Mauritsholm Nya Staten

Linköping, Linköping Karta & restider

2 895 000 kr
VillaVilla

Välkommen till Nya Staten, en fantastiskt ståtlig sekelskiftesfastighet belägen mitt i det anrika eklandskapet invid gamla säteriet Mauritzholm, ca 20 min från Linköping. Här möts du av en vacker fastighet med stor charm och karaktär, generös takhöjd, flera fungerande eldstäder, inbjudande verandor och vackra fönster med underbar utsikt åt alla håll.

Här bor du mitt i naturen med tranor, hjortar och fasan runt knuten och ibland ser du havsörnen cirkla över hagarna. Inga trafikljud stör idyllen och stjärnhimlen sena, klara kvällar är spektakulär. Nuvarande ägare kallar fastigheten ”Paradiset” och det är lätt att förstå varför.

Huset har många bevarade originaldetaljer med vackra spegeldörrar, småspröjsade fönster med handblåsta glas, charmiga trägolv och kammarlås. De olika utbyggnaderna som gjorts på fastigheten är utförda med eftertanke för att passa in i den klassiska exteriören och alla originalfönster är renoverade/ underhållna med linoljekitt och linoljefärg. Hela fastigheten är mycket välskött med få besiktningsanmärkningar.

Det generösa huset har en tilltalande planlösning med många vackra rum och utanför entrén finns ett stort altandäck med fantastiskt sydvästläge. Härifrån kan du njuta av solen långt inpå kvällen innan den går ned i horisonten bortom fält och hagar. Framför huset står det magnifika vårdträdet just nu i full blom och på tomten finner du - utöver den stora gräsmattan - flera planteringar, en stor köksträdgård, välhållen jordkällare samt många fruktträd och bärbuskar. Här finns även ett äldre gårdshus som dels rymmer det ljusa, isolerade ateljérummet, men som även erbjuder gott om plats för extra förvaring.

Inom ca 10-12 min bilväg från huset finns två badsjöar, tre förskolor och nybyggd, småskalig skola i Askeby och skolbussen skjutsar barnen ända fram till gårdsplanen. Till Linköping är det drygt 2 mil och ett ypperligt pendlingsavstånd också till Norrköping som nås via motorväg inom 30 min. Välkommen till en idyll - på riktigt!

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Friliggande villa
Boarea
191 m²
Biarea
22 m²
Tomtarea
1 739 m² tomt
Antal rum
8 rum
Driftkostnad
39 828 kr/år
Byggår
1900
Räkna på boendet
Svensk Fastighetsförmedling Linköping

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Mauritsholm Nya Staten och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 895 000 kr
Driftkostnad
39 828 kr/år

Statistik

18 015
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 14 dagar sedan, den 10 maj 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra villor som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips