Västerstad 7134

Hörby kommun Se på karta

1 495 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
105 m²
Tomtarea
848 m²
Byggår
1909
Driftkostnad
16 863 kr/år

Detta är ett idealiskt hus på landet för en liten familj eller som lyxigt fritidshus, här på får du ro för själen bland hästar och kor. På den lilla grusvägen som går till huset är det vackra öppna fält på båda sidor. En underbar miljö för exempelvis konstnärer eller författare för att skapa och vara kreativa i.
Korsvirkeshuset har under senaste året genomgått en varsam renovering i form av helt ny kyl, frys, micro, kokplatta, fläkt och diskmaskin från 2021 samt helt ny tvätt och torktumlare i tvättstugan från 2021. Nya utbytta fönster på övervåningen på nedre plan målade och tätade fönster samt nytt korsvirke på husets fasad.

I den mysiga trädgården finner du förutom en stor gräsmatta bland annat två körsbärsträd, blommor längs huset, lavendel, krusbär, hallon och fruktträd så som litet äpple och plommonträd. Vackra kastanjträd och björk. På våren har trädgården även ett helt fält av lila, gula, vita och blå blommor.
Huset har oftast ägts av kvinnor, först ägdes det av en kvinna som arbetade på herrgården i Västerstad. Hon sägs ha levt ett spartanskt liv, varit rättvis och god. Därefter ägdes huset av en sjökapten. Senare bodde en liten familj i huset i många år, de sägs ha varit lyckliga i huset.
Senast 2021 har byggnaden använts som konstgalleri under konstrundan med beteckning Galleri Västerstad som även har egen hemsida: https://jessicagoralski.com/art-gallery-vasterstad/
- Huset har fungerat mycket bra att hyra ut både som fritidshus och som galleri. En ordentlig extra inkomst för den som inte vill bo där året om.

Anmäl ert intresse redan idag!
Lämna era uppgifter genom att enkelt göra en intresseanmälan på vår hemsida eller ta kontakt med ansvarig mäklare per telefon eller mejl.

Bra att tänka på:
- Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen kommer igång genom att:
1. Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga mig, så ber jag mina bankkontakter ta kontakt med dig med ett bra erbjudande.
2. Äger du ditt nuvarande boende? Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt boende? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller lägga upp en plan för din försäljning.

Läs mer hos mäklaren
Svenska Mäklarhuset Kristianstad

Kontakta mäklaren

Joakim Pulkkinen

Svenska Mäklarhuset Kristianstad
Mäklare Joakim Pulkkinen, Svenska Mäklarhuset Kristianstad
0706 888 886

Visningstider

För bokad eller privat visning sker anmälan hos mäklaren.