Åsby äng 2

Strängnäs, Strängnäs Se på karta

1 450 000 kr

Bostadstyp
Fritidsboende
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
3 rum
Boarea
55 m²
Tomtarea
1 684 m²
Uteplats
Ja
Byggår
1923

På en Ö med ca 10 min båtfärd mellan sjöarna Träskaten och Eklången i fagra Sörmland, med ca 1 tim bilfärd från Stockholm finner du denna idyll i naturområde av Riksintresse och med en spännande historia. Stället ligger vid en fågelsjö. I den fiskrika sjön fiskar Fiskgjuse och Havsörn i en annars stor tystnad. Många spännande djur syns här ibland, tex Bäver och och Utter. t.o.m Lodjur har varit synligt här. Färden att ta sig hit har sina strapatser med promenad på en ca 200 hundra meter enkel spång genom vassen för att nå frivatten där båten ligger, varefter båten tar dig till Bråtön på ca 10 min. Väl framme inser du att det verkligen är mödan värt. Fastigheten säljs som den är och alla inventarier och lös egendom ingår i köpet. Visst renoverings- och underhållsbehov finns men stället är helt beboeligt som det är.
Fast elnät finns inte här. Nuvarande ägare har installerat ett system med solceller och elverk för belysning och drivning av vattenpump. När systemet är i drift får man härigenom vatten i vattenkranarna och belysning i bla. köket.

Här på Bråtön och fastigheten Strängnäs Åsby Äng 1:2 finns inte möjlighet att arrangera öppen allmän visning. Kontakta Mäklaren för att boka din visning med båtfärd!

Säljarens har författat ingående beskrivningar avseende allmänt om fastigheten, bruksanvisning för vattensystemet och elsystemet m.m. Kontakta Mäklaren för att erhålla dessa.

Läs mer hos mäklaren