Älgstigen 5

Härjedalen Se på karta

6 750 000 kr

Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
143 m²
Tomtarea
1 081 m²
Byggår
2020
Driftkostnad
7 507 kr/år

Ett fjällboende byggt med känsla för stil och detaljer med gedigna materialval, vackra finsnickerier och välplanerade rum som skapar en vilsam miljö för umgänge och återhämtning. Här bor man omgiven av en storslagen fjällmiljö med ett fantastiskt solläge från morgon till kväll och direkt närhet till längd och skoterleder.

De blandade materialen både utvändigt och invändigt är designade för att skapa en levande atmosfär och harmoni i huset. Husets entréplan är som gjort för umgänge och avkoppling med ett snyggt designat kök med matplats i mitten och en inbjudande storstuga med vackert stenklädd kamin som man gärna samlas kring efter en dag på fjället. Här finns även en rymlig hall, badrum, toalett och tvättstuga. På övervåningen är den mer privata delen med 4 sovrum och ett mysigt allrum i mitten där barnen kan leka fritt. Dessutom ingår den smakfullt utvalda interiören med flera designklassiker i priset! Här kan man alltså direkt flytta in och börja njuta av sin fjällvistelse.

Exteriören ger en genuin fjällkänsla, med svart fasad och torv på delar av taket. Vid infarten finns ett skotergarage med ett varmbonat förråd och en lyxig bastu med stort fönsterparti mot fjäll och natur. Fjällbjörkarna har bevarats på tomten som även återställts med sådda slänter, stenlagda murar och gruslagda gångar. Huset har två altaner i olika väderstreck som gör det möjligt att njuta av både sol och härliga fjällvyer från morgon till kväll.

Området Sätervallen är inte bara vackert, det inbjuder också till populära aktiviteter med sin snösäkerhet - vanligtvis från oktober/november till maj. Strax söderut ligger Tänndalsvallen med sin slalombacke. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del av Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet utgör de Skandinaviens största skidområde.

Här finns också Cafe Tännfatet - känt för sina magiska frasvåfflor! Nere på myren ringlar sig Tännån, som mynnar i Tänndalssjön. I närområdet finns även det fantastiska Nordic Ski Center med mer än 300 km välpreparerade längdspår, över berg och genom dalar, ända bort till norska gränsen. Intill tomten finns dessutom en preparerad snöskoterled.

Sommartid är utbudet minst lika stort! Här kan man fjällvandra, jaga, rida, golfa, cykla mountainbike, fiska öring, röding och harr, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter. Varför inte välja någon av de 30 guldturer, som har märkts ut runt omkring området.

Läs mer hos mäklaren