Bäckamaden 42

Lerums kommun Se på karta

8 250 000 kr

Budgivning pågår
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
4 rum
Boarea
135 m²
Biarea
74 m²
Tomtarea
11 ha
Byggår
1944
Antal besök
5 578
Dagar på Hemnet
21

Välkomna till Greyboo Ranch och denna vackra hästgård med drygt 12 ha mark och möjlighet till hästverksamhet i Gråbo. Fastigheten ligger vackert benägen med fantastisk vy över Lärjeåns dalgång med omväxlande åker och skog och 30 minuter till centrala Göteborg. Gården är mycket välvårdad och bostadshusets tomt omges av allt från äppleträd till persikoträd, många bärbuskar, växthus och planteringar. Huset har en lantligt gedigen karaktär med stora öppna sociala ytor och ett uterum med en idyllisk utsikt över gården. På tomten hittar man ytterligare ett mindre hus som används som gäststuga/vedbod idag.

På Greyboo Ranch finns det ett stort stall uppfört på 1980-talet med 8 godkända stora boxar, 24 kvm - 11 kvm, plus två mindre som idag används till förvaring och uppstallning. Stallet är välisolerat med god ventilation, har uppvärmd sadelkammare med stora förvaringsskåp, fikarum med pentry och spolspilta med varm och kallvatten. Från stallet finns direktutsläpp till stor vinterhage och det finns flera stora sommarhagar kring gården. Dessa passar även för att ta eget hö om man så önskar. På övervåningen finns ett stort höloft för förvaring av hö och strö, men även möjligheten att skulltorka eget hö med ventilationsfläkt på spaltgolv.
Det finns en transportbana upp och två stora inkörningsportar. Vid gaveln på stallet finns en stor gjuten gödselplatta med direkt utkörning från stallet. Belyst paddock med sand mått ca 20x40 meter. Det finns gott om plats på främre och bakre gårdsplanen för att parkera bilar och hästtransporter.
Stallet har varit "Säker hästgård" enligt samarbete mellan Länsförsäkringar, LRF och Agria sedan 2003.

Marken har en väl sammanhållen arrondering med stora beteshagar som omringar gården. En maskinhall som används som lösdrift 3 boxar med tillhörande hagar. Stor maskinhall/verkstad samt ett garage med plats för både traktorer och bilar. Här finns det även stor utvecklingspotential på de stora markerna för den som vill bedriva en hästverksamhet i större omfattning.

Gården är också omringad av vackra ridvägar i ett hästvänligt område.

På Stora Lundby Golfbana kan man spela golf samt äta en trevlig lunch, på bara 1,5 km avstånd från gården.

Med bil tar du dig till centralstation i Göteborg på 30 minuter och endast 3 minuters bilväg till Gråbo Centrum där du finner diverse dagligvaruhandel, vård, frisör, restauranger mm.
Utan bil tar det från gården 48 minuter till Göterbogs Central med direktbuss. Man kan även ta bil till Stenkullen ca 10 min och därefter pendeltåg 24 minuter till Göteborgs Central.
Central orten i kommunen är Lerum ca 15 minuter bort.

Förskola och skola finns endast 700 meter bort, längs den mindre grusvägen på väg till Gråbo C, nygjord belyst gång/cykelväg till skolan om man inte vill ta bil.

Fastigheten kan först tillträdas oktober 2022.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum

Kontakta mäklaren

Peter Eriksson

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum
Mäklare Peter Eriksson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Lerum
0706-61 85 52