Mäklare Malin Nyström

Malin Nyström

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Renslingan 36, null, Härjedalens kommun

Renslingan 36

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
4 850 000 kr
125 m²
4 rum
1 260 m² tomt

Gediget fjällboende beläget på Röstberget med direkt access till friluftsaktiviteter året om. Här bor man ett stenkast från välpreparerade längdspår och med gångavstånd till Funäsdalsberget och skidbackarna. Närheten till Funäsdalens mysiga bykärna med både affärer och skola gör att läget passar lika bra för fritidsboende som permanentboende. Huset är på hela 125 kvm med en stor veranda (med infravärme) som nås från köket och löper runt den tillbyggda storstugan och ger en fin utsikt mot Funäsdalsberget. Tomten på 1260 kvm är en välskött trädgårdstomt med bärbuskar, mycket som blommar och möjlighet att odla i mindre skala. Invändigt är stilen en gedigen mix av lantlig lodge. Öppen spis i både kök och storstuga samt rejäla trägolv och synliga bjälkar i taket bidrar till husets sköna känsla. Invändigt finns en rymlig hall plus halldel, ett modernt utrustat kök i lantlig stil samt en generös storstuga med takhöjd i nock. Huset har tre sovrum där det stora kan delas av till ytterligare ett ifall behov finns. Här finns även ett badrum med dusch samt ett extra duschrum med bastu. Den ljusa och vilsamma interiören gör det lätt att möblera och inreda för en ny ägare. Från stugområdet Röstberget är det gångavstånd till Funäsdalens bycentrum med mataffärer, butiker, restauranger, sjukvård, systembolag och annan service. Det är också nära till Funäsdalsberget med skidåkning i tre väderstreck - ända ner till byn. Därifrån tar man sedan gondolen upp på toppen igen. Det är också direkt närhet till längdspår, vilket ger en uppskattad åtkomst till det fantastiska Nordic Ski-systemet med ca 300 km skidspår genom byar och dalar. Även vandringsleder finns strax intill. Funäsdalen, som är centralort i Funäsfjällen, erbjuder aktiviteter året om. Bofasta och besökare kan njuta av storslagen natur och ett rikt djurliv. Vandringar, jakt, fiske, cykling och svampplockning är bara några av de uppskattade aktiviteterna. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer om både boendet och läget. Vi visar efter förfrågan.

 • Plus
Brf Parkstigen Kåvan, null, Härjedalens kommun
 • 6 lediga bostäder

Brf Parkstigen Kåvan

Lägenhet
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
fr. 3 195 000 kr
84 m²
4 rum
2 999 kr/mån

Några av fördelarna med dessa nybyggda och inflyttningsklara bostäder: # Enhetspris 3 195 000 kr, så först till kvarn! # Bostadsrättsföreningens ränta är garanterad i 24 månader # Låg belåning 7529:- kronor / m2 # Goda uthyrningsmöjligheter genom Bostadsrättsföreningens hemsida parkstigensfjallby.se # Kåvans bästa läge Ja vi vågar säga att detta nog är Kåvans bästa läge, lagom avskilt men ändå gångavstånd till allt. Nybyggda och inflyttningsklara parhus vid foten av Funäsdalsberget, mitt i Kåvans växande skidcenter - en perfekt utgångspunkt för skidälskaren med både gångavstånd till liftar och skidbackar samt direkt närhet till Nordic skis välpreparerade spårsystem. Samtidigt är läget lite avskilt med rofylld skog bakom knuten och Ljusnan i närheten vars forsande vatten hörs från balkongen. Sommartid är det bara att snöra på kängorna eller ta cykeln och direkt ge sig ut på fjälläventyr. Ett bekvämt läge för både avkoppling och fartfyllda friluftsaktiviteter året om! Brf Parkstigen består av 18 parhuslägenheter i två våningar fördelade på två etapper. Husen har betsad träpanel och spröjsade fönster och dörrar i mörkrött som fint smälter in i omgivande fjällmiljö. Alla bostäder är på 84 välplanerade kvm med fyra rum och kök. Husen har praktiska entréer med ett utvändigt skidförråd. Invändigt möts man av en rymlig hall med bra plats att ta på och av sig friluftskläder och torkskåp där man snabbt kan torka upp dem till nästa utflykt. Här finns även ett förråd under trappen. Entréplanet har två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med våningssäng samt ett stilrent badrum med tvättmaskin och bastu. Här finns även en glasdörr till altan/tomt för den som vill ta sig ett uppfriskande dopp i nysnön efter bastun eller kanske installera en badtunna utanför? Övervåningen har ett stort och inbjudande allrum med fina fönsterpartier och braskamin som värmer skönt. Här finns gott om plats för både soffa och matbord. Köket från Vedum är stilrent och går i samma behagliga färgsättning som övrig inredning. För typhus A är balkongdörren i allrummet och för typhus B (som bilderna visar) är balkongdörren i köket. Husen är vända så att balkongerna är riktade mot Funäsdalsberget och skidbackarna. På övervåningen finns det tredje sovrummet samt ytterligare ett badrum. I föreningen finns två förrådsbyggnader tänkt som vallabod och möjlighet att meka med cykeln. Varje bostadshus har dessutom en vattenutkastare om man vill spola av cykeln. Ett perfekt fjällboende för dig som vill bo nytt och bekvämt men samtidigt ha tillgång till genuin fjällmiljö och bra skidåkning. Tack vare det fina läget finns även goda uthyrningsmöjligheter. Hälften av lägenheterna är redan sålda så passa på att välja just ditt drömläge innan det är för sent! Se bostadsväljaren för att välja läge.

 • Nybyggnadsprojekt
Messlingen Järvstigen 6, null, Härjedalens kommun

Messlingen Järvstigen 6

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 975 000 kr
62 m²
3 rum
2 533 m² tomt

Ljus och trivsam fjällstuga med altan och badtunna, förråd och skotergarage. I Messlingen bor man i nära samklang med naturen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Samtidigt är det inte långt till Funäsdalen och Funäsfjällens attraktiva utbud av skidbackar och Nordic skis välpreparerade längdspår. Här kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. Skoterled finns i direkt anslutning till fastigheten och i närheten finns även längdspår. Bara 5km bort ligger Kappruets familjära skidanläggning med restaurang och butik. Området är även populärt för fiske, cykling och vandring. Fastigheten är belägen i Busks område i Messlingen. Det är en generös naturtomt på drygt 2500 kvm. Infarten är rymlig med plats för flera bilar och motorvärmaruttag. Här finns även ett mindre förråd samt ett rymligt skotergarage. Stugan är ljus med med vitmålad bas som gör det lätt för en ny ägare att sätta sin egna personliga prägel på inredningen. Här välkomnas man av en generös hall med gott om både garderober och avhängningsmöjligheter. Här finns även torkskåp och skotork. Storstugan har kök och matplats i öppen planlösning med braskamin och utgång till altan. Här finns två mysiga sovrum med totalt 6 bäddar samt ett badrum med dusch, mulltoalett och bastu. På sommaren finns fina MTB leder, vandringsleder och fiske. Vintertid tillhör längdskidåkning, skoteråkning och pimpelfiske de mest populära aktiviteterna samt skidåkning i den familjära skidbacken Kappruet, där det också finns en trevlig restaurang. Från stugan kan man direkt ta längdskidorna ut i spåret. Längdspåren i Messlingen spåras med pistmaskin och är på totalt ca 5 mil i varierad, lättåkt terräng samt fantastisk natur. Spåren går även upp på kalfjället (Flatruet). Vill man ha ett större utbud finns hela Funäsfjällen med all tänkbar service året om inom smidigt avstånd.

Messlingen Björnbärsvägen 16, null, Härjedalens kommun

Messlingen Björnbärsvägen 16

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
2 495 000 kr
65 m²
3 rum
1 608 m² tomt

Mitt i spektakulär och orörd fjällnatur ligger den här trivsamma fjällstugan med både fullt utrustat gästhus samt ett skoterförråd med carport. I natursköna Messlingen bor man i nära samklang med naturen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Samtidigt är det inte långt till Funäsdalen och Funäsfjällens attraktiva utbud av skidbackar och Nordic skis välpreparerade längdspår. Stugan har två rymliga sovrum, badrum med bastu, hall med förråd och framförallt en storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här finns självklart braskamin och som extra bonus ett inglasat uterum som förlänger sommarsäsongen. För gästerna finns ett helt eget hus på tomten med allrum, pentry, badrum med dusch och sovloft. Vid infarten finns en praktisk carport med skoterförråd och vedbod. Den moderna standarden gör att fastigheten passar perfekt både som fritidsboende och permanentboende för den som vill bo rofyllt året om! Fastigheten är belägen i ett område med skoterled, välpreparerade längdspår, vandrings - och MTB leder i direkt närhet. I byn finns även Fjällriket Baggården med minilivs/café och restaurang. 5km bort ligger Kappruets skidanläggning med restaurang och butik. Området är även populärt för fiske och vandring på sommaren och det satsas mycket på leder för MTB cykling.

 • Plus
Morgondoppet Funäsdalen, null, Härjedalens kommun
 • 3 lediga bostäder

Morgondoppet Funäsdalen

Radhus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
fr. 5 695 000 kr
143-145 m²
6 rum
111 m² tomt

Fritid, deltid eller alltid? Funäsdalen är populärt, både som åretruntboende och som semesterboende. Funäsdalen är en levande by året om med en växande befolkning samt ett fantastiskt utbud av restauranger och butiker. Husen har ett centralt läge, med gångavstånd till både skola och affärer och skidbacken i ryggen. Just nu byggs 11 bostäder i två etapper nära Funäsdalssjöns östra kant. Husen byggs som åretruntboenden med hög standard och säljs som äganderätter. Med det sagt funkar de utmärkt både för dig som vill bo här permanent och för dig som vill kunna komma och gå. Och dessutom hyra ut när du inte är på plats. När du tittar ut ser du blått vatten så långt ögat når. Lyfter du blicken ser du fjället Skarvarna, där högsta toppen når ända upp till 1260 meter över havet. Tystnaden syns inte men den finns där. När du öppnar altandörren eller när du tar morgondoppet i sjön. Här bor du och lever du bra. Ja inte bara du utan hela familjen. Husen i Funäsdalen kommer inte bara bli vackra och välkonstruerade, de är utformade med praktiska detaljer som kan förenkla och förgylla livsstilen här uppe. Till exempel har alla hus en egen aktivitetsentré med extra ytor som ger plats till pjäxor, skidor och tjocka ytterkläder. Garaget har designats för att ge plats till en lite större bil med takbox och möjlighet att använda garagetaket som förvaringsutrymme. Självklart med elbilsladdare. Projektet omfattar tre fristående byggnadskroppar med totalt 11 st bostäder fördelade utmed en västsluttning ned mot Funäsdalssjön. Hus 1 och hus 2 innehåller vardera 4 st bostäder medan hus 3 innehåller 3 st bostäder. Samtliga hus består av suterrängplan, entréplan, övre plan samt vindsplan- alltså 3 1/2 plans hus uppförda i radhusform. I första etappen säljs bostäderna i hus 1 och 3, andra etappen består av bostäderna i hus 2. Passa på att säkra just ert drömläge redan nu! Varje bostad har generösa balkonger i sydästläge och stora fönster och fönsterpartier med utsikt över sjön och de omgivande fjällen. Till varje bostad hör också en uteplats i suterrängnivå i sydvästläge. Till varje bostad finns en parkeringsplats i direkt anslutning till respektive byggnadskropp, förutom den garageplats som finns i suterrängdelen. En gemensam miljöstation avsett för samtliga bostäder finns vid infarten till området. Vi människor längtar ofta någon annanstans. Bort. Iväg. Till andra sidan gatan eller andra sidan jorden. Men resan till Funäsdalen handlar inte om att komma bort. Den handlar om att komma ett stort steg närmare en väldigt speciell människa. Dig själv. Välkommen till Funäsdalen och Morgondoppet! Så här ser det ut just nu i den första etappen, som beräknas vara inflyttningsklar vintern 2024/2025- passa på att välja just ditt drömläge innan det är för sent! På projektets hemsida finns en bostadsväljare där det tydligt framgår vart respektive radhus ligger, se länk i annonsen. Morgondoppet 1A - såld Morgondoppet 1B - såld Morgondoppet 1C - såld Morgondoppet 1D - såld Morgondoppet 3A - till salu Morgondoppet 3B - till salu Morgondoppet 3C - till salu Morgondoppet 2A-D - Etapp 2

 • Nybyggnadsprojekt
Renslingan 38A, null, Härjedalens kommun

Renslingan 38A

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
5 150 000 kr
100 + 3 m²
5 rum
878 m² tomt

Rymligt, väldisponerat och fräscht fjällboende med närhet till all sorts fjällaktiviteter året om. Läget passar lika bra för permanentboende som för fritidsboende. Byggt 2018 och sparsamt uthyrt är känslan fortfarande som ny när man kliver in. Här välkomnas man av en praktisk hall med bra förvaring, 4 ljusa sovrum med plats för 8-10 bäddar samt badrum med tvättstuga. Storstugan rymmer både familj och vänner med en rejäl öppen spis att samlas kring samt utgång till trädgård med möjlighet till altan i söderläge. Här finns ett modernt utrustat kök samt ett utvändigt förråd. Tomten är relativt plan med gräsytor samt en rymlig parkering med elbilsladdare. Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Funäsdalen är en charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer om både boendet och läget. Vi visar efter förfrågan.

 • Plus
Messlingen Genvägen 4B, null, Härjedalens kommun

Messlingen Genvägen 4B

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
2 200 000 kr
52 m²
3 rum
1 354 m² tomt

Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många. Och det är därför man väljer såväl året-runt-boende som fritidshus i den vackra byn Messlingen - drygt tre mil från Funäsdalen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Här kan man både njuta av tystnaden och lugnet eller fylla dagarna med olika aktiviteter på fjället. Längd - och skoteråkning finns i direkt anslutning och bara 5km bort ligger Kappruets familjära skidanläggning. Området är även populärt för fiske och vandring. Fastigheten är belägen i närheten av Baggården och i närheten finns både längd och skoterled. Stugan är trivsam med två sovrum, badrum med dusch och WC samt en inbjudande storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Här lutar man sig gärna tillbaka och kopplar av framför skenet från den sprakande brasan. Stor tomt med möjlighet att bygga gäststuga, förråd, skotergarage m.m på andra sidan vägen från stugan sett. Messlingen är en del av Destination Funäsfjällen med både populära Nordic skis spårsystem samt flera skidanläggningar kopplade på samma liftkort. Funäsdalens mysiga bykärna bjuder på ett bra utbud av både matställen, butiker, sjukvård och annan service- året om och vägen dit är spektakulärt vacker oavsett årstid.

 • Plus
Gamla Wallesvägen 17, null, Härjedalens kommun
Gamla Wallesvägen 17, null, Härjedalens kommun, bild 2
Gamla Wallesvägen 17, null, Härjedalens kommun, bild 3

Gamla Wallesvägen 17

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
5 900 000 kr
103 m²
4 rum
1 218 m² tomt

Nybyggt, ljust och rymligt fjällboende mitt i skidparadiset Bruksvallarna med mäktiga fjällvyer och uppskattat söderläge. Det här är ett läge som lockar till aktivitet -vintertid tar man sig direkt ut till fantastiska skidspår med skidstadion alldeles i närheten och sommartid finns flera fina leder för vandring och cykling. Huset som byggdes 2020 är på 103 luftiga kvadrat med en härlig storstuga och kök i öppen planlösning. Här finns altandörr till uteplatsen i söderläge där man kan njuta året om av de vackra fjällvyerna. Huset har tre mysiga sovrum samt en praktisk hall med tvättstuga och separat toalett. Här finns även ett generöst badrum med bastu som extra bonus efter en aktiv dag på fjället. Huset har gott om förvaring med flera garderober i alla sovrum. På gården finns både ett rejält garage med eldriven port och elbils laddare samt ett separat förråd plus en fristående vallabod och hundgård. Både huset med alla utrymmen samt läget passar perfekt för såväl permanentboende som fritidsboende. Det är även ett populärt läge för uthyrning. Bruksvallarna är känt för sin snösäkerhet och längdspår som lockar besökare från när och fjärran. Faktum är att skidsystemet från by till by, det 30 mil långa Nordic Ski-systemet, samt skoterlederna sträcker sig ända till norska gränsen. Här har man också nära, till de pistade backarna i bl.a. Ramundberget och Funäsdalen. Under sommarhalvåret väljer man gärna att vandra, cykla, golfa, fiska och att upptäcka natur och kultur i trakten. Från fastigheten når man flera vandringsleder som bland annat leder upp till Kariknallens toppstuga med servering på 1050 m ö h. Här uppe serveras fantastiska våfflor och varm choklad samtidigt som man njuter av den storslagna utsikten. Från huset är det gångavstånd till Bruksvallarnas livsmedelsbutik och längdskidcenter. För alpinåkning ligger Ramundberget inte långt bort och åt andra hållet finns Funäsdalen med bland annat mataffärer, butiker, systembolag och sjukvård.

 • Premium
Parkstigen 7, null, Härjedalens kommun

Parkstigen 7

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 450 000 kr
504 m² tomt

Tomt till salu i Kåvan. Här bor man vid foten av Funäsdalsberget och Parkliften på andra sidan gatan. Med andra ord kan hela familjen enkelt kliva i skidorna utanför boendet och direkt ge sig ut i backar eller spår. En perfekt utgångspunkt för skidälskaren med både gångavstånd till liftar och skidbackar samt direkt närhet till Nordic skis välpreparerade spårsystem med transitled för både längd och skoter alldeles i området. Sommartid är det bara att snöra på kängorna eller ta cykeln och direkt ge sig ut på fjälläventyr. Ett bekvämt läge för både avkoppling och fartfyllda friluftsaktiviteter året om! Tomten på 504 kvm är relativt plan och lättbyggd. Enligt detaljplanen får friliggande bostäder byggas med en huvudbyggnad där högst två bostadslägenheter får inrymmas. Största byggnadsarea är 200 kvm och högst antal våningar 2. Hela detaljplanen ligger under dokument i annonsen. Kommunalt vatten och avlopp ingår. Det tillkommer kostnad för anslutning till el och fiber. Funäsdalen är centralorten för Skandinaviens största skidområde. På ett och samma liftkort kan du variera din skidåkning på många sätt genom att besöka en och var av Funäsfjällens alla liftanläggningar Funäsdalsberget, Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Funäsfjällen är också paradiset för längdåkning i Nordic Ski systemet med 300 km preparerade skidspår. Ett unikt spårsystem som sammanlänkar hela området! I Funäsfjällen finns 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. De breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner för att hålla toppklass. Tack vare sitt fantastiska läge direkt vid Funäsdalsbergets dalstation Kåvan med närhet till Parkliften finns även bra uthyrningspotential - vilket kan finansiera en del av driftskostnaderna och räntor för den som vill hyra ut sin framtida bostad eller kanske en del av den.

 • Plus
Smebackenslingan 55H, Kåvan, Härjedalens kommun

Smebackenslingan 55H

Lägenhet
Kåvan, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
3 195 000 kr
70 + 2 m²
4 rum
vån 2/2
4 468 kr/mån
45 643 kr/m²

Tillfälle - Lägenhet med ett av föreningens och Kåvans bättre lägen. Den här nybyggda hörnlägenheten har ett fantastiskt läge mitt i backen med all sorts skidåkning runt knuten. Från balkongen kan man njuta av utsikten mot Funäsdalsberget och skidbackarna och vänder man blicken åt andra hållet, vid köket, så ser man Anåfjällets maffiga rygg. Ett extra plus är gavelfönstren som ger ett härligt ljus. Priset är sen 345 000 kr lägre än köparna betalade Bonorr i november 2022. Huset byggdes 2022 och just den här lägenheten har ett uppskattat hörnläge med extra fönster som ger fint ljus. Boendet är välplanerat för fjällaktiviteter med utvändigt förråd och praktiskt klinker i hallen. De tre sovrummen har bra förvaring och det finns både en separat toalett samt ett badrum med tvättmaskin och torkskåp. Självklart finns det bastu att tina upp i efter en fartfylld dag på fjället. Storstuga och kök bildar tillsammans en trivsam plats för familjen att både laga mat tillsammans, spela spel, umgås och koppla av framför brasan. Man har även direkt koll på vad som händer i skidbackarna alldeles utanför fönstret. Ännu närmare kommer man från den väderskyddade balkongen med utemöbler och skön loungestol. Vill man umgås med grannarna har föreningen en fint ordnad grillplats alldeles utanför. Ett härligt häng för både stora och små att samlas och summera dagens sköna åk. Som en lyxig bonus ingår den snygga inredningen i köpet med ett par undantag (se fullständig inredningen i bifogad inventarielista). Möblerna kommer från företaget Permia som länge arbetat med hållbar inredning för just fjällmiljöer. Med andra ord kan du enkelt flytta in och direkt börja njuta av fjällvistelsen! Vid foten av Funäsdalsberget ligger brf Funäs Fjällby 1 mitt i Kåvans växande fjällby med ett attraktivt läge och en perfekt utgångspunkt för alla tänkbara friluftsaktiviteter - året om. Förutom skidåkning på vintern kan man sommartid både cykla och vandra från bostaden. I närheten ringlar sig Ljusnan där man både kan paddla och fiska. Funäs Gondolen binder ihop Kåvan med Funäsdalen och gör den charmiga bykärnan lättillgänglig året om. Det är heller inte långt att gå till både förskola och skola för den som vill bo permanent. Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget vid 6-stolsliften Kåvan Express ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Sommartid ringlar Ljusnan nära, vilket lockar till fiske och bad. Och vill man vandra, jaga och kanske plocka bär, så finns alla möjligheter. Intill boendet ligger ett r

 • Plus
 • Balkong
Sonfjällsgatan 5, null, Härjedalens kommun
 • Budgivning pågår

Sonfjällsgatan 5

Villa
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
675 000 kr
104 + 104 m²
1 517 m² tomt

Välplanerad och rymlig villa i centrala Hede med stort garage och trädgård. Perfekt permanentboende med anpassningsbara ytor och med gångavstånd till både affärer och skola. Huset har infart både från huvudvägen och på baksidan där man har ett avskilt läge med uterum och stor trädgårdsyta där barnen kan leka fritt. Invändigt finns stor potential med ljusa och rymliga rum som också är anpassningsbara efter behov. Entréplanet har en hall i vinkel, stort vardagsrum med balkongdörr till trädgården. Här finns ett rejält kök med matplats samt ett helkaklat badrum. I entréplanet finns idag två sovrum varav det ena enkelt kan delas upp i två rum med bra storlek vilket skulle ge tre sovrum om behov finns. Lägg därtill de generösa ytorna i källaren där det finns både gillestuga och ett stort extra sovrum med egen ingång, som kanske uppskattas av ungdomar som vill ha egna ytor. Källaren rymmer även både en generös tvättstuga, dubbla förråd, pannrum med förvaring, matkällare och en separat toalett. På tomten finns både ett stort dubbelgarage samt ett fristående förråd med vedbod. I trädgården finns gott om ytor för både utemöbler och bollek. Hede är en tätort i vackra Härjedalen med drygt 700 bofasta. Här finns bland annat skola, affärer och sjukvård. Hede har en 18-håls golfbana med camping och är omgiven av fina fiskevatten och vacker natur. Vintertid lockar både skidåkning och milslånga skoterleder. Med bil når man både Funäsfjällens skidanläggningar samt Vemdalsskalet och Björnrike. En perfekt utgångspunkt för såväl permanentboende som fritidsboende. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer och visar efter förfrågan.

 • Plus
 • Energieffektiv
Tomt Kåvan, Funäsdalen 8:382, null, Härjedalens kommun

Tomt Kåvan, Funäsdalen 8:382

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 100 000 kr
910 m² tomt

Nu finns möjlighet att bygga ditt eller familjens drömboende alldeles intill fjället! Vid Funäsdalsbergets fot säljs nu en tomt på 910 kvm med byggrätt på 200 kvm. Här har man direkt närhet till skidbackar och längdspår och bara några minuters bilfärd till Funäsdalen. Från tomten är det gångavstånd till Funäsdalsberget, helt enkelt en bekväm utgångspunkt för både vinter och sommaraktiviteter. Skoterled och längdspår passerar i närheten och sommartid kan man bland annat cykla, vandra, fiska eller spela golf. Från tomten har man en maffig utblick mot Funäsdalsberget. På Funäsdalsberget med 300 meters fallhöjd samt en fantastisk panorama-fjällutsikt, kan man välja mellan 17 nedfarter för alla åldrar och skicklighetsnivåer. I och med Funäs Gondolen har Kåvanområdet fått en helt ny och unik transportmöjlighet till Funäsdalen by både sommar och vinter. Föredrar man istället att åka längd är det bara några hundra meter till närmaste längdspår. Totalt finns det ca 300 km välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet, som är sammanlänkat mellan dalgångarna och byarna. Och för skoterentusiasten finns det ca 450 km välpreparerade skoterleder. Självklart finns det rika möjligheter till aktiviteter året om, såsom vandring, cykling, paddling, fiske, svamp- och bärplockning. Bara för att ta några exempel. Byggrätten medger en byggnadsarea på hela 200 kvm med en friliggande bostad i ett plan. Inom byggnadsarean får en komplementbyggnad uppföras till max 40 kvm. Komplementbyggnad får inte inredas. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Den nedersta delen av tomten mot vägen är prickmarkerad och får inte bebyggas. För mer information gällande byggrätt och bygglov kontakta Miljö och Byggnadskontoret, telefon 0687-16500 eller mail: [email protected] Anslutningsavgiften för el till Funäsdalen 8:382 är f.n. 50 000kr ink moms för max 25A. Fastigheten kan anslutas till fiber och kanalisation finns vid tomtgräns. En anslutning kostar idag 25 900kr. Fastigheten kan anslutas till kommunalt vatten och avlopp vid tomtgräns. Anslutningsavgift tillkommer och är enligt 2024 års va-taxa 192320 kronor inklusive moms.

Tomt Skarvrusätern, Funäsdalen 73:130, null, Härjedalens kommun

Tomt Skarvrusätern, Funäsdalen 73:130

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
795 000 kr
1 266 m² tomt

Bygg familjens fjälldröm i Skarvrusätern med direkt närhet till längdspår och skoterled. Nu säljs en hörntomt om 1 266 kvm där anslutning till kommunalt vatten och avlopp ingår i priset. Tomten får bebyggas med ett fritidshus där största byggnadsarea är 130 kvm. Här har ni nu möjlighet att förverkliga drömmen om en stuga i fjällen. Precis så som ni önskar med den där härliga verandan i söderläge, bastu med sköna relaxmöbler. En härlig storstuga med högt i tak och värmande braskamin, mysiga sovrum till barnen och kanske ett eget allrum där de får slappa och bara vara. Samla familjen redan nu och släpp fantasierna fritt om hur just ert hus skulle kunna se ut. Eller låt oss hjälpa er att tillsammans utforma just ert drömboende! Att fritidshusområdet Skarvrusätern är populärt är inte så konstigt. Här i sluttningen upp mot fjällen Skarvarna bor man naturnära, strax under trädgränsen och har från området en underbar utsikt över Rödfjället och Storvigeln. Från området har man direkt närhet till både längdspår och skoterled. Genom stugområdet passerar Nordic Ski - det ca 300 km långa längdspårsystemet som lockar skidåkare, såväl motionärer som landslagsåkare, från hela världen. Området är också en perfekt utgångspunkt för vandring och skoteråkning. Det finns en intern anslutningsled till officiell skoterled. Härifrån har man även nära till både Funäsdalen och Tänndalen med service, restauranger och fina slalombackar. Närmaste by, Tänndalen, ligger högt och snösäkert, 15 km väster om Funäsdalen och 20 km från den norska gränsen. Skidområdet Tänndalen är en del av Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Bruksvallarna, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, paddla kanot, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt området. Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. En plats där man fortfarande kan uppleva den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med familj och vänner.

Kåvan 96B, null, Härjedalens kommun

Kåvan 96B

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
2 650 000 kr
109 m²
4 rum
1 645 m² tomt

Det här är precis ett sådant fjällboende som många efterfrågar - för här finns det mesta man kan önska sig, samtidigt som det är yteffektivt, lättskött och bekvämt med inbjudande sällskapsytor. Den trevliga stugan har ett fint läge i Kåvans stugområde i Funäsdalen, nära aktiviteter och all service samt med gångavstånd till både längdspår och liftar vid Kåvans gästcenter. Stugan ligger på en insynsskyddad skogstomt med Funäsdalsberget i ryggen. Tillbyggnad har skett i omgångar och man har underhållit och renoverat fastigheten med omsorg. Invändigt finns stora sällskapsytor med ett stilrent och modernt kök med inbjudande barhäng, rymlig matplats och storstuga med braskamin och utgång till veranda. Här finns 3 sovrum med upp till 9 bäddar (inräknat bäddsoffa i storstugan) samt en separat toalett med tvättpelare och ett separat duschrum med vedeldad bastu. På tomten finns en vedbod och förråd. På Funäsdalsberget med 300 meters fallhöjd samt en fantastisk panorama-fjällutsikt, kan man välja mellan 17 nedfarter för alla åldrar och skicklighetsnivåer. I och med Funäs Gondolen har Kåvanområdet fått en helt ny och unik transportmöjlighet till Funäsdalen by både sommar och vinter. Föredrar man istället att åka längd är det bara några hundra meter till närmaste längdspår. Totalt finns det ca 300 km välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet, som är sammanlänkat mellan dalgångarna och byarna. Och för skoterentusiasten finns det ca 450 km välpreparerade skoterleder. Självklart finns det rika möjligheter till aktiviteter året om, såsom vandring, cykling, paddling, fiske, svamp- och bärplockning. Bara för att ta några exempel.

Snösvängen 2, null, Härjedalens kommun

Snösvängen 2

Lägenhet
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
2 650 000 kr
45 m²
3 rum
2 623 kr/mån
58 889 kr/m²

Ramundberget är en klassisk fjällort med stark dragningskraft för skidåkare från världens alla hörn. Och vad är då mer lockande än att bo bekvämt nära allt. Den här fräscha och praktiska lägenheten ligger endast ca 200 meter från härliga skidbackar och de fantastiska längdspåren är bara några skidtag bort. Det är gångavstånd till det mesta, vilket gör bostaden extra intressant för uthyrning om man så önskar. Lägenheten ligger på övervåningen i ett charmigt fjällhus med 10 lägenheter. På 45 ytsmarta kvm ryms två sovrum med totalt 5 bäddar plus två extra i bäddsoffa, ett trevligt allrum och kök i öppen, social planlösning, separat toalett plus ett duschrum med bastu. Utanför ytterdörren finns ett låsbart skidförråd. Egen p-plats finns vid sidan om huset. Ramundberget är synonymt med snösäkerhet. Det höga läget, 700-1000 meter över havet, ger en säsong med natursnö långt in på vårkanten. En genuin fjällnatur skapar fina förutsättningar för ett varierat utbud av aktiviteter året om. Mest omtalat är Nordic ski-systemet med sina 300 km fantastiska skidspår bort mot norska gränsen. Ramundbergets attraktiva skidanläggning erbjuder allt från sköna gröna till svarta utmanande backar, men även parker, offpist och Heli-skiing. Och varför inte ta skidbussen till någon av de många andra anläggningarna i Funäsfjällen, om andan faller på. Ramundberget är nämligen en av Funäsfjällens fem skidanläggningar, vilket innebär att det finns en stor variation för alla som älskar utförsåkning. Lockande är också möjligheterna till vandring, cykling och här finns dessutom en av fjällvärldens mest omtalade golfbanor. I Ramundberget erbjuds även restauranger, skidskola, skiduthyrning, sportbutik, spa och pool. Ständigt nya spännande projekt stärker ortens attraktivitet. Ett av dem är det nya gästhuset, där konferenslokal och restaurang binds ihop av ett trivsamt bytorg. Även Värdshuset har fått ett rejält lyft. Till Ramundberget kan man ta sig med bil, buss, tåg, flyg och/eller taxitransfer. Läs mer på www.ramundberget.se

Per-Mårsvägen 12, null, Härjedalens kommun

Per-Mårsvägen 12

Fritidshus
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
6 975 000 kr
183 + 55 m²
6 rum
1 017 m² tomt

Ett möjligheternas hus mitt i längdskidsparadiset Bruksvallarna! Här bor man omgiven av vacker fjällnatur med en helt fantastisk fjällutsikt från husets båda balkonger. Läget är rofyllt och avskilt med en attraktiv hörntomt, fint inramad av en gedigen gärdesgård, där en av Funäsfjällens populära guldturer passerar alldeles bakom huset. Bruksvallarna är hjärtat i Nordic ski center med 300 km längdspår och turleder, här tränar allt från nybörjare till elitåkare. Vill man åka alpint finns flera anläggningar att välja på inom Destination Funäsfjällen och skidbussen stannar inte långt från huset. Sommartid är området populärt för vandring och cykling med stor variation på leder och svårighetsgrad. Från huset ser man upp till Knallens våffelstuga på 1050 meters höjd, en av många fina utflyktsmål i området. Ett annat är signaturfjället Mittåkläppen och Djupdalsvallens servering som också finns i närheten. Huset byggdes 1981 och har varit i samma familjs omsorgsfulla ägor under alla år. Tre luftiga våningsplan med anpassningsbara ytor ger många möjligheter för en ny ägare. Här finns härliga sällskapsytor med ett fullt utrustat kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Flera sovrum och möjlighet att dela av de stora ytorna till ännu fler gör detta hus perfekt även för en större familj. Både souterrängplanet och mellanplanet har varsin separat toalett och duschrum. Huset har både bastu och spabad och på loftet finns en gedigen eldstad. Det finns även många praktiska ytor med flera förråd, matkällare, och vinkällare, tvättstuga och verkstad plus ett generöst hobbyrum. Huset har underhållits väl genom åren både utvändigt och invändigt. De anpassningsbara ytorna och läget gör att boendet passar lika bra för permanentboende som fritidsboende. Området är inte bara uppskattat för sina fina längdspår. Funäsfjällen har ett stort utbud av aktiviteter året om. Det är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Sommartid lockar fjällvandring och fantastiska cykelleder. Eller varför inte golfa, fiska och upptäcka natur och kultur i trakten. I Bruksvallarna finns förskola/skola, affärer, restaurang och annan service.

 • Plus
 • Energieffektiv
Bastukroken 22, Ramundberget, Härjedalens kommun

Bastukroken 22

Tomt
Ramundberget, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
5 500 000 kr
2 280 m² tomt

Drygt två mil norr om Funäsdalen ligger en av fjällvärldens mest uppskattade byar - Ramundberget. Här, som en del av Funäsfjällen, finns en genuin skidanläggning med ett helhetskoncept som lockar både vinter och sommar. Nu säljs en rymlig tomt med fantastiska möjligheter, belägen i Osthangområdet, ca 800 meter söder om Ramundbergets kärna. Här har man bästa tänkbara läge med direkt närhet till liftar och längdspåret alldeles nedanför fastigheten. De fantastiska längdspåren som lockar många skidåkare tack vare den pålitliga snötillgången under en lång säsong. Faktum är att trakten tillhör den mest snösäkra och enligt omröstningar även den mest populära i den svenska fjällvärlden. Ramundbergets attraktiva skidanläggning erbjuder allt från sköna gröna till svarta utmanande backar, men även parker, barnområden och offpist åkning. Ramundberget utnämndes 2019 av Freerides läsare till Sveriges andra bästa offpistberg. Tomten på 2 280 kvm ligger i en sluttning lämplig för soutterränghus. Här är man omvigen av vacker fjällnatur och nedanför ringlar sig Ljusnan förbi. Det har tidigare stått en mindre byggnad på tomten som rivits. Detaljplanen är generös och medger en byggrätt på 300 kvm i ett plan, dock får även soutterängplan inredas och utöver bestämmelserna i DP får friggebod samt Attefallshus byggas. Tomtplatsen får bebyggas med 2 hus innefattande max 6 lägenheter för den som vill bygga för uthyrning eller i bostadsrättsform, möjligheterna är många! Bebyggelsen ska utgå från Västra Härjedalens byggnadstradition i sin utformning. Taken kan variera mellan 25-30 graders lutning och ha begränsade takutsprång. Designprogrammet i sin helhet finns att läsa på kommunens hemsida. Detaljplanen för fastigheten ligger i sin helhet i denna annons under dokument och länkar. Fastigheten kan anslutas till det kommunala avloppssystemet samt samfällt vatten som båda sköts via Kvarnbäckens samfällighet. Se mer information under rubriken Vatten och avlopp.

Vallarstigen 10, Kåvan, Härjedalens kommun
Vallarstigen 10, Kåvan, Härjedalens kommun, bild 2
Vallarstigen 10, Kåvan, Härjedalens kommun, bild 3

Vallarstigen 10

Fritidshus
Kåvan, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
4 475 000 kr
98 + 2 m²
6 rum
1 131 m² tomt

Bo mitt i härlig fjällmiljö med friluftsaktiviteter inpå knuten. På Vallarstigen i Funäsdalen ligger det här fräscha fritidshuset byggt 2020, inrett i en ljus skandinavisk stil. Med Funäsdalsberget i bakgrunden och Anåfjället som vacker fond har man här en perfekt utgångspunkt för både återhämtning och ett aktivt friluftsliv året om! Liften ligger inte mer än 400 meter bort och i närheten slingrar sig Ljusnan. Bara 100 meter bort passerar Nordic skis välpreparerade längdspår och sommartid kan du ta cykeln eller vandra direkt från huset. I närheten finns även fotbollsplan och utegym. Funäsdalens trivsamma by med butiker och ett stort serviceutbud ligger inom promenadavstånd. Det fina läget och närheten till allt gör att boendet passar lika bra för permanentboende som fritidsboende. Tack vare det attraktiva läget har huset också stor uthyrningspotential. Detta innebär en möjlighet att kunna finansiera både avgifter och räntor för den som väljer att hyra ut. Huset har svart fasad med belysning runt om och ett rejält altandäck där man kan följa solen under dagen. Entrén har ett skyddat tak med ett utvändigt förråd och på sidan av huset finns en elbilsladdare. Den grusade uppfarten rymmer flera bilar och kanske ett framtida garage. Invändigt möts man av en härlig rymd och ljus från panoramafönstren som även bjuder på en vacker utsikt över omgivande fjäll som ständigt skiftar med årstiderna. Storstugan med braskamin, soffgrupp och matplats är en härlig samlingsplats för såväl avkoppling som umgänge med familj och vänner. Här finns två rymliga sovrum med bra förvaring samt ett välplanerat badrum med både tvättmaskin och bastu. Hallen har torkskåp och bra plats för avhängning. På loftet finns uppskattad avskildhet med eget allrum, två sovrum och en separat toalett. Stilen är skandinavisk både i materialval och inredning och ett extra plus är att möbler och inventarier ingår, med andra ord kan man direkt flytta in och börja njuta av fjällvistelsen! Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Funäsdalen är en charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen.

 • Premium
Funäsdalsporten 7, Funäsdalsberget, Härjedalens kommun

Funäsdalsporten 7

Lägenhet
Funäsdalsberget, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
3 100 000 kr
74 + 1 m²
4 rum
5 416 kr/mån
41 892 kr/m²

Fräsch bostadsrätt med perfekt läge mitt i Funäsdalen. Lägenheten ligger i den röda längan vid Funäsdalsporten på Röstberget. Här bor man med gångavstånd till skidbackar, längdspår och Funäsdalens trivsamma bykärna med restauranger, butiker och all tänkbar service. Sommartid kan man snöra på sig kängorna eller ta cykeln direkt från boendet ut på fjälläventyr. Interiören är ljus med högt i tak och en skön fjällkänsla med både braskamin och bastu och som extra bonus en balkong med utsikt mot bland annat Funäsdalsberget och Funäsdalssjön. Här finns tre rymliga sovrum med bra förvaring och ledigt plats för 6-8 bäddar samt ett luftigt vardagsrum med kök och matplats i öppen planlösning. Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Funäsdalen är en charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen.

 • Plus
 • Balkong
Messlingen 505, Messlingen, Härjedalens kommun

Messlingen 505

Fritidshus
Messlingen, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
2 995 000 kr
70 m²
4 rum
904 m² tomt

Högt, fritt och oändligt vackert. Det här huset har ett attraktivt läge i Messlingen - en vykortsvacker fjällby vid sjön med samma namn, endast tre mil från Funäsdalen. Här bor man antingen året om, eller så har man ett fritidshus att ständigt längta till. En plats för avkoppling och samtidigt ett aktivt friluftsliv där man kan njuta av orörd fjällnatur året om! Huset ligger i södersluttning ner mot sjön med vacker utsikt över omkringliggande fjäll. Härifrån tar man sig enkelt ut med skoter och har nära till såväl längdspår som vacker natur att vandra och cykla i. Sommartid lockar även fiske, eller vad sägs om nyfångad öring till middag?! Här bor man avskilt med öppna ytor runt om och en generös altan i söderläge med både bastustuga och badtunna, en uppskattad lyx efter en aktiv dag på fjället. Till huset finns ett rejält garage med källare och en praktisk carport som entré. Huset är på 70 kvadrat plus ett loft som kan inredas efter behov. Entréplanet har en rymlig hall, två stora sovrum, badrum med dusch och en trivsam storstuga med gediget kök och braskamin. Från storstugan når man det härliga altandäcket med milsvid utsikt. Vid entrén finns även en separat ingång till en tvättstuga.

 • Plus
Kåvan 61A, null, Härjedalens kommun

Kåvan 61A

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 200 000 kr
994 m² tomt

Nu finns möjlighet att köpa en fin tomt i Kåvan som är ett växande och populärt stugområde beläget mellan Funäsdalsberget och Ljusnan. Genom området går det populära Nordic ski systemet för längdskidspår. Tänk dig att vakna upp mitt i fjällvärlden och året runt vara omgiven av spännande aktiviteter och vacker natur att koppla av i. Från tomten har man knappa 10 minuters bilfärd till Funäsdalen och gångavstånd till Funäsdalsberget, helt enkelt en bekväm utgångspunkt för både vinter- och sommaraktiviteter. Med bil tar det bara några minuter till liftarna i Kåvan. Skoterled och längdspår passerar i närheten och sommartid kan man bland annat cykla, vandra, fiska eller spela golf. Tomten på 994 kvm ligger fint på ett hörn med utsikt mot Funäsdalsberget. Största byggnadsarea är 200 kvm vilket ger goda möjligheter för familjens drömboende. Enligt byggnadsplanen får fastigheten bebyggas med en huvudbyggnad i ett plan som får inredas med en lägenhet. Inom byggnadsarean får komplementbyggnad uppföras om högst 40 kvm. Komplementbyggnad för ej inredas som bostad. Byggnader ska placeras minst 4 meter från tomtgräns. Prickmark får ej bebyggas. Byggnadsplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen där ytterligare information finns. Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp är redan erlagd av exploatören. Fiber finns för anslutning vid tomtgräns och anslutningsavgift är för närvarande 25 900 kr. Anslutningsavgift för el tillkommer och är för närvarande 38 125 kr. För 2023 höjs avgiften till 44 375 kr. Anslutningspunkt finns vid tomtgräns.

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:44, Funäsdalen, Härjedalens kommun

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:44

Tomt
Funäsdalen, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 100 000 kr
944 m² tomt

Ta chansen och bygg familjens drömboende i fjällen! Nu säljs två tomter alldeles intill längdspår och med utsikt mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. Tomterna ligger intill Mysk Fjellby, alldeles innan Hållan som är en populär utgångspunkt för både längd - och skoteråkning samt vandring. Här bor man nära både fjäll och vacker natur. Från området har man en fin utsikt ner mot Funäsdalen by med sjön och Funäsdalsberget som maffig fond. Tomterna, som nyligen styckats av, ligger längs Storkroksvägen. Härjedalen Funäsdalen 6:44 är en fin skogstomt på 944 kvm. På fastigheten står idag ett mindre förråd med utedass, detta kommer att tas bort. Det finns ingen detaljplan för fastigheterna och därför ingen fastställd byggrätt. Säljaren har i samband med avstyckning sökt om förhandsbesked för bygglov av ett fritidshus på 110 kvm plus inredd vind samt eventuell suterrängvåning (där marken förutsätter), som kommunen godkänt. Det kan finnas möjlighet att kommunen godkänner även något större boarea då prövning sker för varje enskilt fall. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp finns gemensamt för de båda tomterna vid Storkroksvägen och kostnad för anslutning är enligt 2022 års taxa ca 173 000 kr per fastighet. Kostnad för anslutning av el tillkommer och är enligt 2023 års taxa 44 375 kr inkl moms. Fiber finns för anslutning vid Härjedalen Funäsdalen 6:17 och det går enligt Härjeåns att gräva därifrån till de båda tomterna. Kostnad för anslutning är 25 900 kr plus grävning. För mer information kontakta Härjeåns, [email protected] Området ligger mellan Funäsdalen och Tänndalen och har en perfekt utgångpunkt för ett aktivt friluftsliv året om. Härifrån går bland annat skidspår vidare till Malmbäcksstugan som mestadels går över högfjäll. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och inom Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. I området finns anslutningsled till den större skoterleden som leder vidare ut på fjället och i närheten finns även skoteruthyrning. Det är även nära med bil att ta sig till flera skidanläggningar inom destination Funäsfjällen. Skidbussen har hållplats utanför längs väg 84 och här ligger även Fjällkällan med kvarterskrog som serverar vällagad mat i gemytlig bistromiljö. Till Funäsdalens trivsamma bycentrum med restauranger, mataffärer och butiker, sjukvård och annan service tar det runt 5 minuter med bil och till Tänndalen ca 10 minuter.

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:45, Funäsdalen, Härjedalens kommun

Tomt Storkroksvägen, Funäsdalen 6:45

Tomt
Funäsdalen, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
1 100 000 kr
936 m² tomt

Ta chansen och bygg familjens drömboende i fjällen! Nu säljs två tomter alldeles intill längdspår och med utsikt mot Funäsdalen och Funäsdalsberget. Tomterna ligger intill Mysk Fjellby, alldeles innan Hållan som är en populär utgångspunkt för både längd - och skoteråkning samt vandring. Här bor man nära både fjäll och vacker natur. Från området har man en fin utsikt ner mot Funäsdalen by med sjön och Funäsdalsberget som maffig fond. Tomterna, som nyligen styckats av, ligger längs Storkroksvägen. Härjedalen Funäsdalen 6:45 är en fin skogstomt på 936 kvm och alldeles vid tomtgränsen passerar längdspåret. Det finns ingen detaljplan för fastigheterna och därför ingen fastställd byggrätt. Säljaren har i samband med avstyckning sökt om förhandsbesked för bygglov av ett fritidshus på 110 kvm plus inredd vind samt eventuell suterrängvåning (där marken förutsätter), som kommunen godkänt. Det kan finnas möjlighet att kommunen godkänner även något större boarea då prövning sker för varje enskilt fall. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp finns gemensamt för de båda tomterna vid Storkroksvägen och kostnad för anslutning är enligt 2022 års taxa ca 173 000 kr per fastighet. Kostnad för anslutning av el tillkommer och är enligt 2023 års taxa 44 375 kr inkl moms. Fiber finns för anslutning vid Härjedalen Funäsdalen 6:17 och det går enligt Härjeåns att gräva därifrån till de båda tomterna. Kostnad för anslutning är 25 900 kr plus grävning. För mer information kontakta Härjeåns, [email protected] Området ligger mellan Funäsdalen och Tänndalen och har en perfekt utgångpunkt för ett aktivt friluftsliv året om. Härifrån går bland annat skidspår vidare till Malmbäcksstugan som mestadels går över högfjäll. Det ca 300 km långa Nordic Ski-systemet med sina välpreparerade spår över berg och dalar är en dröm för såväl motions- som elitåkare. Och inom Funäsfjällen finns totalt 450 km skoterleder, varav 150 km går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. I området finns anslutningsled till den större skoterleden som leder vidare ut på fjället och i närheten finns även skoteruthyrning. Det är även nära med bil att ta sig till flera skidanläggningar inom destination Funäsfjällen. Skidbussen har hållplats utanför längs väg 84 och här ligger även Fjällkällan med kvarterskrog som serverar vällagad mat i gemytlig bistromiljö. Till Funäsdalens trivsamma bycentrum med restauranger, mataffärer och butiker, sjukvård och annan service tar det runt 5 minuter med bil och till Tänndalen ca 10 minuter.

Tomt Björklundvallen, null, Härjedalens kommun

Tomt Björklundvallen

Tomt
Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
950 000 kr
800 m² tomt

Naturskönt belägen tomt öster om Tänndalsvallen med vacker utsikt mot Lill-skarven. Tomten är nyligen avstyckad och ligger vid en gammal fäbodvall, Björklundsvallen, som är en gammal fäbodvall där man höll djur sommartid fram till slutet av 50-talet. Betesmark och fähus - nu omvandlade till fritidsbostäder - finns fortfarande kvar. T.o.m. får betar stundtals i hagarna. Runt hagarna har under åren småskaliga fritidshus tillkommit i samklang med omgivningen och de små vägarna. Det är i denna kulturmiljö som kompletteras med ett nytt fritidsboende på tomten. Här är man nära det skoterfria Rödfjället. Efter 20 minuters promenad eller skidtur är man ovan trädgränsen och sedan finns det bara de vackra vidderna bort mot Rogen eller Norge. Det finns även fina promenadstigar utefter den vindlande Svanåns fall och strömmar. Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område vilket gör att man på Miljö och byggnadskontoret i kommunen tar beslut från fall till fall. Nuvarande ägare har erhållit ett förhandsbesked som omfattar ett fritidshus i 2 våningsplan på totalt ca 125 kvm BoA samt ett garage/förråd på ca 30 kvm. Ritningarna avser ett sutteränghus med balkong mot fjällvyn och uteplats i söderläge. På entréplanet ryms hall med teknikrum och tvättstuga, badrum samt tre sovrum. Här finns även plats för ett TV-rum. En trappa upp är de sociala ytorna där man kan njuta av den vackra, orörda fjällvyn genom stora panoramafönster. Här finns storstuga med kök samt ett rymligt master bedroom och ytterligare ett badrum. En ny ägare får använda dessa ritningar om man önskar, eller låta fantasin flöda för att själv skapa familjens drömboende på denna vackra plats! Det finns inget kommunalt vatten och avlopp i området men i förhandsbeskedet har kommunen godkänt vatten från egen brunn samt enskilt avlopp till trekammarbrunn eller annan godtagbar lösning. Fiber finns inte framdraget i området men däremot funkar 4G täckningen bra. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området. Tänndalen ligger 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. En normal vinter faller cirka tre meter snö och skidsäsongen pågår ofta från oktober ända till maj. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäskröket och Kappruet. Det Härjedalska landskapet, naturen, lugnet och det stora utbudet av friluftsaktiviteter året runt lockar besökare från hela världen. Med sitt drömhus på denna vackra tomt upplever familjen den genuina svenska fjällvärlden och den välgörande avkopplingen tillsammans med vänner.

 • Plus
Stationsvägen 15, Bruksvallarna, Härjedalens kommun

Stationsvägen 15

Fritidshus
Bruksvallarna, Härjedalens kommun
Funäsdalsfjällens Fastighetsbyrå AB
3 775 000 kr
121 m²
4 rum
1 046 m² tomt

Bo mitt i längskidsparadis! Här bor man bara några stavtag från välpreparerade längdspår och skidstadion samt omgiven av vacker fjällnatur att upptäcka både på skidor, cykel eller till fots. Ett rofyllt och avskilt läge mitt i Bruksvallarna som passar lika bra för permanentboende som fritidsboende. Bruksvallarna är hjärtat i Nordic ski center med 300 km längdspår och turleder, här tränar allt från nybörjare till elitåkare. Vill man åka alpint finns flera anläggningar att välja på inom Destination Funäsfjällen och skidbussen stannar inte långt från huset. Sommartid är området populärt för vandring och cykling med stor variation på leder och svårighetsgrad. Huset ligger alldeles intill Bruksvallarnas Fjällhotell omgiven av vackra fjällvyer, Ljusnan som ringlar i dalgången och från både allrummet och altanen har man en rofylld utblick över den lilla dammen nedanför. Det är inte bara läget som passar bra för både året runt boende och semesterboende, även planlösningen är väl genomtänkt med rymliga sällskapsytor, tre generösa sovrum, bra förvaringsmöjligheter, både badrum och separat toalett samt samt en praktisk tvättstuga. På tomten, med välskött gräsmatta finns också ett rejält garage med plats för både bil, skoter och vallabod. Området är inte bara uppskattat för sina fina längdspår. Funäsfjällen har ett stort utbud av aktiviteter året om. Det är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Sommartid lockar fjällvandring och fantastiska cykelleder. Eller varför inte golfa, fiska och upptäcka natur och kultur i trakten. I Bruksvallarna finns förskola/skola, affärer, restaurang och annan service.

 • Plus

Visar 1 - 25 av 27