Löt Ågersta 3

Grillby, Enköpings kommun Se på karta

19 200 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
6 rum
Boarea
370 m²
Biarea
37 m²
Tomtarea
32 ha
Byggår
1903
Driftkostnad
80 210 kr/år

Varmt välkommen till Backgården, här har verkligen inget lämnats åt slumpen. Boningshuset har genomgått en förstklassig totalrenovering under de senaste åren med materialval av absolut högsta klass. Mer info under fliken bifogade dokument.

Gården är bra belägen med ca 40 min till Uppsala, ca 50 min till Arlanda, ca 15 min till Enköping och ca 45 minuter till Norrtull, Stockholm.

Det timrade sekelskifteshuset, anno 1903, ligger skyddat och glänser på den bördiga slätten några mil sydväst om Uppsala. Fastigheten ligger omgärdad av skog-, äng- och åkermark och huvudbyggnaden är vackert omgiven av en fin trädgård med härligt poolområde, orangeri, bastuhus, jordkällare och två fina ladugårdar vilket ger en skyddad miljö. Här kan ni njuta av en boarea om ca 370 kvm med härliga sällskapsytor på båda planen. Fastighet genomsyrad av mycket hög kvalitet och som med sin New Englandstil ger bostaden en fin kontrast till naturen runt omkring. Till fastigheten hör jakträttigheter och på marken finns bl.a. vildsvin, kronhjort, älg, hare mm.

Tänk att efter en lång dags arbete koppla av med en bastu och ett dopp i poolen för att sedan bara njuta av lugnet och den fantastiska vyn över ängarna, det är livskvalitet.

Här kan du njuta av ett bekvämt och behagligt boende och även inomhus uppleva det fantastiska med naturens årstidsväxlingar genom de spröjsade och stora härliga fönsterpartierna som släpper in både ljus och naturen. Bostaden har många charmiga och högkvalitativa detaljer så som fina trägolv, spegeldörrar, spröjsade fönster, flera eldstäder, specialbeställt kök från Kvänum och synliga takbjälkar. Utan att rucka på husets karaktär och charm så har man kompletterat med flera bekväma moderniteter så som bergvärme, elstyrda markiser för fönster i söderläge, LED-ljus i samtliga fönster och Sonossystem i hela huset, orangeriet, bastun och kring poolområdet.

Huset har stora härliga sällskapsutrymmen såsom vardagsrum/kontor med murad öppen spis i granit och kakelugn, i hjärtat av huset finns det magnifika köket med bland annat praktiskt skafferi och generös matplats belägen i en gigantisk punschveranda som även rymmer trevlig ”vilhörna” – här fås fint ljusinsläpp från de många fönstren. På övre plan finns gott om plats med generöst sällskapsrum med öppen spis, synliga takbjälkar och verandadel med vackert ljusinsläpp, två rogivande sovrum och master bedroom, en lyxig walk in closet med vidsträckt utsikt över landskapet samt rymligt och stilfullt inrett badrum.

En härlig uteplats intill poolområdet med dels ett trevligt orangeri med värmande kamin samt ett trivsamt bastuhus med relaxavdelning och stor bastu med panoramautsikt över ägorna, vilket sammantaget ger en känsla av lyx i vardagen. I anslutning till bostadshuset har man anlagt en ny härlig köksträdgård.

Verkstad, ombyggt tidigare stall, är renoverat 2017/18 där bl.a. väggar och tak isolerats och målats, installerat ny el och luftvärmepump. Ladubyggnad som är uppdelad i två avdelningar med stora förvaringsutrymmen. Jordkällare som skulle lämpa sig ypperligt som vinkällare.

Arealen är totalt ca 31 ha varav åkermark 9 ha, skogsmark 14 ha, betesmark 7 ha och 2 ha övrig mark.

En gård som bara måste upplevas på plats!

Läs mer hos mäklaren
Widerlöv Uppsala

Kontakta mäklaren

Emil Haraldsson

Widerlöv Uppsala
Mäklare Emil Haraldsson, Widerlöv Uppsala
0702-33 62 57