Senderöd Koloniförening, Kolonilott nr 16

Mariastaden, Helsingborgs kommun Se på karta

695 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
2 rum
Boarea
48 m²
Tomtarea
406 m²
Arrende
8 252 kr/år

I detta grönskande koloniområde ligger detta fantastiska paradis. Här är man bara en liten bit utanför centrala Helsingborg men ändå så känns det som att har hamnat på landet.
Den vita stugan med blåa knutar är på ca 48 kvm. Vi välkomnas av en underbar, öppen veranda. Vidare in finns ett fint kök som ligger i öppen planlösning med matplasten som verkligen badar i ljus. I stugan finns ett mysigt sovrum , klädkammare samt ett badrum med dusch, wc och tvättmöjligheter.

Trädgården är på ca 406 kvm och inbjuder till många sköna och härliga stunder. Olika rum delar upp trädgården. Här finns ett praktiskt förråd, underbara planteringar och odlingar. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring.

Övrig information: För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.
Kolonin säljes med alla möbler (både inne och ute), verktyg, trädgårdsredskap och maskiner.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m².

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns gemensamma duschar, toaletter samt tvättstuga att tillgå.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

En inträdesavgift på 3 000kr betalas av nya medlemmar.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs

Kontakta mäklaren

Eema Jakus Strand

Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
Mäklare Eema Jakus Strand, Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
070-4064828