Hästhagen 21

Grödinge, Botkyrka kommun Se på karta

12 495 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
125 m²
Biarea
15 m²
Tomtarea
7,6 ha
Byggår
1890
Driftkostnad
115 400 kr/år

BOKADE VISNINGAR. RING MÄKLAREN FÖR ATT BOKA EN TID FÖR PRIVATVISNING

Varmt välkommen till denna underbara och väl omhändertagna gård i natursköna Grödinge. På mindre än en timme från Stockholms innerstad når du denna påkostade gård som präglas av smarta renoveringar, stilrena materialval och kloka investeringar. Härifrån har man utsikt över Kaggfjärden och nära till många fina ridvägar, svampställen, fina badplatser och otroliga promenadstråk. Djurlivet är rikt och här skymtas både älg, rådjur, hare, grävling och räv.

Gården har Kvalitetsmärkningen Säker Gård vilket är ett kvitto på gårdsägaren har gjort allt för att säkerheten på gården ska vara så hög som möjligt.

På fastigheten finns två bostadshus, Ett underbart hus om 55 kvm där gammalt möter nytt. Detta hus är ett gammalt sädesmagasin som man renoverat upp men valt att behålla fina detaljer som gör boendet helt unikt. På baksidan finns en bakstuga med en renoverad och helt fantastisk bakugn Bostadshus två är ett charmigt hus om 70 välplanerade kvm. Här finner vi två sovrum, två loft, kök, vardagsrum, hall, badrum och ett mindre allrum.
Ett stort och isolerat garage med tvättstuga, även en grovtvättmaskin från märket cylinda och är perfekt för tvätt av hästtäcken och dyl. Många drömmer om en jordkällare där man kan förvara det man skördat och på denna gård finns en som är både stor, tät och frostsäker.

Stort och välskött stall om 300 kvm som rymmer fyra fullstora boxar inne samt två uteboxar med fullhöjd. Här finns även två sadelkammare, uppvärmt klubbrum och en stor hall för maskiner, hö och annat. På gården finns även en fantastisk ridvolt från 2016 med måtten 20*40 m med ledbelysning i alla hörn och underlag av Paddex. I närområdet finns även goda jaktmöjligheter och möjlighet till båtplats.

En magisk miljö som måste upplevas på plats.
Välkommen med din intresseanmälan!

Allmänt om området
Välkommen till detta grönskande område! Hästhagen ligger i Grödinge och här är naturen ens närmsta granne. Hästar, hagar, Östersjön och underbara svampställen präglar detta fantastiska område.
Här bor man i en underbar idyll och kan andas den friska luften när som helst! I området finns närhet till hästhagar och stall, underbara promenadstråk med rogivande natur och fina sjöar. Här finns närhet till sandstränder, bad och fina ridvägar och strövområden tex på Sörmlandsleden. Ca 1,5 km bort finns Getryggen badplats och Sandviksbadet finns i närområdet.

Närservice
Tullinge, Tumba Haninge, Nynäshamn och Södertälje erbjuder bra utbud av kommersiell service. Shopping, restauranger, butiker, caféer och annat. Buss till och från Tumba går i området. Buss 727 avgår vid tomtgränsen.

Övrigt
Eldtomta café är beläget bara en bit från fastigheten och förskola finns i närområdet.
För den med båt finns ca 1 km från fastigheten Grödinge båtklubb med plats för ca 300 båtar.

Läs mer hos mäklaren
Erik Olsson Fastighetsförmedling

Kontakta mäklaren

Lynn Treard

Erik Olsson Fastighetsförmedling
Mäklare Lynn Treard, Erik Olsson Fastighetsförmedling
070-222 69 47