Östervik 227

Östervik, Karlskoga kommun Se på karta

6 500 000 kr

7 500 000 kr -13 %
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
147 m²
Tomtarea
13 ha
Byggår
2005

Nu finns den enastående möjligheten att förvärva en helt unik jordbruksfastighet om drygt 43 ha med extraordinära kvalitéer. Fastigheten är indelad i tre skiften där merparten av arealerna sträcker sig ut i den vackra sjön Möckeln. Detta innebär både möjligheter till kräftfiske, jakträtt och nyttjande av egen badplats med brygga. Flertalet tomter har redan styckats av, men möjlighet för ytterligare avstyckningar av tomter finns fortfarande kvar.

Den vackra bostadsbyggnaden är en villa uppförd 2005 och innefattar med sina 147kvm fem rum och kök i ett plan. Rummen är stora och ljus med rigorösa fönsterpartier från samtliga håll. Det är genomgående parkettgolv och klinkersbeklädda entréer, allt bekvämt uppvärmt via vattenburen golvvärme. Tre sovrum samt badrum med dusch och badkar, är bekvämt beläget i den östra huskroppen. Villans centrala delar är koncentrerade kring gemensamhetsytor, maskinell utrustning och nöje. Maten kan förtäras i det stora köket, den intilliggande matsalen eller på den rymliga, inglasade altanen. Avsluta gärna supen med ett uppfriskande dopp i den uppvärmda poolen. Huset är putsat i en ljus, beigeaktig ton som vackert smälter samman med de röda detaljerna kring fönster och dörrar samt den grönskande omgivningen.

Anslutning till huvudbyggnaden finns även en tidigare ladugård som idag används primärt för förvaring och verkstad. Det stora bilentusiasten eller pryltokiga samlaren kan glädjas åt den stora maskinhallen. Här finns stora utrymmen att nyttja och även ett mindre allrum och badrum med dusch/wc. Övervåningen är oinredd med lämpar sig ypperligt för en tilltänkt lägenhet, förvaring eller dylikt. Till fastigheten hör även flertalet vägar som nyttjas av de boende i området. Dels finns en gemensam badplats, men även en egen mindre strand och brygga.

Med nuvarande bestämmelser kan upp till tre tomter avstyckas med en areal omkring 800 kvm. Förhoppnings kommer en kommande detaljplan att möjliggöra ytterligare avstyckningar och bidra till stora intäkter. De tillhörande skogspartierna är till viss del gallring- och avvärkningsbart där skogen är omkring 9 ha. I skogen runt omkring finns goda jaktmöjligheter med bland annat älg, rådjur, hare och vidsvin. För den som vill lämna bössan hemma finns goda möjligheter för bär och svampplockning.

Östervik tillhör ett område i expansiv fas där de flertalet nybyggda villor har tillkommit de senaste åren. En bit bort finns busshållplats och E18 ligger inom behändigt avstånd för god kommunikation till Karlskoga och Örebro stadskärna. Karlskoga har med dess geografiska placering en central position där städer som Stockholm, Göteborg och Oslo är belägna inom ca 30 mils radie samt ca 10 minuter med bil från Degerfors tågstation med snabbtåg till Stockholm.

Beskåda gärna den vackra fastigheten i rörligt format på länken: https://www.youtube.com/watch?v=FL475QLdqRM

Visningar bokas individuellt efter uppvisande av lånelöfte. För intresse vänligen kontakt ansvarig mäklare Magnus Skagerstam på 070-720 47 88.

Läs mer hos mäklaren
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga

Kontakta mäklaren

Magnus Skagerstam

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga
Mäklare Magnus Skagerstam, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Karlskoga
0707-20 47 88