Kommande

Brunnsvägen 21

Sunne kommun Se på karta

9 495 000 kr

Bostadstyp
Gård/skog
Upplåtelseform
Äganderätt
Tomtarea
2,5 ha
Driftkostnad
76 800 kr/år
Kommande

Varmt välkomna till populära Sillegården i Västra Ämtervik, ca 5 mil från Karlstad. Gården är från 1700-talet och har idag blivit en välkänd destination för många. Atmosfären är oerhört speciell och fridfull, solen går upp över Fryken och sträcker sig vidare över gården ända fram till solnedgången. Från den fina trädgården följer en allé över ängen till den allmänna sandstranden och brygga där man kan njuta av bad och sol med en magisk utsikt.

Många önskar ett sådant magiskt läge precis vid Fryken - här finns chansen! Chans att bevara denna gård och föra vidare den fina historia som finns. Idag bedrivs verksamhet på gården och här finns många möjligheter. Det Gula Huset används i dagsläget som butik, huset bakom det Gula Huset kallas för Sällskapsrummet och används vid olika tillställningar. Vidare finns restaurangen till höger om dessa byggnader, en restaurang i fornnordisk stil med sex meter i takhöjd. Bakom restaurangen finner ni Solbacken som i dagsläget används som utställningslokal. Till höger om gården finns tre byggnader som är avsedda för övernattning. Bredvid de tre byggnaderna finns en porlande bäck som skapar en lugnande atmosfär i det naturgröna området.

Historia om Sillegården
Gården var populär redan under 1700-talet när det var ett varmbadhus vid då namn Sillegårdsbrunn. Under tidigt 1900-tal kom Ida Sahlström, uppvuxen i Torsby, hem från Stockholm med sin make August och förvärvade Sillegårdsbrunn. Vid denna tid uppstod Sillegårdens pensionat och verksamhet började drivas. Med Idas konstnärskunskaper skissade hon väggarna i gårdens restaurang i en fornnordisk stil med sex meter i takhöjd, tillsammans med hennes syskon Anna och Bror som dekorerade väggarna.

Fastigheten har följande adresser: Brunnsvägen 21A, B, C, D samt 18A och B.

Hjärtligt välkommen att höra av dig till ansvarig mäklare för mer information samt visning!

Läs mer hos mäklaren
Bjurfors Karlstad

Kontakta mäklaren

Charlotte Clerkestam

Bjurfors Karlstad
Mäklare Charlotte Clerkestam, Bjurfors Karlstad
073-334 65 28

Kommande försäljning

Bostaden kommer snart att vara till salu. Inga visningstider finns än så länge. Kontakta mäklaren för mer information.