Senderöds Koloniförening Kolonilott nr 60

Mariastaden, Helsingborgs kommun Se på karta

550 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Annat
Antal rum
2 rum
Boarea
38 m²
Tomtarea
300 m²
Driftkostnad
1 257 kr/år
Arrende
6 351 kr/år
Antal besök
2 581
Dagar på Hemnet
27

Vi välkomnas in på lugnt och grönskande område precis utanför stan.

Den mysiga och välskötta kolonistugan är på ca 38 kvm. I stugan finns ett vardagsrum med bra plats för soffa och möblemang, ett trevligt kök, sovrum med plats för dubbelsäng. Som extra lyx finns här ett badrum med dusch, toalett med vask.
Trädgården inbjuder till många sköna och härliga stunder. Olika rum delar upp trädgården. Här plockar man sina egna äpplen och massa olika bärsorter, för att bara nämna några. Stugan går i perfekt harmoni och samklang med atmosfären runtomkring. Tomten är på ca 300 kvm.

Övrig information: Det finns möjlighet att bygga ett växthus på 12 kvm om man så önskar. För att köpa en koloni måste man vara skriven i Helsingborgs kommun.

Varmt välkomna på visning till denna underbara, prunkande oas där man umgås över generationerna och glatt delar med sig av sina bästa odlingstips, recept och livsråd!!

Allmänt om Senderöds Koloniförening:

Från början låg området på Pålsjö Östra och var då ett odlingslottsområde. Då kommunen skulle bebygga platsen för att staden skulle växa flyttades området 1980 till nuvarande plats och Koloniföreningen Senderöd bildades vilket innebär att området är det senaste tillskottet till Helsingborgs kolonibestånd.

Föreningen arrenderar 85 190 m² och det finns 174 kolonilotter på området. Kolonilotterna skiftar i storlek mellan 279 m² upp till 592 m². Många kolonister har skaffat drivhus för att förlänga odlingssäsongen.

Styrelsen består av ordförande, kassör plus tre övriga styrelsemedlemmar samt två suppleanter. Möten under året är årsmöte, sommarmöte och cirka 12 styrelsemöten.

Grusgångarna mellan kolonierna har namn efter blommor och träd. Varje kolonist håller sin bit av gången ogräsfri. Föreningens medlemmar är i blandade åldrar, allt från barnfamiljer till pensionärer som samlas via det gemensamma odlingsintresset. Ca 10-12 stugor säljs varje år.

Det finns tre duschar och 11 toaletter, varav två toaletter är handikappanpassade. Tvättstugan, duscharna och toaletterna vid huvudentrén renoverades 2009, och en ny dusch byggdes sidan om toaletten vid dansbanan 2012. Vid huvudentrén finns en byggnad med tvättmaskin med myntautomat. Det finns också ett källsorteringshus som stod klart 1999.

Utanför området finns en parkering för kolonisterna. Det finns också en handikappsplats direkt i anslutning till huvudgrindarna.

Engagerade medlemmar har byggt ett nytt föreningshus som stod klart 2010, då föreningen firade 30 år, vilket föreningens medlemmar kan hyra till ett förmånligt pris. Föreningen har också en festplats med dansbana och scen för orkester. Här arrangeras bland annat midsommarfest och loppmarknad.

Inom koloniföreningens domäner finns stora härliga grönområden, en skogsdunge och en inhägnad näckrosdamm. Det finns också en lekplats med gungor och sandlåda. År 2002 anlade föreningen en boulebana, och varje år arrangeras en boule-turnering mellan koloniföreningarna i Helsingborg.

Föreningen har en tidskrift som kallas Lövet som finns att läsa här på hemsidan.

Detta område har av kommunen fått en arrendetid på 10 år, med 5 års uppsägning.

En inträdesavgift på 2500kr betalas av nya medlemmar.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs

Kontakta mäklaren

Eema Jakus Strand

Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
Mäklare Eema Jakus Strand, Svenska Mäklarhuset Helsingborg/Höganäs
070-4064828