Säter Sörby

Säffle Se på karta

5 800 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
5 rum
Boarea
163 m²
Tomtarea
77 ha
Byggår
1909

Nuvarande ägare har sedan de köpte gården för 20 år sedan, genom ett gott samarbete med djuren och ett enormt engagemang förvandlat denna gård, som tidigare var väldigt igenväxt, till en öppen och vacker plats med fantastisk utsikt över Vänern. Länsstyrelsen och även till viss del kommunen har gett ekonomiskt stöd och totalt 24 ha betesmark har öppnats upp och återskapats. I princip varje hage och varje dunge har sitt eget namn och sin egen historia vilket säljarna gärna för vidare. Säljarna är även mycket angelägna om att betesmarken förblir betad och det är därför viktigt för dem att det blir rätt köpare som tar över gården. I dokumentet "Bilaga till frågelista" har säljarna listat mycket av de ombyggnader och underhåll de gjort på gården sedan de tog över.

Den totala arealen på drygt 76 ha fördelas på 30 ha skog, 24 ha hagmark och 13 ha åker (ytterligare 11 ha åker kan arrenderas). Byggnadsbeståndet utgörs av bostadshus med ca 160 kvm boarea, ladugård, maskinhall, fårhus, jordkällare och hundgård. På fastigheten, vid Vänern, finns såväl båtbrygga som badbrygga och många mysiga ställen för rekreation och avkoppling.

Avstyckning pågår av "Källstugan" (se karta med under Bilder), vilken inte kommer att ingå i försäljningen.

Gården är belägen på Värmlandsnäs. Från gården är det fyra mil till Säffle. Halvvägs upp dit finns fritids, grundskola och lanthandel. Längst ner på Värmlandsnäs finns Ekenäs gästhamn med camping med nybyggd restaurang (sommaröppet).

Läs mer hos mäklaren
Svenska Gårdar