Brittsandsvägen 98

Brittsand, Ludvika Se på karta

395 000 kr

450 000 kr -12%
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
1 rum
Boarea
15 m²
Tomtarea
948 m²
Driftkostnad
4 056 kr/år

Välkommen till Brittsand och Brittsandsvägen 98! Här ges nu möjligheten att förvärva en fin och trivsam fritidsfastighet med en mindre boningsstuga och en friggebod i ett omtyckt område med fantastisk utsikt över sjön Väsman! Naturskönt läge och ett stenkast ner till sjön med badplats. Stugan innehåller ett allrum, toalettrum med separett samt kokvrå. El är indraget men inte vatten och avlopp. Sommarvatten genom samfällighetsförening. Härlig veranda med diskbänk.
Fin friggebod med veranda.

Brittsand är ett stugområde som under 40- och 50-talet var en folkhemsidyll för de sommarlediga Asea-anställda som inleddes i slutet av 40-talet då ångfartyget från Grangärde lade till vid den just färdigställda motorbåtsbryggan. Det var en dag att minnas för alla som då fanns på Aseas lönelistor. Då gavs de möjlighet att hyra någon av de 20 röda stugorna som byggts intill Väsmans strand. Hyran var satt till fem kronor per vecka och gav tillgång till en fullutrustad stuga med plats för fyra. Idag finns det ett 50-tal fritidshus i Brittsand och intilliggande Sjöfallet.

I området är det planerat för nybyggnation av bostäder. Sjöutsikten för denna fastighet torde inte bli drabbad då allmänningen med badplats ligger rakt nedanför och kommer att vara tillgänglig för området även i framtiden. Detaljplanen finns under fliken dokument och plankartan finns i bildflödet.

Läs mer hos mäklaren
Fastighetsbyrån Ludvika