Stenkumla Östergårde 213

Stenkumla, Gotland Karta & restider

Gård/SkogGård/Skog

Gotlandsgård från 1800-talet med många möjligheter i Stenkumla strax utanför Visby. Vacker gårdsbild med mangårdsbyggnad och flygelbyggnad hopbyggda, ladugård i sten, magasin/garage samt ett gästhus. Fastigheten passar utmärkt för egen verksamhet och mindre djurhållning. Fastigheten är i ett skifte och sammanhållen med byggnader, åker (8 ha), bete (1 ha) och skog (17 ha).
Åkermarken jämte del av ladugården är utarrenderad med en löptid om 2 år.

Mangårdsbyggnad och flygel.
Byggår: 1800-tal
Uppvärmning: Luft- vattenvärmepump / Vedpanna
Boarea 100 m² + biarea 60 m² (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

RUMSBESKRIVNING

Sal
Salen ligger i en öppen, luftig och social planlösning med gott om utrymme för en stor matsalsgrupp med plats för många gäster. Golvet pryds av ett furugolv, och väggarna är tapetserade. Ljuset strömmar in från tre fönster i två väderstreck.

Kök
Köket, som nås från både entréhallen och groventrén, är rejält tilltaget med bänkyta och förvaring. Vitvarorna, från 1980-talet, utgörs av glaskeramikhäll, ugn, micro, diskmaskin, kyl, frys och fläkt. I köket finns även en matplats med utrymme för bord och cirka 6-8 sittande personer. Kökets väggar är tapetserade och golvet belagt med en plastmatta.

Entréhall
Entréhallen är välkomnande och nås utifrån genom glasverandan på husets framsida. Plats finns för avhängning och viss förvaring under trappan. På golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad parkett som löper vidare till allrummet.

Allrum
Allrummet ligger mellan entréhallen och salen och här finns utrymme för en stor soffa och TV-möbel. På golvet ligger även här ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster. I rummet finns en öppen spis (ej sotad)

Övre hall
Från entréhallen leder en trappa upp till husets övre hall där bra förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en rejäl klädkammare samt två garderober. Vid utgången till balkongen finns plats för ett arbetsbord. Golvet är belagt med plastmatta och väggarna tapetserade.

Sovrum I
Stort sovrum där en dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt. Bra förvaring finns i en skjutdörrsgarderob. Då rummet har två fönster och två dörrar kan man med enkla medel dela av rummet för att få två bra barnrum. Golvet är belagt med trägolv och väggarna tapetserade.

Sovrum II
Vägg i vägg med badrummet och klädkammaren ligger detta sovrum som är lättmöblerat och har bra förvaring i skjutdörrsgarderob och i klädkammaren. Väggarna är tapetserade och golvet belagt med en plastmatta.

Badrum
Badrummet på övre plan är utrustat med badkar, WC och tvättställ med kommod.

Flygel
Flygelbyggnaden byggdes ihop med mangårdsbyggnaden på 60-talet och en tillbyggnad av flygeln skedde 1978. I den äldsta delen av flygelbyggnaden finns idag på entréplan en matkällare, pannrum, WC och hall. På övre plan finns tre rum i fil samt en dörr ut till trappa och trädgård. Det övre planet saknar värmesystem.
Den tillbyggda delen från 70-talet inrymmer bastu, dusch och tvättstuga.

Läs mer hos mäklaren
Bostadstyp
Gård med jordbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
27 ha tomt
Antal rum
6 rum
Driftkostnad
36 353 kr/år
Byggår
1800
Räkna på boendet
Visningsinformation

Räkna på ditt nya boende

Se vad det kostar dig per månad att bo på Stenkumla Östergårde 213 och skaffa lånelöfte nu.

Pris
2 750 000 kr
Driftkostnad
36 353 kr/år

Billigare och bättre boende

NYHET: Som säljare kan du få bättre koll på din försäljning!

Gå till Säljkollen för att få mer information om hur det går för din annons.

Statistik

6 732
besök på Hemnet
Bostaden publicerades för 10 dagar sedan, den 10 maj 2019. Besök på Hemnet avser hemnet.se och Hemnets mobilappar.
illustration_step9
Jämför själv med slutpriser på andra gårdar/skog som sålts.

Guider & Tips