Senderöds Koloniförening Kolonilott nr 95

Mariastaden, Helsingborgs kommun Se på karta

525 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
1 rum
Boarea
39 m²
Tomtarea
396 m²
Byggår
1980
Arrende
7 145 kr/år

Vi välkomnas in på lugnt och grönskande område precis utanför stan.

På den lummiga hörntomten med soligt läge ligger denna mysiga och välskötta vita kolonistugan. Stugan är på ca 39 kvm. I stugan finns ett trevligt kök, ett generöst rum med bra plats för säng, soffa samt matmöbler. Som extra lyx finns det en toalett med vask.
Den underbara trädgården på 396 kvm består av olika rum. Här finns ett nytt trädäck från 2020 med paviljong, växthus på 6,5 kvm, lekstuga, damm med guldfiskar och koi och olika odlingar. På tomten växer äpplen, plommon, päronkvitten, tre sorters vindruvor, hallon, vinbär (röda, svarta, vita), björnbär, körsbärsträd, ormhassel, jasmin, syren, guldhumle, rododendron, elefantgräs mm.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun. Kolonin säljes med alla möbler, verktyg, trädgårdsredskap och maskiner.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns tre duschar och 11 toaletter, varav två toaletter är handikappanpassade. Tvättstugan, duscharna och toaletterna vid huvudentrén renoverades 2009, och en ny dusch byggdes sidan om toaletten vid dansbanan 2012. Vid huvudentrén finns en byggnad med tvättmaskin med myntautomat. Det finns också ett källsorteringshus som stod klart 1999.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden, en skogsdunge och en inhägnad näckrosdamm. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 2500kr betalas av nya medlemmar.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs

Kontakta mäklaren

Eema Jakus Strand

Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
Mäklare Eema Jakus Strand, Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
070-4064828