Skolallén 46

Lovön / Drottningholm, Ekerö Karta & restider

2 090 000 kr
LägenhetLägenhet

Välkomna till Lovön i Mälaren och ett underbart välplanerat radhus anno 1950, ritat av Anders Tengbom. Huset är i gott skick med modernt kök och badrum och från köket kommer ni ut på den stora och härliga uteplatsen med utsikt över de om de varma årstiderna böljande fälten. Ägaren har skapat en riktigt mysig tvåa med ett litet kontor. Lägenhetsinnehavaren disponerar två källarförråd på sammanlagt ca 6 kvm.

Lovön ligger beläget mellan Brommas fastland och Ekerö är välkänt för de allra flesta. Främst naturligtvis för det på Världsarvslistan upptagna Drottningholms slott. Slottet uppfördes på 1600-talet efter Nicodemus Tessins ritningar, och man kan dra tydliga paralleller mellan Drottningholms slott och Versailles. Slottet är omgivet av park- och trädgårdsanläggningar, bland annat Barockträdgården och den engleska parken som är öppna för besökare året runt. Här finner ni även Kina slott och världens bäst bevarade 1700-talsteater. Kungafamiljen har bott här sedan 1981.

På Lovön finns det också en rad mycket vackra fornstigar att upptäcka, en bok om dessa finns att införskaffa på Pressbyrån vid Drottningholms slott. Vintertid finns det enormt fina skidspår att nyttja precis runt knuten.

Precis invid huset finner ni Kungliga Drottningholms golfklubb, en av landets mest prestigefulla. För mer info se www.kdrgk.se. I närheten finns även Troxhammars GK och Mälarö GK.

Ni kan ta alla SL:s bussar till och från Ekerö från en station endast några hundra meter från ytterdörren. Om ni skall in mot stan så når ni Brommaplan på ca 10 minuter och där välja tunnelbanans gröna linje för vidare transport. Härifrån kan ni även ta de blåa bussarna vidare mot Solna, Sundbyberg och Täby.

Strömma kanalbolaget kör flertalet turer till och från stan med bland andra S/S Drottningholm och M/S Carl Phillip. Mer information finns att hitta på www.strommakanalbolaget.se

Välkomna till någonting alldeles utöver det vanliga!

Läs mer om bostaden hos mäklaren
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
31 m²
Antal rum
2 rum
Avgift/månad
1 655 kr/mån
Pris/m²
67 419 kr/m²
Driftkostnad
10 572 kr/år
Byggår
1950
Räkna på boendet
Notar

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Skolallén 46 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 090 000 kr
Avgift/månad
1 655 kr/mån
Driftkostnad
10 572 kr/år

Statistik

3 578
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 14 dagar sedan, den 12 april 2018. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Få fler besök till din annons

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra bostadsrätter som sålts.

Liknande bostäder till salu

Guider & Tips