser. 

Från din takterrass, med ett eget spa-bad, har du vy över takåsarna. Foto: Nordr.

Längst upp i huset på Nya Masthuggskajen, på våning 16 och 17, ligger de tre penthouse-lägenheterna. På det övre planet i respektive lägenhet finns en helt privat takterrass med trädäck och en enastående vy över takåsarna. Läget är helt unikt i centrala Göteborg.

Vill du se mer av det unika penthouset? Klicka här.

Exklusiv inredning 

Nu släpps den tredje penthouse-lägenheten, på 159,9 kvm, till försäljning. För penthousen har Nordr, tillsammans med en inredningsarkitekt, skapat ett exklusivt koncept kring materialval och inredning.

– Vi har valt att ta fram ett helt eget inredningskoncept för att det ska bli lite mer “top notch”. Här ska du känna “wow” så fort du kommer innanför dörren, säger Adam Åhlmans, projektutvecklare på Nordr. 

Det platsbyggda köket har en exklusiv känsla. Foto: Nordr.

Nordr har lagt stor vikt vid att utforma en inredning som är hållbar och samtidigt väldigt exklusiv. Som koppling till det nordiska har de valt att jobba med naturmaterial som trä och natursten. Entréplanet i lägenheten är stort och öppet, med en stilfull trappa upp till andra våningen. Den övre våningen består av ett enda stort rum som under sommartid kan förlängas genom ett skjutdörrsparti ut till den privata terrassen, där du dessutom har ett eget spa-bad som väntar.

– Dessa lägenheter är lite som grädde på moset för hela projektet. Här bor du med en helt unik planlösning med ett platsbyggt kök. Dessutom får du en helt oslagbar och unik utsikt mot olika delar av stan, säger Adam Åhlmans. 

Sista penthouset är nu till salu – klicka här för att se mer.

Många fördelar med att bo centralt 

Fördelarna med att bo så centralt som i Ciceron är många. Innanför dörren bor du lugnt och tyst, samtidigt som du har stadspulsen och kajen precis utanför dörren. Men den största fördelen är friheten, menar Adam Åhlmans. 

– Det bästa är att livet blir så okomplicerat här. Vad du än är sugen på att göra eller äta, hittar du det bara några minuter bort. Den lyxen är få förunnad, säger han. 

Stora fönsterpartier skapar ljus och känslan av rymd. Foto: Nordr.

I närområdet finns ett stort utbud av restauranger och butiker, bra kollektivtrafik och Slottsskogen. Här kommer noga utvalda verksamheter samverka och hålla en gemensam stil för Masthuggskajen. 

Här kan du läsa mer om Ciceron på Masthuggskajen.

Penthouset ligger i Brf Ciceron, där Nordr byggt totalt 128 bostadsrätter i 14 olika storlekar. Intresset har sedan start varit väldigt stort eftersom det är sällan du hittar en lägenhet i så centralt läge och med den exklusiva känslan.