Nyproduktion

Ringkullevägen 24

Södra Skärgården - Donsö, Göteborgs kommun Se på karta

2 250 000 kr

Bostadstyp
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Antal rum
1,5 rum
Boarea
34,4 m²
Avgift
2 990 kr/mån
Pris/m²
65 407 kr/m²
Nyproduktion

På Ringkullevägen omvandlas nu Donsö gamla skola till flerfamiljshus. Den befintliga skolbyggnaden byggs om och ett nytt hus som tagit sin inspiration ifrån äldre skolbyggnader i skärgårdsstil uppförs på tomten. Här erbjuds ett modernt boende i historisk miljö, centralt beläget på ön och omgivet av västkustens karga skönhet. Perfekt för dig som söker såväl funktionalitet och bekvämlighet som ö-livets lugn och ro.

Husens utsida må smälta in i de tidlösa omgivningarna men invändigt är det modern estetik som råder. Lägenheterna är välplanerade och yteffektiva och även de minsta har gott om förvaring och generöst tilltagna badrum med tvättmaskin.
Den befintliga skolbyggnaden byggs om för att omfatta åtta kvadratsmarta lägenheter om vardera ett rum och kök.
Fasaden renoveras varsamt i samråd med antikvarie och nya fönsterpartier ger samtliga bostäder ljus från två väderstreck. En helt ny byggnad uppförs också, med fyra lägenheter om två rum och kök. Även i dessa bostäder får rummen ljusinsläpp från fönster i två riktningar och varje tvåa har egen uteplats eller balkong.

Den gemensamma utemiljön ger gott om möjligheter för social samvaro under hela sommarhalvåret. Grillkvällar och tårtkalas hålls på den härliga uteplatsen och med en medhavd filt blir den stora tomtens klippor och gräs en ljuvlig plats för solbad och eftermiddagskaffe. Om den klassiska skolgårdsestetiken lockar till kulspel eller att hoppa hage en ljum kväll så finns det utrymme för det också.

Donsö är en av södra skärgårdens två största öar. Här tar de flesta sig fram med cykel eller flakmoped och här kan du njuta av en lugn tillvaro som präglas av närheten till havet. Ringkullevägen ligger mitt på ön med gångavstånd till såväl badplatser som färjeläge och service. Färjan tar dig till Saltholmens brygga och därifrån når du enkelt centrala Göteborg med expressbuss, spårvagn eller bil. Den häpnadsväckande naturen är ständigt närvarande på Donsö och på de omkringliggande öarna finns naturupplevelser och fritidsaktiviteter av alla de slag.

Välkommen att upptäcka allt vad skärgårdslivet har att erbjuda, lämna din intresseanmälan så återkommer vi med mera information!

Läs mer om bostaden
Fastighetsbyrån Göteborg - Väster

Kontakt

Niklas Bengtsson

Fastighetsbyrån Göteborg - Väster
031-708 00 12