Mäklare Maria Sondell

Maria Sondell

Om mig

Mäklaren har inte skrivit någonting om sig själv.
Mäklarens försäljning på Hemnet
Strandvägen 8, Lofsdalen by, Härjedalens kommun

Strandvägen 8

Fritidshus
Lofsdalen by, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
6 900 000 kr
98 + 35 m²
4 rum
1 547 m² tomt

Strandvägen är ett exklusivt nybyggt område i Lofsdalen som är beläget precis vid Lofssjöns strand och som bjuder på fantastisk miljö året runt. På vintern blickar du ut över en den vitbelagda isen och kalfjällen på andra sidan sjön och på sommaren njuter du av sjöns glitter och fina små stränder. Endast 1200 m till skidanläggningen och så lite som 600 m till de belysta längdspåren. Skoter åker du direkt från tomten och ner på sjön och därifrån ut på alla leder. På en attraktiv tomt vid sjön ligger detta fina och charmiga timmerhus med loft och tillhörande garage samt en stor rymlig grillkåta. Husets altan i bästa solläge är mycket rymligt med vedeldad badtunna och mycket gott om plats för stora sällskap. Huset består av hall med stor garderob och skjutbara spegeldörrar samt plats för förvaring och avhängning. Intill hallen finns en gästtoalett samt master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaring. Storstugan har en härlig rymd med stora fönsterpartier och en härlig utsikt över sjö och kalfjäll. En centralt placerad täljstenskamin ger maximal mysfaktor framför den generösa sällskapsytan med både soffgrupp, matgrupp och flera utgångar till den stora altan som löper runt huset. Köket i vinkel är rymligt med en mobil köksö och gott om bänkyta. Färgsättningen är harmonisk med gott om förvaring i både bänkskåp och väggskåp. Intill storstugan finns husets badrum med bastu och stort bubbelbad samt utgång till altanen där den vedeldade badtunnan finns precis utanför dörren. i angränsning finns teknikrummet med tvättstuga samt värmepanna. Loftet bjuder på en rymlig sällskapsyta med plats för TV samt sällskapsmöbler. De två sovrummen rymmer två enkelsängar i vardera rum vilket ger totalt sex sängplatser i hela huset. Nu finns äntligen chansen att få ett fjällboende vid sjön. För visst är det en härlig känsla av att både ha en strand och att kunna njuta av fjällens siluetter under sommaren. För den som vill hyra ut finns möjlighet till fina hyresintäkter. Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg! Planritningar kommer inom kort.

 • Plus
Strandvägen 10, Lofsdalen, Härjedalens kommun

Strandvägen 10

Tomt
Lofsdalen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
3 200 000 kr
1 853 m² tomt

Välkommen till Strandvägen 10 och en härlig tomt som ligger ner mot stranden med fantastisk utsikt över både Lofssjön och kalfjäll. Strandvägen är ett exklusivt och etablerat område med endast 6 st avstyckade tomter. Skoterleden som går på sjön nås direkt från tomten. Vill man åka längd eller alpint så är det endast 900 hundra meter till spårcentral och skidanläggning. På vintern blickar du ut över en den isbelagda sjön och kalfjällen på andra sidan och på sommaren njuter du av sjöns glitter och fina små stränder. Byggrätten är hela 240 kvm byggnadsarea per tomt med högst en huvudbyggnad och ett uthus eller gäststuga. Högst två våningar får byggas. Därutöver får inte sluttningsvåning byggas eller vind inredas, dock får sovloft inredas. Högsta tillåtna byggnadshöjd är 5,2 meter för huvudbyggnad och 3,5 meter för för uthus och gårdsbyggnad. Endast friliggande hus får uppföras. Högst två lägenheter får inredas per tomt. Inom planområdet gäller att bebyggelsen i sin utformning skall utgå från Härjedalens och bygdens byggnadstradition. Byggnader skall ha enkla former med taknock i samma riktning som långsidan. Fasader skall vara av trä. Taken ska ges en lutning på 25-35 grader och utföras med begränsade takutsprång. Färgsättningen skall harmonera med bygdens traditionella färgsättning. Takmaterial ska utföras av icke reflekterande material. Staket skall utföras av grå gärdsgård, grånat rundvirke eller liknande naturanpassat trämaterial. Anslutningsavgift för el är betalt och tomten är förberedd med kanalisation för fiber. Bostadsenhetsavgift för VA tillkommer vid beviljat bygglov med f.n 12000kr inklusive moms per bostadsenhet. VA finns vid tomtgräns. Kostnad kontrolleras av köpare med Vatten och miljöresurs Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida! Det är även via hemsidan som ni anmäler ert intresse. Tomten besöker ni när det passar er. Det är fritt fram att gå omkring på fastigheten. Frågor gällande bygglov hänvisas till Härjedalens kommun. Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg!

Förverkliga fjälldrömmen i vackra Funäsdalen!, Funäsdalen by, Härjedalens kommun

Förverkliga fjälldrömmen i vackra Funäsdalen!

Tomt
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
845 000 kr
1 312 m² tomt

Drömmer du om att vakna upp i fjällen och bara ta dagen som den kommer? Väcka familjen, packa lunch i en ryggsäck och hoppa på skotern för att åka ut mot dagens äventyr. Varför inte njuta av kvällsåket på Funäsdalsberget för att sedan koppla av i en varm bastu med goda vänner. Nu finns två tomter till salu, denna tomt heter Funäsdalen 9:34. Endast 2 km från Funäsdalenby i höjd med North Mountainlodge (gamla Grönländaren) och med fantastisk utsikt över Funäsdalsberget. På North Mountainlodge som ligger endast 50 meter från tomterna är det dessutom gratis att ta skidbussen. Här finns 610 kilometer preparerade skoterleder runt husknuten. Här bor man i centrum av Sveriges största skidområde med 146 nedfarter. Med samma Skipass kan du åka utför på 6 anläggningar, Funäsdalsberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket, Ramundberget och Kappruet. För den som föredrar längdskidor är det endast 3 minuters bilkörning till Högsta Hållan där man kan ta sig runt på ca 300 kilometer preparerade längdspår. Sommartid finns fantastisk fjällvandring för både små och stora där man snabbt tar sig upp på fjället och kan njuta av underbara vyer. Cykelturer, fiske, jakt och padel är några andra aktiviteter som sysselsätter många när snön lyser med sin frånvaro. Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg!

Förverkliga fjälldrömmen i vackra Funäsdalen!, Funäsdalen by, Härjedalens kommun

Förverkliga fjälldrömmen i vackra Funäsdalen!

Tomt
Funäsdalen by, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
795 000 kr
1 230 m² tomt

Drömmer du om att vakna upp i fjällen och bara ta dagen som den kommer? Väcka familjen, packa lunch i en ryggsäck och hoppa på skotern för att åka ut mot dagens äventyr. Varför inte njuta av kvällsåket på Funäsdalsberget för att sedan koppla av i en varm bastu med goda vänner. Nu finns två tomter till salu, denna tomt heter Funäsdalen 9:35. Endast 2 km från Funäsdalenby i höjd med North Mountainlodge (gamla Grönländaren) och med fantastisk utsikt över Funäsdalsberget. På North Mountainlodge som ligger endast 50 meter från tomterna är det dessutom gratis att ta skidbussen. Här finns 610 kilometer preparerade skoterleder runt husknuten. Här bor man i centrum av Sveriges största skidområde med 146 nedfarter. Med samma Skipass kan du åka utför på 6 anläggningar, Funäsdalsberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket, Ramundberget och Kappruet. För den som föredrar längdskidor är det endast 3 minuters bilkörning till Högsta Hållan där man kan ta sig runt på ca 300 kilometer preparerade längdspår. Sommartid finns fantastisk fjällvandring för både små och stora där man snabbt tar sig upp på fjället och kan njuta av underbara vyer. Cykelturer, fiske, jakt och padel är några andra aktiviteter som sysselsätter många när snön lyser med sin frånvaro. Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg!

Orrmötesvägen 23, Funäsdalen Vivallen, Härjedalens kommun

Orrmötesvägen 23

Tomt
Funäsdalen Vivallen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
1 300 000 kr
1 876 m² tomt

Välkommen till denna fina hörntomt i området Vivallen som endast ligger några minuter från Funäsdalen by! Med fin vy över Funäsdalsberget och Skarvarna kan du njuta av fjällutsikt varje dag. Tomtens läge gör det möjligt att ha två infarter, perfekt om ni önskar bygga en huvudbyggnad och ett gästhus. Gällande byggrätt är hela 220 kvm. Läs mer i detaljplanen som finns under viktiga dokument. Frågor om bygglov mm hänvisas till Miljö och Bygg på Härjedalens kommun. Från tomten kan du gå och cykla in till byns restauranger och butiker. Har du barn som går på dagis eller skola så är det bara en kort biltur dit. Här slipper du alla bilköer och trängsel. Här får du istället mycket utrymme och mer kvalitetstid att göra det du och familjen tycker om. Orrmötesvägen har byggts upp succesivt till att bli mycket fint. Här är det stora tomter och byggrätter vilket innebär att du ej behöver begränsas gällande dina idéer och heller inte trängas med grannarna. Området ligger på en mycket lugn och naturskön plats med utsikt över Funäsfjällen. Härifrån tar du skotern direkt och Funäsfjällens längdspårssystem (f.d Nordic Ski) är endast ett par km bort. Vill du åka alpint är Funäsdalsberget några minuter bort, Tänndalen ca 15 min och Ramundberget ca 30min. Sommartid går cykelleden Funäsdalen - Flon - Bruksvallarna förbi på Vivallsvägen. Vivallsvägen är nämligen den gamla vägen från Funäsdalen till Flon och Bruksvallarna. Som du säkert redan har listat ut så passar detta område dig som vill ha det lugnt, fina vyer men ändå närhet till sommarens och vinterns alla aktiviteter Kommunalt V/A finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är f.n 13 680 kr eftersom samfälligheten har en gemensamhetsanläggning gällande vatten och avlopp. Köpare uppmanas att stämma av anslutningsavgift med Vatten och miljöresurs. El/fiber finns också vid tomtgräns, köpare uppmanas att stämma av anslutningsavgift med Härjeåns nät AB Tomten besöker du precis när som helst. Missa heller inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida. Observera att tomtens markering är på ett ungefär i film och bilder. Tveka inte att kontakta oss vid frågor. Vi ser fram emot att hjälpa just dig

Krokröstvallen 324, Tänndalen - Pålsvallen, Härjedalens kommun

Krokröstvallen 324

Fritidshus
Tänndalen - Pålsvallen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
7 495 000 kr
140 m²
5 rum
1 653 m² tomt

Välkommen till Funäsfjällen och natursköna Tänndalen. Denna smakfulla och påkostade fjällstuga ligger på Krokröstvallen med utsikt i flera väderstreck som hör till det nyexploaterade området Pålsvallen. Boendet är mycket genomtänkt när det gäller materialval och färgsättning som ger ett behagligt lugn i hela huset. Slitstarkt golv från Golvabia, kök från Noblessa med stilren bänkskiva i kvartskomposit och vitvaror från Miele. Här är det bara att flytta in och börja njuta av fjällen. Självklart finns även ett rymligt garage. Pålsvallens fjällby som ligger ca 750 möh bjuder på härlig fjällmiljö med vacker utsikt över Hamrafjället och Tännån. Spänn fast längdskidorna vid tomten och glid några meter så står du mitt i längdspåret som ingår i Funäsfjällens fantastiska spårsystem på ca 300 km. En kort promenad bort ligger barnvänliga Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet. Husets nedre plan bjuder på en stor rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring i garderober eller den platsbyggda hallmöbeln. Huset har en mycket imponerande storstuga med stort kök i vinkel och påkostade vitvaror samt en vacker kamin som får stoltsera i centrum. Här finns även en generös matplats för hela sällskapet och gott om plats för större sällskapsmöbel. Utsikten från storstugan är beundransvärd med Hamrafjället som fond. På nedre plan finns två badrum varav det stora med en vacker bastu med kakel och klinker samt vacker inredning. Från bastun tar man enkelt dörren ut för att dyka i närmaste snödriva. De två sovrummen som är belägna med ingång från hallen rymmer både dubbelsängar och förvaring och är på behagligt avstånd från storstugan. Genom den vackra trappan når man det övre planet som har stor sällskapsyta intill glasräcket och utsikten överstorstugan och den magiska fjällvärlden. Här finns även två rejäla sovrum med förvaring samt ett rymligt förråd. Bredvid husets entré finns teknikrummet med kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Miele samt frånluftvärmepumpen från NIBE. På gårdsplanen finns ett rejält garage med fjärrstyrd port och billaddare med gott om plats för både bil och utrustning. Huset har även Pleijd styrning på både invändig och utvändig belysning, samt kodlås i samtliga dörrar som lätt kan styras via Verisure App. Kort sammanfattning så är detta huset för dig som söker absolut närhet till vacker fjällmiljö, uppskattar genomtänkta detaljer och vill ha ett enkelt, vackert boende med ett tillhörande snyggt garage. Huset är förberett för fiber indragning. Huset är ej tillgängligt för visning över jul och nyår. Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg i Funäsdalen så hittar vi en tid som passar för visning!

 • Plus
Smebackenslingan 55C, Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun

Smebackenslingan 55C

Lägenhet
Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
2 995 000 kr
70 + 2 m²
4 rum
vån 1/2
4 668 kr/mån
42 786 kr/m²

ERBJUDANDE! Fri månadsavgift i ett helt år! Funäsdalsberget bjuder på högklassig alpin åkning och här har världseliten både tränat och tävlat. Här på Skidtorget vid liftstation Kåvan Express har vi nu en perfekt, nybyggd och möblerad lägenhet som det bara är att flytta in i. Ingen har bott här så du blir den första. Möblerna kommer från omtyckta Permia och sängarna är av märket Hilding. Allt ingår som du ser på bilderna. Det enda som behövs är påslakan. Köket är fullt utrustat och det är Öje produkter som levererat. Det sammanlagda värdet av allt som ingår är ca 200 000kr. Lägenheten som är på markplan har ett av Funäsdalens bästa läge, mitt i backen, nära längdspår och samtidigt mitt mellan de olika alpina anläggningarna i området. På sommaren går fina vandrings- och cykelleder här. Boendet är på 70 kvm och har en öppen planlösning mellan kök och allrum, tre sovrum, ett badrum med bastu samt gäst-WC. Här finns 6 fasta bäddar och 3 extra då man har bred underslaf i ett av rummen samt en 140 cm sovplats i bäddsoffa. Från allrummet har du utsikt mot skidbacken och liften, här får du den härliga nu-är-vi-på-skidsemester-känslan när du vaknar och ser hus pistmaskinen sakta lägger en fin manchester. Stora och små tar sig lätt till och från backen och parken. Skidåkarlivet kan inte vara lättare! Väl tillbaka från dagens äventyr bjuder den härliga terrassen i markplan verkligen in till after ski, och det fina är att du har fri utsikt över skidbackarna. Så här är det lika skönt att sitta sommar som vinter. Boendet är redo redan nu för dig som vill flytta in så snart som möjligt. Inga bindande hyresavtal finns så du bestämmer helt själv om du vill hyra ut eller inte. Genom Funäsdalens Berg och hotell finns ett förmånligt erbjudande gällande möjlighet att hyra ut vilket kan inbringa mycket fina intäkter. Eftersom det redan är möblerat så behöver du ej tänka på att beställa möbler eller att köra fram och tillbaka med släpvagn. Du sätter helt enkelt nyckeln i låset, kliver in och tar av skorna och börjar leva det fjälliv som du drömt om. På innergården finns en mysig grillplats och även el-bilsladdare. Värt att nämna är att detta boende är helt nytt men att det ej går som nyproduktion. Fördelen är att föreningen redan finns och att allt är färdigbyggt. BoNorr är ett väletablerat företag från Östersund som har producerat många nya bostadsområden. Vill du läsa mer om dem finns länk under viktiga dokument och länkar Missa inte mäklarens presentation som finns på mäklarens hemsida. Där hittar du även mer information. Bilderna samt filmen är tagen i en lägenhet på övre plan. Planlösningen, möblerna och inventarierna är lika. Tveka inte att kontakta oss på HusmanHagberg vid frågor eller om du vill komma på visning. Självklart kan vi ses digitalt också

 • Plus
 • Balkong
Kåvan 309A, Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun

Kåvan 309A

Lägenhet
Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
2 850 000 kr
74 m²
4 rum
3 650 kr/mån
38 514 kr/m²

Här är det perfekta boendet för dig som vill ha en bostadsrätt men ändå en känsla av en riktig fjällstuga. Boendet är som nytt och inflyttning var så sent som i juli 2022. Brf Kåvans Fjällby har ett riktigt mysigt läge en bit bort från liftarna och skidbackarnas tempo. Skidspår endast ca 50 meter från huset. Detta spår binder ihop till ett flertal olika distanser inom Funäsfjällens 300 km långa spårsystem. Boendet håller en hög standard och har inretts med varma toner i grått. De 74 kvm är fördelade på 4 rum varav 3 rymliga sovrum. Storstugan är öppen mellan kök, matplats och allrum. Delar av taket är öppet upp i nock vilket skapar en otrolig rymd. Den värmande kaminen som även står för en stor del av mysfaktorn är perfekt placerad i centrum för att kunna ses från alla ytor. Från storstugan är det utgång till terrassen som har fint västerläge. Loftet kan användas som arbetsyta, läshörna eller varför inte filmhörna för de mindre i familjen. De båda sovrummen är ljusa och har högt i tak. Vid Funäsdalsberget håller ett nytt skidtorg på att skapas. Här byggs det nya boenden och det planeras även för nytt centrumhus. I området finns det aktiviteter sommar som vinter. För att trivas i området behöver du inte vara en alpinåkare av världsklass. Här kan du åka längd, skoter, cykla, vandra eller varför inte ta ett svalkande dopp i Ljusnan under sommarens varma dagar. Till Funäsdalens by kan du cykla eller gå sommartid. Vintertid kan du ta sittliften upp till toppen och skidorna ner till byn, alternativt gondolen. Nuvarande ägare har hyrt ut några veckor via Funäsdalens berg och hotell men ny köpare förbinder sig ej att hyra ut utan kan nyttja boendet precis som önskas. Planritning kommer inom kort Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor eller om du vill bokning visning. Hör gärna av dig en tid innan du planerar att komma för att titta så att vi får möjlighet att hitta en tid då vi kan visa Bästa fjällhälsningar Maria och Micke

 • Uteplats
Bruksvägen 36 lgh 104, Ljusnedal - Funäsdalen, Härjedalens kommun

Bruksvägen 36 lgh 104

Lägenhet
Ljusnedal - Funäsdalen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
1 640 000 kr
56,5 m²
4 rum
vån 1/2
6 460 kr/mån
29 027 kr/m²

Här i vackra Ljusnedal är det lika fantastiskt att bo sommar som vinter. Med bil är det bara några minuter till alpin åkning och in till Funäsdalens by som har flertalet restauranger och butiker. I Ljusnedal får du mycket boende för dina pengar. Se denna otroligt fina lägenhet med egen terrass i direkt anslutning till golfbanan. På vintern kan du ta en tur på längdskidorna över banan. Lägenheten är ljus och inbjudande med mycket bra planlösning. Hela tre sovrum samt två toaletter varav den ena med dusch. Köket och vardagsrummet i kombination gör att lägenheten känns mycket rymlig och öppen. Huset som lägenheten ligger i är ett rejält trähus målad i mörk ton med detaljer i rött. Inomhus är det parkettgolv med målade väggar och tak. Från vardagsrummet nås terrassen som har trägolv samt insynsskydd till grannen. Den är tillräckligt stor för att få plats med grill och utemöbler. Det perfekta stället att tillbringa en eftermiddag efter en dag på fjället eller på golfbanan. Från terrassen är det utsikt mot golfbanan och Ljusnedalssjön. Från sovrummen blickar man ut mot Funäsdalsberget och skidbackarna. Det omtyckta värdshuset Gyllene Bocken blev sorgligt nog brandskadat innan sommaren. Men när verksamheten är igång så äter och dricker du gott där. Lyxigt nära helt enkelt till en god lunch eller middag. För dig som vill hyra ut ditt boende så inbringar det fina hyresintäkter. Nuvarande ägare har hyrt ut via Airbnb och under 2022 var hyresintäkterna på strax under100 000 kr. Vill du ej hyra ut själv så kan du enkelt göra det via Hotell Gyllene Bocken eller Destination Funäsfjällen. Missa inte flygfilmen (pilen är på fel lägenhet) som finns på mäklarens hemsida. Där hittar du även årsredovisning och mer information Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor eller om du vill komma på visning. Har du ej möjlighet att komma hit så visar vi gärna digitalt

 • Plus
 • Uteplats
Smebackenslingan 55G, Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun
Smebackenslingan 55G, Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun, bild 2
Smebackenslingan 55G, Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun, bild 3

Smebackenslingan 55G

Lägenhet
Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
3 195 000 kr
70 + 2 m²
4 rum
vån 2/2
4 668 kr/mån
45 643 kr/m²

ERBJUDANDE! Fri månadsavgift i ett helt år! Funäsdalsberget bjuder på högklassig alpin åkning och här har världseliten både tränat och tävlat. Här på Skidtorget vid liftstation Kåvan Express har vi nu en perfekt, nybyggd och möblerad lägenhet som det bara är att flytta in i. Ingen har bott här så du blir den första. Möblerna kommer från omtyckta Permia och sängarna är av märket Hilding. Allt ingår som du ser på bilderna. Det enda som behövs är påslakan. Köket är fullt utrustat och det är Öje produkter som levererat. Det sammanlagda värdet av allt som ingår är ca 200 000kr. Lägenheten har ett av Funäsdalens bästa läge, mitt i backen, nära längdspår och samtidigt mitt mellan de olika alpina anläggningarna i området. På sommaren går fina vandrings- och cykelleder här. Boendet är på 70 kvm och har en öppen planlösning mellan kök och allrum, tre sovrum, ett badrum med bastu samt gäst-WC. I allrummet finns en kamin från Contura. Här finns 6 fasta bäddar och 3 extra då man har bred underslaf i ett av rummen samt en 140 cm sovplats i bäddsoffa. Från allrummet har du utsikt mot skidbacken och liften, här får du den härliga nu-är-vi-på-skidsemester-känslan när du vaknar och ser hus pistmaskinen sakta lägger en fin manchester. Stora och små tar sig lätt till och från backen och parken. Skidåkarlivet kan inte vara lättare! Väl tillbaka från dagens äventyr bjuder den stora balkongen verkligen in till after ski, och det fina är att du har fri utsikt över skidbackarna. Så här är det lika skönt att sitta sommar som vinter. Boendet är redo redan nu för dig som vill flytta in så snart som möjligt. Inga bindande hyresavtal finns så du bestämmer helt själv om du vill hyra ut eller inte. Genom Funäsdalens Berg och hotell finns ett förmånligt erbjudande gällande möjlighet att hyra ut vilket kan inbringa mycket fina intäkter. Eftersom det redan är möblerat så behöver du ej tänka på att beställa möbler eller att köra fram och tillbaka med släpvagn. Du sätter helt enkelt nyckeln i låset, kliver in och tar av skorna och börjar leva det fjälliv som du drömt om. På innergården finns en mysig grillplats och även el-bilsladdare. Värt att nämna är att detta boende är helt nytt men att det ej går som nyproduktion. Fördelen är att föreningen redan finns och att allt är färdigbyggt. BoNorr är ett väletablerat företag från Östersund som har producerat många nya bostadsområden. Vill du läsa mer om dem finns länk under viktiga dokument och länkar Missa inte mäklarens presentation som finns på mäklarens hemsida. Där hittar du även mer information. Tveka inte att kontakta oss på HusmanHagberg vid frågor eller om du vill komma på visning. Självklart kan vi ses digitalt också

 • Premium
 • Balkong
Krokröstvallen 320, Tänndalen - Pålsvallen, Härjedalens kommun

Krokröstvallen 320

Fritidshus
Tänndalen - Pålsvallen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
8 450 000 kr
5 rum
1 638 m² tomt

Fjällbjörkar, längdspår, milslång utsikt soligt och ogenerat läge är ord som beskriver platsen som detta exklusiva fjällhus är byggt på. Inte att förglömma Pålsvallens fjällby som ligger ca 750 möh bjuder på härlig fjällmiljö med vacker utsikt mot Tänndalen, Hamrafjället och Tännån. Spänn fast längdskidorna vid tomten och glid några 100 meter så står du mitt i längdspåret som ingår i Funäsfjällens fantastiska spårsystem på ca 300 km. En kort promenad bort ligger barnvänliga Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet. Det fina är att vi faktiskt har ett mycket exklusivt hus i ett plan som är utöver det vanliga till salu i just detta vackra fjällområde. På en av områdets absolut bästa och högst belägna tomt med soligt läge och magnifik utsikt över Hamrafjället och ända bort till norska gränsen stoltserar detta boende med lodgekänsla. Redan när du kommer in på tomten infinner sig den känsaln och vidare in i huset kommer du inte att bli besviken. Byggherren har valt att bygga och inreda med material av skiffer, sten, valnöt, ek, teak och kakel och klinker från Italien. Huset doftar gott av tjära och tomten är redan iordningställd med grusad infart och ängsgräs som ej behöver underhållas. Allt för ett enkelt fjälliv. Flera uteplatser har byggts så att du från morgon till kväll kan följa solen. Känslan när du tar i ytterdörrens handtag och öppnar den vackra dörren gjord av teak är att här kliver jag in i ett gediget och välbyggt hus. Det är inte bara iögonfallande snyggt, utan en otrolig yrkesskicklighet ligger bakom varje spik och skruv. Det är svårt att beskriva interiören med ord, det behöver upplevas på plats. Storstugan har en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge och en takhöjd på maffiga 4,7 meter. Den vackra italienska klinkern i hallen gör sig otroligt fin tillsammans med ekgolvet som är genomgående i huset. Stenbänkskivorna i köket drar lätt åt sig uppmärksamhet tillsammans med den ståtliga täljstenskaminen från Thorma som är centralt placerad så att alla kan njuta av lågorna från brasan. Akustikpanelen i valnöt omfamnar hela storstugan med värme och lugn. Det stora badrummet med bastu är verkligen en plats för avkoppling och återhämtning. Här njuter du av utsikten samtidigt som du tar ett avslappnande bastubad. Kanske ett hopp i snön innan, bara att öppna den helglasade dörren och kasta sig ut. Det är svårt att inte charmas av den specialbyggda handfatskommoden i ek. Så klart har byggherren tänkt på att du ska få vakna upp med Hamrafjället som fond. Under hösten bjuder fjället på ett sprakande färgspel och på vintern alltifrån gnistrande sol till kylig dramatik. Den stilrena akustikpanelen i valnöt pryder ena väggen i sovrummet och även som väggbyggd sänggavel. I dag handlar det inte bara om att bygga snyggt och bra, idag är det högst aktuellt att välja rätt energikälla. Huset har försett med bergvärme (200 m) med frånluftsåtervinning ner i borrhål. Hela huset har vattenburen golvvärme och samtliga rum egna rumsgivare. Mer ekonomiskt kan det inte bli med tanke på att det även finns en täljstenskamin. Sammanfattningsvis består huset av en öppen planlösning mellan hall, kök och lounge. 4 sovrum varav 2 med dubbelsäng. 2 badrum varav det ena med bastu. Från sovrummet i norr samt från storstugan har du utgång till den fina träterassen. Även på framsidan finns

 • Plus
Rörosvägen 524, Tänndalen - Funäsdalen, Härjedalens kommun
 • Lör 25 maj kl 14:00

Rörosvägen 524

Fritidshus
Tänndalen - Funäsdalen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
7 500 000 kr
139 m²
4 rum
1 449 m² tomt

Vi välkomnar dig till ett fantastiskt härligt fjällhus med toppenläge i Tänndalen som har närhet till alla aktiviteter sommar som vinter. Funäsfjällens längdspår som är i världsklass ligger ett snöbollskast bort. Lyxigt att bo så nära skidstadion. Tänndalens alpina skidsystem är endast några minuter bort med bil. Skoter och cykel är det bara att hoppa på vid tomten och vill du vandra i fin fjällmiljö så snörar du kängorna på terrassen och går iväg. Vi ska heller inte glömma fisket som finns i Tännån. Gillar du svamp så har du faktiskt kantareller direkt bakom huset. Det här passar dig som helt enkelt vill njuta av livet! Huset som är på ca 139 kvm boyta (men har en total golvyta om hela 152,5 kvm) har en otroligt öppen, ljus och inbjudande planlösning. De stora fönsterpartierna i loungen släpper in naturen och bjuder på en rogivande utsikt över Hamrafjället och vackra Tänndalsvallen. Valet av material, färger och inredning gör att en fin känsla av lugn infinner sig. Huset har idag två rymliga sovrum men som med enkelhet kan göras om så att det blir fyra sovrum för den som önskar. Tycker du om att vara på spa så kommer du att älska badrummet. Här återhämtar du dig efter en dag på fjället. Kanske ett bastubad eller varför inte ett värmande bad utomhus under stjärnhimlen. Förutom bostadshuset finns även det fina attefallshuset som också det planerats mycket smart och inretts med samma fina känsla. Antingen använder ni det själva eller hyr ut. Möjligheterna är många. Så klart finns det även ett väl tilltaget och uppvärmt garage. Likt insidan så har man även tänkt till utomhus och skapat olika miljöer för umgänge och avkoppling. Det här är stället för dig som önskar att hela stora familjen ska få njuta av det härliga huset och den vackra fjällmiljön. Missa inte mäklarens filmade presentation och heller den filmade rundvandring med mäklaren som finns på mäklaren hemsida under viktiga dokument och länkar Vill du anmäla ditt intresse så gå vidare från Hemnet till vår hemsida, där hittar du intresseanmälan. Vi kontaktar dig så snart vi bara kan. Eller så ringer du oss helt enkelt. Vi tycker om att få samtal Bästa fjällhälsningar från Maria och Micke på HusmanHagberg i Härjedalen

 • Plus
Funäsdalen 10:149, Bruksvallarna, Härjedalens kommun

Funäsdalen 10:149

Tomt
Bruksvallarna, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
1 700 000 kr
3 096 m² tomt

I total närhet av fjäll och vacker natur ligger den här tomten som en gömd skatt. Charmiga Flon som ligger i underbara Bruksvallarna har anor från 1600-talet. Här får ni fantastisk utsikt över närliggande fjäll, längdspår några stavtag bort med varierad åkning för både världselit och motionärer samt närhet till skoterled och cykelled vilken man lätt tar sig till genom en transitväg som går genom området upp till fjället. I Flon, Bruksvallarna, svänger du av och åker över Ljusnan. Du följer Ljusnan en bit och tar sedan av mot fjället där den här tomten ligger och väntar på en ägare som ser och uppskattar det exklusiva med detta avskilda och vackra läge där du kan höra Ljusnan porla en bit ned, fåglarnas tjatter och kanske får beskåda en och annan älg som passerar. Då tomten ligger längs en gammal fäbodväg med endast ett fåtal stugor har man just ingen trafik förbi sitt kommande boende. Tänk att få bo så här fridfullt och vilsamt och ändå ha tillgång till all tänkbar service och många aktiviteter på bara 7- 20 min beroende på vad du behöver och var du vill! Härifrån kan du komma ut på fjället med skoter och längdskidor och du når de fina längdspåren i Funäsfjällens längdsystem. I Bruksvallarna, som ligger ca 7 km bort, finns en matbutik, restauranger och en spårcentral och längdspår i världsklass. Alpin skidåkning hittar du i Ramundberget eller Funäsdalen. Cykling finns utanför dörren på skogsbilvägar och cykelleder finns i området. I Funäsdalen by hittar du apotek, bensinmack, vårdcentral, tandläkare, större och fler butiker både för mat, kläder, motor, inredning mm. I området finns ca 15 bebyggda fastigheter med blandning av fastboende och fritidsfastigheter. Från området syns Kariknallarna, Skarvarna och Walles högfjällshotell. Tack vare att det finns fastboende i området plogas vägen fram tills dess att du viker av upp till tomterna. Gatubelysning finns från Flon fram till början av tomtområdet, men ej i själva området. I Flon finns en av områdets köttbönder som håller landskapet öppet och levande och här går att köpa fina råvaror att fylla frysen med. Tomten ligger utanför detaljplanerat område och utanför område med kommunalt v/a. Med en storlek på drygt 3000 kvm finns gott om utrymme att husera på. Läs mer under övrigt gällande byggregler. Eget vatten och avlopp anordnas av ny köpare samt anslutningsavgifter för el. Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg Härjedalen

Funäsdalen 10:148, Bruksvallarna, Härjedalens kommun

Funäsdalen 10:148

Tomt
Bruksvallarna, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
1 750 000 kr
3 783 m² tomt

I total närhet av fjäll och vacker natur ligger den här tomten som en gömd skatt. Charmiga Flon som ligger i underbara Bruksvallarna har anor från 1600-talet. Här får ni fantastisk utsikt över närliggande fjäll, längdspår några stavtag bort med varierad åkning för både världselit och motionärer samt närhet till skoterled och cykelled vilken man lätt tar sig till genom en transitväg som går genom området upp till fjället. I Flon, Bruksvallarna, svänger du av och åker över Ljusnan. Du följer Ljusnan en bit och tar sedan av mot fjället där den här tomten ligger och väntar på en ägare som ser och uppskattar det exklusiva med detta avskilda och vackra läge där du kan höra Ljusnan porla en bit ned, fåglarnas tjatter och kanske får beskåda en och annan älg som passerar. Då tomten ligger längs en gammal fäbodväg med endast ett fåtal stugor har man just ingen trafik förbi sitt kommande boende. Tänk att få bo så här fridfullt och vilsamt och ändå ha tillgång till all tänkbar service och många aktiviteter på bara 7- 20 min beroende på vad du behöver och var du vill! Härifrån kan du komma ut på fjället med skoter och längdskidor och du når de fina längdspåren i Funäsfjällens längdsystem. I Bruksvallarna, som ligger ca 7 km bort, finns en matbutik, restauranger och en spårcentral och längdspår i världsklass. Alpin skidåkning hittar du i Ramundberget eller Funäsdalen. Cykling finns utanför dörren på skogsbilvägar och cykelleder finns i området. I Funäsdalen by hittar du apotek, bensinmack, vårdcentral, tandläkare, större och fler butiker både för mat, kläder, motor, inredning mm. I området finns ca 15 bebyggda fastigheter med blandning av fastboende och fritidsfastigheter. Från området syns Kariknallarna, Skarvarna och Walles högfjällshotell. Tack vare att det finns fastboende i området plogas vägen fram tills dess att du viker av upp till tomterna. Gatubelysning finns från Flon fram till början av tomtområdet, men ej i själva området. I Flon finns en av områdets köttbönder som håller landskapet öppet och levande och här går att köpa fina råvaror att fylla frysen med. Tomten ligger utanför detaljplanerat område och utanför område med kommunalt v/a. Med en storlek på knappt 4000 kvm finns gott om utrymme att husera på. Läs mer under övrigt gällande byggregler. Eget vatten och avlopp anordnas och betalas av ny köpare liksom anslutning och avgifter för el. Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg Härjedalen

Ljungvägen 11, Lofsdalen, Härjedalens kommun

Ljungvägen 11

Tomt
Lofsdalen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
995 000 kr
1 370 m² tomt

Ljungvägen i Lofsdalen är ett nytt tomtområde strax väster om byn som är strategiskt placerat med närhet till det mesta. Här går både längdspår och skoterspår i anslutning till området. Endast 20 minuters gångväg till bykärnan där ICA, restaurang, café, turistbyrå samt Sportbod finns. Även Lofssjön ligger nära. Byggrätten är generös med en byggnadsarea på 140 kvm samt en byggnadshöjd om 5,2 m. Utöver detta medger detaljplanen ytterligare en byggnad på max 50 kvm byggnadsarea. Läs mer om detaljerna i den bifogade plankartan som finns under viktiga dokument. Tomten är väl tilltagen och du behöver ej känna att det blir trångt mellan husen. Priset är inklusive avgift för kommunalt vatten och avlopp. Varmt välkommen att kontakta Maria eller Micke på HusmanHagberg Härjedalen!

 • Plus
Lofsdalsvägen 81, Lofsdalen, Härjedalens kommun
Lofsdalsvägen 81, Lofsdalen, Härjedalens kommun, bild 2
Lofsdalsvägen 81, Lofsdalen, Härjedalens kommun, bild 3

Lofsdalsvägen 81

Tomt
Lofsdalen, Härjedalens kommun
HusmanHagberg Härjedalen
990 000 kr
912 m² tomt

Visst är det härligt att slippa välja mellan sjö och fjäll! På denna tomt kan ni bygga er fjällstuga med utsikt över både Lofssjön och närliggande fjäll. Tomten är dessutom belägen på gångavstånd från byn. I direkt när närhet finns skoterleder och inte långt bort även längdspår. Vintern som var drog Lofsdalsspår mycket fina spår på sjön. Cykeln hoppar du på utanför dörren och ett något längre stenkast bort ligger Lofssjön som bjuder på mycket aktivitet med fiske, skoteråkning, skidåkning eller varför inte ta vesslan upp till Våffelstugan med härlig utsikt och god mat. Den fina alpina skidanläggningen med aktivitetshus och restauranger tar ca 3 minuter med bil att nå. Värt att nämna är att tomten ligger en bit ner från vägen vilket innebär ett mer skyddat läge. Området där tomten ligger består endast av några få stugor vilket gör detta till en mycket fin och rofylld plats. Byggrätten är enligt detaljplan 91,2 kvm i ett plan vilket motsvarar 10 % av tomtens. Läs mer om detaljerna i den bifogade plankartan som finns under viktiga dokument. Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp samt elanslutning betalas av köparen. Tomten besöker ni när det passar er. Det är fritt fram att gå omkring på fastigheten. Frågor gällande bygglov hänvisas till Härjedalens kommun. Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg! Vi bor och lever i Lofsdalen och hjälper gärna till att svara på era frågor

 • Premium

Visar alla 16