Västra Månsamåla 102

Eriksmåla, Emmaboda kommun Se på karta

1 150 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
94 m²
Tomtarea
2 320 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
19 760 kr/år

Har du drömmar om en tillflyktsort när livets motorväg går för fort? Funderar du på att slå dig till ro vissa stunder i ett klassiskt torp med röd prydande fasad och vita knutar? Nu finns det möjlighet att förvärva Västra Månsamåla 102 strax utanför Eriksmåla i Vilhelm Mobergs gamla trakter.

På fastigheten om 2320 kvm står det klassiska småländska torpet om 94 kvm med 3 rum varav 1 sovrum i lantlig charmig stil. I husets hjärta finner vi ett mindre kök med vacker utsikt över trädgården. Öppna upp altandörren och få gemenskap med gästerna i trädgården samtidigt som du förbereder en smaklig måltid i lantligt inspirerat kök. Säljaren har löpande renoverat fastigheten men det finns fortfarande plats för dina tankar och idéer på övre plan där ett rum i dag är oinrett.

Trädgården omgärdas av skog och betesmarker. Den lättskötta trädgården och frodiga buskage vid husets framsida ger dig möjlighet till att dekorera med blomster eller fruktträd. Kanske är du intresserad av att anlägga ett grönsaksland på husets baksida? När andan faller på för ett dopp i de blå, ligger badplatsen i Åfors ca 1,5 km från fastigheten.

Sist men inte minst får vi inte glömma vår mest kända författare och journalist genom tiderna, Vilhelm Moberg som utgick ifrån detta område. Med verk som bl.a. Raskens, Utvandrarna, Invandrarna och Din stund på jorden har Moberg satt sina spår. Enbart i Sverige såldes närmare 2 miljoner exemplar. Tänk att detta torp redan då stod stadigt på sin mark.
Tänk om hus kunde tala.
- Karl-Oskar, jag är ju hemma!, sa Kristina när hon tog ett bett i sitt äpple.

Inventarier och möbler inkluderas.
Fastigheten är förbesiktigad. Ni finner protokoll under dokument.

Välkommen att boka tid för visning!

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Melanie Oehme

Egendomsbyrån AB
Mäklare Melanie  Oehme, Egendomsbyrån AB
+4647710000

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.