Messlingen Skogsvägen 29

Härjedalen Karta & restider

800 000 kr

875 000 kr -9%

FritidshusFritidshus

Här har man en välplanerad och charmig stuga för efterlängtade fritidsaktiviteter och avkoppling. Mitt i den genuina härjedalska fjällvärden. Belägen i en trivsam stugby med den sköna känslan av att grannar och populära verksamheter finns nära - en trygghet på flera sätt.

Stugan är på knappa 50 kvm, men rymmer det mesta man kan önska sig utan att kännas trång. Istället upplevs storstuga med matplats och kök både välkomnande och generös med sin rejäla soffgrupp och matplats för 4-6 personer intill braskaminen i hörnet. Det fräscha köket renoverades 2009 med fin färgsättning som bidrar till rummets harmoniska atmosfär. Och det finns minst fyra ordinarier bäddar, en dubbelsäng i ett föräldrasovrum och en våningssäng i ett mindre sovrum. Båda sovrummen har bra förvaring i garderober. I badrummet finns wc, dusch och varmvattenberedare. Längtar man efter en skön bastu efter en dag på fjället, så finns en gemensam anläggning i området.

Baggården är en unik fjällanläggning med ett 50-tal stugor och servicebyggnader. I stugbyn finns flera gamla stugor, soldattorp och härbren, de äldsta från 1700-talet, som fått modern standard. I direkt närhet finns en mindre slalombacke perfekt för barnen att öva i och sommartid finns en badplats nedanför backen. De flesta som bor här värdesätter de fina längdåkningsmöjligheterna, skoterspåren och det spännande fisket året runt. Sjön Messlingen ligger bara ett stenkast bort och till Mittån är det cirka en kilometer.

Från Baggården är det också nära till fjällmassivet Kappruet med flera kilometerlånga nedfarter i olika svårighetsgrader. Och här befinner vi oss i ett av Sveriges alpina centrum, med bekvämt avstånd även till andra anläggningar såsom Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen. Med mer än 700 meter över havet är det här ett av Sveriges mest snösäkra områden.

Naturen och de mäktiga fjällen gör sig ständigt påminda. Blickar man söderut ser man Anåfjällen med Blåstöten och i norr skymtas topparna östra och västra Stoljan, som tillhör Flatruet-området. Fjällvärldens flora och fauna ger starka naturupplevelser. Här finns bland annat älg, räv, rådjur, järv, mård, utter, bäver och björn.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Boarea
45 m²
Tomtarea
115 m² tomt
Antal rum
3 rum
Driftkostnad
19 638 kr/år
Byggår
1979
Räkna på boendet

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Messlingen Skogsvägen 29 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
800 000 kr
Driftkostnad
19 638 kr/år

Billigare och bättre boende

Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

7 903
besök på Hemnet
Objektet publicerades för 86 dagar sedan, den 1 april 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra fritidshus som sålts.

Guider & Tips