Kommande

NORRTÄLJE ORTALA 4:17 & 4:33 Adress Ortalavägen 245

Ortala, Norrtälje kommun Se på karta

5 200 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal rum
8 rum
Boarea
200 m²
Biarea
28 m²
Tomtarea
6,2 ha
Byggår
1909
Driftkostnad
57 800 kr/år
Kommande

Äntligen! Nu är den här, fastigheten som dom flesta söker men inte finner!

I natursköna och populära Ortala erbjuds nu en trevlig gård för familjen, stall med närhet till den egna ridbanan, 20*35 m, med belysning och underlag av ridbanegrus (idag gräsbevuxen). Gården har ca 6 hektar mark att nyttja efter önskemål, för odling, hästar eller annan djurhållning. Ni väljer helt enkelt själva!

Stor och trevlig mangårdsbyggnad fördelat på två plan med 5 sovrum, stort och hemtrevligt kök, spatiöst och stilfullt inrett vardagsrum, med öppet till taknock som ger en härlig rymd, inbyggt akvarium om 540 liter, nyinstallerad braskamin för extra mysfaktor! 3 st. toaletter/badrum. Ett badrum på vardera plan i moderna färger med vattentoalett och dusch/badkar och en liten toalett i direkt anslutning till "master bedroom". Centraldammsugare.
4 st. altaner vara 3 ligger i anslutning till huset. Den 4:e altanen är placerad på tomten med flertalet soltimmar och bra plats för att bygga pool om man så önskar. Fiber indraget till huset, busshållplats (Skogshill) utanför vid vägen, tar dig lätt vidare till Älmsta på 12 minuter och 20 till Hallstavik. Parkeringsplats för 3-4 bilar vid uppfarten. Vattenburen golvvärme i den tillbyggda delen. En äldre garagebyggnad mellan stall och ridbana, som passar för förvaring av hösilagebal. Används idag som förråd. 3 st hundgårdar. 1 äldre och 2 nyare.
Jakt- och fiskerätt, bl.a. kräftfiske i sjön Bornan. Båtplats tillhör fastigheten vid väddviken samt vid sjön Bornan. Badplats finns, ca 300 m från fastigheten.
Total tomtareal om 62 192m² som fördelas följande:
Vacker och trevlig trädgårdstomt om 2 292m². Stora gräsytor med plats för sport, lek och odling. Litet växthus nyligen uppfört.
Stor jordbrukstomt med potential om 59 900m²
Äldre stall med 3 boxar samt uppvärmd sadelkammare och foderum, indraget vatten. Stallet ligger i närhet till den egna ridbanan med belysning och underlag av ridbanegrus (idag gräsbevuxen) , om 700m², som idag nyttjas för hundträning. Skogsdel med yta för att anordna hästhagar eller för diverse djurhållning. En del av ägorna har använts för utsättning av fältfågel (rapphöns och fasan). Skogen erbjuder svamp och bär, samt egen ved till kaminen!

Utanför detaljplanelagt område- god chans att bygga till eller om byggnader efter önskemål. Gården är klassad som jordbruksfastighet och kräver förvärvstillstånd.
Ortala - ca 4,5 km från Älmsta centrum når du natursköna Ortala som löper längs med vackra Väddöviken. Närhet till trevliga vandringsstråk och omtyckta badet Bornan med fin badstrand, trevlig cykelväg intill Älmsta centrum. Älmsta Centrum erbjuder en mycket omtyckt och välsorterad ICA Supermarket, apotek och populära restaurangen Ankaret. Utanför Älmsta finner du omtalade Bondens Glasskalas och Bondens Burgare.

Orterna Hallstavik och Grisslehamn når du på ca 10-15 minuters bilfärd, där flertalet aktiviteter finns för både barn och vuxna. För att nämna några så har du barnvänligt och populärt utomhusbad i Hallstavik, omtyckta Eckerö linjen i Grisslehamn med båtturer till Åland, men mer finns därtill! I Älmsta finns också busstation med bra kommunikationer till både Norrtälje, Stockholm och Grisslehamn. Närmaste busshållplats ligger vid vägen i direkt anslutning till fastigheten och tar dig vidare till Älmsta eller Hallstavik.

Kommunen har i övrigt att erbjuda ett liv som passar alla, med sitt fina naturliv, bevarade reservat samt Roslagsleden som har sin början i Danderyd och slut i Grisslehamn. Här kan du njuta av ett rikligt friluftsliv och skärgårdsliv med god access till Roslagens skärgård som tar dig ända upp till Öregrund och vidare. Det finns stort föreningsliv och flertalet aktiviteter som passar allas intresse, vuxen som barn. Det här är en kommun att leva, bo och njuta i!

Läs mer hos mäklaren
Mäklarhuset Norrtälje

Kontakta mäklaren

Niklas Davidsson

Mäklarhuset Norrtälje
Mäklare Niklas Davidsson, Mäklarhuset Norrtälje
072-364 18 43

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.
Här kommer budgivning med BankID att erbjudas