Messlingen Skogsvägen 36

Härjedalens kommun Se på karta

1 475 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
45 m²
Tomtarea
115 m²
Byggår
1979
Driftkostnad
23 320 kr/år

Här har man en välplanerad och charmig stuga för efterlängtade fritidsaktiviteter och avkoppling. Mitt i den genuina härjedalska fjällvärden. Belägen i en trivsam stugby med den sköna känslan av att grannar och populära verksamheter finns nära - en trygghet på flera sätt. Stugan har ett fint läge, längst in i området med längdspår och vandringsled direkt inpå knuten och ca 500 meter till skoterled.

Stugan är på 45 väldisponerade kvadrat och rymmer det mesta man kan önska sig utan att kännas trång. Istället upplevs storstuga med matplats och kök både välkomnande och rymlig med stora fönster som släpper in härligt ljus och en braskamin i hörnet som ger skön värme tillsammans med luftvärmepumpen. Från storstugan är ingångarna till de båda sovrummen där det ena har dubbelsäng och det andra våningssäng. Stugan har även ett badrum med dusch och tvättmaskin. Längtar man efter en skön bastu efter en dag på fjället, så finns en gemensam anläggning i området.

Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren, vandring och cykling samt det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer.

Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Bruskvallarna, Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden.

Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

Läs mer hos mäklaren

Kontakta mäklaren

Malin Nyström

Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
Mäklare Malin Nyström, Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
0705-88 61 27