Kåvan 85B

Funäsdalen - Kåvan, Härjedalens kommun Se på karta

4 500 000 kr

4 790 000 kr -6 %
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
98 m²
Tomtarea
2 236 m²
Byggår
2011
Driftkostnad
42 137 kr/år

Ett rustikt fjällhus byggt i rundtimmer med rejäla dimensioner tronar här Kåvan i väntan på ny ägare. Huset restes 2011 och är i ett plan med de vackra timmerstockarna som en inredningsdetalj i hela huset. Här kan man husera 8-11 personer som det är möblerat idag. Sängplatserna är fördelade på 3 sovrum som även har plats för garderober och förvaring. Allrummet är stort och luftigt och är så klart husets hjärta och nav. Rummet är verkligen som gjort för umgänge och häng tillsammans. Med bra placering förhöjer kaminen känslan för alla, var du än befinner dig i rummet. Det är här bordsspelen plockas fram medan dagens matlagningsteam fixar en smarrig middag i det det snygga köket som renoverades 2021. Vill man hellre värma sig före maten får man hoppas att någon satt på värmen i fjällbastun med sina timmerväggar och egen utgång för den som tycker att en snabb nedkylning i snön hör ihop med bastubadandet. Karaktären och atmosfären i det här huset är verkligen något särskilt för dig som älskar det råa, naturliga och rustika.

Genom området går Funäsfjällens fina längdspår och någon kilometer från huset hittar man 6-stolsliften Kåvan Express och flera nedfarter på Funäsdalsberget. Här, runt liften och nedfarterna, växer en centrumanläggning fram där det planeras både restaurang och sportshop. Ljusnan rinner i dalgången och i området hittar du även leder för mountain bike.

Det här är inget annat än en riktig fjälldröm som kan bli verklighet för dig!

Huset ligger för uthyrning säsongen 21/22 och inbringar goda intäkter under året. En ny ägare tar över avtal för innevarande säsong. Kontakta oss för mer info gällande uthyrning.

Läs mer hos mäklaren
HusmanHagberg Härjedalen

Kontakta mäklaren

Maria Sondell

HusmanHagberg Härjedalen
Mäklare Maria Sondell, HusmanHagberg Härjedalen