Messlingen Höjdvägen 9

Härjedalen Karta & restider

FritidshusFritidshus

Äkta fjällkänsla kan tolkas på olika sätt. Men den här trivsamma stugan i vackra byn Messlingen, tre mil från Funäsdalen, är precis det många ser framför sig. Utvändigt möts man av ett gediget timmerhus målat med järnvitriol, för att på ett varsamt sätt smälta in i miljön. Läget är högt och fritt med härlig utsikt över Messlingsjön samt fjällen i söder - inifrån storstugan och ett av sovrummen, samt från verandan som löper runt stugan i tre väderstreck. Tillsammans med en gäststuga och carport/förråd skapas en känsla av privat gårdsmiljö, även om grannar finns intill på tryggt avstånd.

Känslan förstärks ytterligare så snart man kliver in genom ytterdörren. Från hallen har man genast en härlig utblick mot storstugans generösa ytor och stora fönsterpartier. Här finns en fin matplats med vacker utsikt och till höger fortsätter de sociala samvaroytorna med soffgruppen framför den murade eldstaden från Handöl. Även här njuter man av den öppna vyn.

Köket är ett rejält och välutrustat arbetskök med bra förvaring - bland annat vitrinskåp och vinhyllor. Stugan erbjuder två sovrum. Dels ett härligt master bedroom med utgång till verandan mot söder. Dels ett sovrum med gott om plats för våningssäng eller bäddsoffa på motsatta sidan, alldeles intill hallen. Den charmiga och rymliga gäststugan strax bredvid på tomten ger ytterligare tre sängplatser, och ett badrum med wc och dusch, vilket är uppskattat av familj och vänner. Skulle det behövas ännu fler sängplatser, så kan det inredda rummet i carport/förrådet vara ett bra alternativ.

Stugans badrum är fräscht och fint med snyggt inglasad dusch och bastu, plus en ingång till en separat wc och utgång till veranda. På andra sidan stugan når man via groventrén en tvättstuga, vilket är praktiskt då man varit ute på olika aktiviteter och snabbt vill hänga av sig.

Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många. Och det är därför man väljer såväl året-runt-boende som fritidshus i den vackra byn Messlingen. Här, med bekvämt avstånd till Funäsdalen, njuter man av storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
114 m²
Tomtarea
2 611 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
38 725 kr/år
Byggår
1994
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Messlingen Höjdvägen 9 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 900 000 kr
Driftkostnad
38 725 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

7 544
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 108 dagar sedan, den 5 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.

Prisutveckling

illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Guider & Tips